Next
Thuja Brabant

More Views

 • Tuja hekk Privatliv
 • Thuja Brabant

Thuja Brabant

Price From:

fra 118 kr

Prijs per meter: 118 kr

Veld høyde: 80 cm+

Minste antall planter å bestille: 40

Antall planter per meter 3

* Bovenstaande prijs is prijs per stuk voor de gekozen hoogte

Price From:

fra 118 kr

Prijs per meter: 118 kr

Veld høyde: 80 cm+

Minste antall planter å bestille: 40

Antall planter per meter 3

Price From:

fra 118 kr

Prijs per meter: 118 kr

Veld høyde: 80 cm+

Minste antall planter å bestille: 40

Antall planter per meter 3

 • 80 cm+fra 84:-
 • 100 cm+fra 130:-
 • 125 cm+fra 190:-
 • 150 cm+fra 300:-
 • 175 cm+fra 360:-
 • 200 cm+fra 460:-
 • 250 cm+fra 798:-
 • 350 cm+fra 2700:-
 • 450 cm+fra 5200:-

planter er

meter hekk

 

Thuja Brabant 300cm+ RichardThuja brabant er en av de mest lettdyrkede og populære hekkene

Årsaken er enkel: Bartreet er vintergrønt, hurtigvoksende, ikke mottakelig for sykdommer og det er rimelig.

Thuja brabant har den samme lysegrønne fargen som gress. På vinterstid kan bartreet anta en bronsefarget nyanse som en form for beskyttelse mot kulden.
Etter planten kan enkelte personer synes at Thuja brabant er for tynn og åpen sammenlignet med den svært populære thuja smaragd. Dette behøver absolutt ikke å være tilfellet da det kommer an på hvordan thuja brabant var dyrket. Ettersom det er en stor etterspørsel for tuja Brabant, er de dessverre for raskt dyrket ved hjelp av nitrogen, som nærmest bokstavelig talt blir dyttet opp så raskt som mulig til en salgbar høyde på 150 til 200 cm. Generelt er disse nitrogendyrkede tujaene hverken omplantet eller beskjært, og de står svært nær hverandre for å holde kostnadene nede.

Dermed er tettheten lav hos denne typen thuja brabant. Du kan se rett gjennom dem – de er lett å kjenne igjen fordi du kan se trestammen.

Vi omplanter og beskjærer vår tuja, og i gjennomsnitt er de omtrent 2–3 år eldre før vi selger dem. Dette gir en mye mer kompakt plante med masse energi til å fortsette å vokse. Thuja brabant er ideell for å lage en tett, firkantet, vedlikeholdsfri hekk.

Thuja Brabant 450cm+Plantinavia leverer thuja brabant direkte fra jorden i gartneriet vårt til hjemmet ditt så du alltid kan være trygg på å få et ferskt produkt. De har ikke vært oppe fra bakken i flere uker eller pakket i et drivhus, som du ofte ser hos ditt lokale hagesenter – vi står for kvalitet! Plantene blir regelmessig omplantet slik at den gode roten vil kunne utvikle mange små “hårrøtter”, som gjør det lettere for planten å tilpasse seg til sitt nye miljø. Plantene blir regelmessig trimmet i gartneriet, hvilket tillater plantene å vokse seg vakre og tette og det vil gi dem en mye lengre levetid.

Mange tuja brabant - trær tilbyr med en åpen struktur

Disse trærne er dyrket med ekstra vekstfremkallende gjødsel for raskest mulig vekst for å oppnå ønsket høyde. Vår thuja brabant er omplantet og beskjært flere ganger, hvilket resulterer i en tettere thuja og en mer kompakt rot med mange røtter slik at Tujaen etter omplanting raskt tilpasser seg sitt nye miljø og fortsetter å vokse.

Vår thuja brabant leveres ferske fra gartneriet i striesekker

Størrelsen på roten beror på størrelsen på treet og varierer fra 25 cm til 60 cm i diameter. Sørg for å grave en grop i forveien, som er omtrent 20 cm bredere og dypere enn roten, og bland jorden godt. Ved dårlig gjennomtrengelighet, sørg for å ha drenering så overflødig vann (regnvann) kan renne bort. Plant tujaen så fort som mulig etter at den er levert. Bland jorden fra din egen hage med en spesiell plantejord, som inneholder kompost og gjødsel, slik at treet får en næringsrik start. Fyll gropen med vann så røttene får rikelig med vann. Benytt en dryppslange/sprinkleranlegg for å få balansert og jevn vanning 2–3 ganger i uken. 

Thuja Brabant 200cm+

Thuja Brabant krever ikke mye stell, men sammensetningen av fukt og luft må være balansert

Thuja Brabant krever ikke mye stell, men sammensetningen av fukt og luft må være balansert. Eksempelvis er det ikke tilskrekkelig luft i våt jord, hvilket svekker røttenes utvikling. Resultatet kan være forråtnelse av røttene og planten kan dø. Leirholdig jord, organisk sandholdig jord, eller et løst underlag med en pH-balanse på 5,5/6,5 er ideell for tujaen. Det anbefales å gjødsle bartrærne i mars og april og igjen i juni/juli. I mars/april kan du tilsette Epsomsalter for å forsterke fargeintensiteten når tujaen ser litt grå ut eller når den begynner å slippe nåler. Det finnes gode produkter tilgjengelig som er spesielt tilpasset thuja brabant. De inneholder de riktige næringsstoffene i riktige mengder. Du bør også overveie å gjødsle bartreet. Dette blir ofte glemt eller avvist som uvesentlig. Det er avgjørende spesielt for disse plantene å gi dem tilskrekkelig med næring ettersom det er mye konkurranse i hagen din.

Generelt beskjæres Tuja Brabant to ganger i året

Generelt beskjæres tuja brabant to ganger i året for å få en fin, tett og firkantet hekk. Beskjær første gang i juni før den lengste dagen i året, og andre gang i september. Du trenger også å beskjære dem når du planter dem. Aldri beskjær lengre enn der de grønne kvistene er. Trekvister vil aldri produsere nye skudd igjen hvis de blir kuttet, og dette kan resultere i bare flekker. Når en hekk er nyplantet, kan du allerede samme år beskjære sidene av hekken til en spiss form. Bunnen på hekken bør være en anelse bredere enn toppen. På denne måten vil alltid tilskrekkelig lys kunne nå bunnen, og den vil ikke vokse bar eller tynt. Toppen på planten kan beskjæres når hekken har nådd ønsket høyde. Det er en misforståelse å tro at kvaliteten på planten avhenger av når plantene blir brune fra innsiden. Når en plante ikke får tilskrekkelig lys, vil den miste sine blader ettersom de ikke tjener sin hensikt lenger. Dette gjelder også for bartrær. Bare ved regelmessig beskjæring vil en hekk kunne lage en så tett ytre at innsiden ikke lenger synes. Så sørg for å trimme hekken minst to ganger i året for en flott, kompakt hekk. Bruk alltid riktig verktøy for vedlikehold og trimming. Sørg for at verktøyet alltid er skarpt og rent. Dette hindrer frynsete grener og sykdommer.

Lett å håndtere og trives godt i de fleste typer jord og beliggenheter: Thuja Occidentalis «Brabant». Hvis du vil at den nye hekken skal være en rimelig, hurtigvoksende, vintergrønn hekk som også er lettstelt og gir utmerket innsynsbeskyttelse, så er det tujaer du skal satse på. «Brabant» kan plantes i sol og halvskygge. Som et av verdens sterkeste trær, passer dette treet perfekt både til hekkplanting, så vel som innsynsbeskyttelse og støybeskyttelse i alle hager.

 

Kjennetegn på thuja brabant

 

Årsvekst

20-40 cm

Maks høyde

10-12 meter

Maks bredde

70-130 cm

Vinterfarge

Vintergrønn, men kan få lett bronsefargede flekker

Vekstmåte

Tett, oppreist og kompakt

Vinterhardfør

Ekstremt vinterbestandig (opptil -35 °C)

Løvverk

Glinsende og rik grønn. Små, skjellignende, grønne nåler som overlapper hverandre og danner flate, trådlignende skudd.

Beliggenhet

Sol og halvskygge. Tåler også skygge, men vokser dårligere.

Jordsmonn

Trives i de fleste typer jord. Jord rik på mold. Tåler også våtere jord (men foretrekker veldrenert) og tåler sandjord. Sur og alkalisk jord. pH 5,5 til 7,2

Vekst

Hurtigvoksende

 

Plantetid

Vår og høst

 

 

Hvordan man planter en thuja brabant-hekk


Å plante en brabant-hekk kan du gjøre selv eller leie en profesjonell gartner.

Tenk på:


1. Hvilken høyde (hvor mye innsynsbeskyttelse) vil du ha fra starten?

En Thuja Brabant er kjegleformet, noe som betyr at den er mindre tett i toppen (ca. 30/40 cm). Ta det med i beregningen når du bestemmer deg for fra hvilken høyde du vil ha at hekken din gir innsynsbeskyttelse fra begynnelsen.

2. Hvilken planteavstand?

Planteavstanden avhenger av 2 faktorer:
Hvor mye innsynsbeskyttelse du vil ha fra begynnelsen.

Hvilken kvalitet ønsker du på brabant-plantene dine?

Du kan plante brabant-planter rotklump mot rotklump, eller med mellomrom mellom plantene. Hvor tett du planter dem påvirker innsynsbeskyttelsen du har fra begynnelsen, men også totalt antall tujaer du trenger til hekken din. Vanligvis plantes tujaer kortere enn 1 meter med litt lengre avstand, sånn at de har plass til å vokse. Høyere planter plantes med 2 eller 2,5 per meter (40/50 cm fra hverandre)

Thuja Brabanter så populær at den dyrkes flittig. Vær oppmerksom på kvalitetsforskjeller. Dette påvirker mengden tujaer du trenger per meter. Høyere, eldre tujaer kan være tykkere, så færre planter per meter er nødvendig. Beregn alltid prisen på hekken din per meter for å gjøre en rettferdig sammenligning.

Flere viktige fakta som du ikke må glemme:

Grav en renne som er dobbelt så dyp og bred som rotklumpen, slik at tujaen har godt med plass til å spre røttene sine etter plantingen.
Sjekk din eksisterende jord. Sørg for at den er fri for gamle røtter og steiner. Hvis det er dårlig kvalitet, erstatt den med ny næringsrik jord fra et lokalt jordsenter. Hvis den allerede er ok, blander du den med ny plantejord.
Kast aldri ubrent kompost i rennen. Det kan brenne tujaens røtter.
Husk på drenering, hvis vannet ikke kan renne bort (spesielt for leirjord og i nye hager der husene er nybygde)
Hvor dypt planten plantes er også viktig: Sørg for at toppen av rotklumpen alltid ligger under jordoverflaten, men ikke dypere enn tykkelsen på en knyttneve.
En thuja brabant kan plantes på alle steder i hagen din, men kommer til å vokse mindre i full skygge, som under store trær (som også stjeler mye av vannet)

 

 

Klimasone Thuja Brabant
 
Thuja Brabant er ekstremt vinterbestandig. Den kan lett stå kaldt og er derfor en veldig populær hekkplante i Skandinavia. Thuja Brabant er vinterhardfør opptil -35 grader Celsius.

 

 

Krukkedyrket thuja brabant, eller med rotklump?


Mange tror at en krukkedyrket plante er sterkere og har mindre risiko for å dø enn en plante med rotklump.
Dette er bare sant hvis man sammenligner en krukkedyrket plante med en dårlig dyrket thuja brabant med rotklump.

En godt dyrket thuja brabant med rotklump er vanligvis tykkere siden de har blitt dyrket på åpne åkere. Krukkedyrkede planter har begrenset vekstplass på grunn av beholderen.

Jo større krukken er, jo større (bredere) blir tujaen.

Å dyrke i krukker er dyrere enn å dyrke på åpne åkere. Derfor er prisen for ekte krukkedyrkede planter cirka 30-50 % dyrere enn en plante med rotklump.

Vær oppmerksom på at det finnes krukkedyrkede planter som egentlig ikke er skikkelig krukkedyrket. Disse dyrkes på åkere med rotklump og trykkes deretter ned i krukken rett før salg siden folk tror at en krukkedyrket er bedre.

Vanligvis har disse tujaene en dårligere rotstruktur som vises når krukkene tas bort.

 

 

Thuja brabant eller Thuja smaragd

Dette er et veldig vanlig spørsmål. For noen er det personlig smak. På den andre siden er det noen fakta som virkelig skiller dem fra hverandre:

Thuja smaragd er mindre tolerant når det kommer til jord. De trenger veldrenert jord, ellers kommer de til å få problemer.
Thuja brabant kan klippes som en tett, firkantet hekk, mens smaragd alltid kommer til å opprettholde pyramideformen sin, uansett hvor ofte du beskjærer den.
Thuja brabant vokser raskt (20-40 cm per år) Thuja smaragd vokser sakte (15-25 cm)
Thuja smaragd blir mer brun på innsiden på grunn av tettheten sin.
Thuja brabant er mørkere grønn enn den lysere grønne smaragden.

Sjekk ut videoen nedenfor og se selv:

[video]

 

 

Kjøpe thuja brabant på nettet eller i din lokale hagebutikk?

Et annet vanlig spørsmål. Begge har sine fordeler og ulemper.

Når du går til en lokal butikk, kan du faktisk se tujaen før du kjøper den. Du kan ta den med deg med én gang og plante den i hagen din.

Butikker som Plantasjen og Byggmax kjøper thuja brabant i store mengder (lavere transportkostnader) slik at de kan tilby svært rimelige priser. Men du vet faktisk aldri hvor lenge tujaen har stått i butikken og ventet på kjøperen sin. Og det er vanligvis bare 1 kvalitet å velge mellom.

Hvis du kjøper fra Plantinavia, graves din thuja brabant opp, helt fersk og transporteres direkte hjem til deg. Vi har ikke et distribusjonslager i Norge, sånn som de fleste andre nettbutikkene. Alle tujaene leveres direkte fra Nederland til døren din uten risiko for å skade roten eller tørke ut.

Vi leverer vanligvis uken etter bestilling, så det gir deg god tid til å forberede rennen slik at du kan plante tujahekken med én gang etter levering.

Tujaene våre på opptil 200 cm transporteres vanligvis på paller. Etter at de har blitt gravd opp, plasseres de direkte på pallene. En av sjåførene våre bruker palletrucken sin til å levere plantene til døren din, eller i noen tilfeller så nær hagen som mulig. Å transportere tujaer på denne måten sørger for at det blir minst mulig skade på plantene, sammenlignet med at de lastes på løst og plukkes opp flere ganger på lagerlokaler eller lokale butikker.

 

Plantinavia tilbyr thuja brabant i 3 forskjellige kvaliteter
 
Vi vil at vår thuja brabant skal være tilgjengelig for alles budsjett. Derfor tilbyr vi 3 forskjellige kvaliteter:

Enkel
Premium
Eksklusiv

Hva er forskjellen bortsett fra prisen per stykk?

Det er alderen på tujaen og hvordan den har blitt dyrket.

Nedenfor ser du en video av 3 thuja brabant enkel og 3 thuja brabant premium.
Du kan tydeligvis se at, selv om begge er brabant, ser de annerledes ut.

[video]

Det skaper forskjellene mellom kvalitetstypene er det som skjer på åkeren.

Enkel er dyrket nærmere hverandre, aldri klipt, sjelden underklipt og aldri plantet om.

Premium klippes på åkeren, underskjæres regelmessig og plantes om minst en gang.

Eksklusiv er den eldste tujaen og den klippes flere ganger, underklippes ofte og plantes om minst to ganger.

De ulike metodene for pleie resulterer i mindre eller mer arbeid, som deretter reflekteres i prisen.

Vær oppmerksom på at brabant av høyere kvalitet vanligvis er tykkere (og tyngre), slik at du trenger færre planter for å fylle dine meter med hekk. De fortsetter å vokse videre like etter omplantingen siden de har blitt stelt så bra på åkeren i flere år.

Sørg for å beregne prisen per meter hekk, og stol aldri på stykkprisen per plante. Siden du

Trenger flere planter av en tynnere og billigere variant.

Selv når du planter, bør du huske på at det faktisk er raskere å plante 40 stykker i stedet for 60 stk.

 

 

Etter plantingen: Vedlikeholdsråd for den nye tujahekken min?

Et av de vanligste spørsmålene etter planting er: Hvor ofte trenger jeg å vanne den nye hekken min?

Vel, det finnes mye informasjon der ute som kan gjøre det ganske komplisert.

Dette er våre anbefalinger for vanning av den nye brabant-hekken din:

Bruk alltid en dryppslange for vanning
Vurder å bruke en automatisk timer for automatisk vanning
I løpet av de første 2 ukene, vann annenhver dag. Etter det, vann to ganger i uken i tørre perioder.
Avhengig av høyden på tujaen trenger trærne dine mellom 10 og 30 liter vann per uke og plante.
Hvor lenge man vanner avhenger av hvor mye vann dryppslangen gir per time.
Jorden bør være fuktig. Så for våt (en lengre periode) er ikke bra og for tørr er ikke bra. Hvis du er usikker, kjøp en fuktighetsmåler for å kontrollere jordens fuktighet før du vanner.

Det er ikke et akutt behov for å gjødsle tujaen den første sesongen, men det er greit å bruke litt organisk gjødsel oppå jorden for å sikre at jordstrukturen er i god form.

Gjødsle alltid tidlig om våren.

 

 

Når skal jeg beskjære tujahekken min?

Igjen er det veldig mye informasjon om dette emnet å finne på nettet.

Vi antar at du ikke kommer til å klippe hekken din om vinteren. Forresten, du kan faktisk klippe din thuja brabant når du vil. Det er bare noen få ting å ta hensyn til:

Klipp ikke på en veldig solfylt dag.
Du kan klippe rett etter plantingen, men bare veldig lett, mest for å forme den litt.
Hvis du ønsker å klippe toppen etter planting, vent minst 2 måneder for at tujaene skal kunne etablere seg først.
Bruk skarpe, gode og rene verktøy.
Jo oftere du klipper, jo tettere blir hekken.

Klipping i begynnelsen av september er et smart valg fordi det gir hekken tid til å hente seg inn igjen før vinteren kommer.


Sekkestrie anbefales noen ganger i løpet av de første 2 årene. Vi har gjort flere tester og har ikke sett noen forskjell, men så lenge det ikke gjør tujaene, er det opp til deg å bruke dette hvis du vil.

 

 

Å velge den perfekte thuja brabant-hekken

Øverst på siden er det en konfigurator som viser våre forskjellige typer thuja brabant.

Du kan velge mellom forskjellige dyrkingsmetoder:

Krukkedyrket
Rotklump

Ferdighekk

Forskjellige kvaliteter:

Enkel
Premium
Eksklusiv

Forskjellige høyder:

80-100 cm
100-125 cm
125-150 cm
150-175 cm
200-225 cm
225-250 cm
250-300 cm
300-350 cm
350-400 cm
450-500 cm
500 cm+

For å bestemme hvor mange tujaer du trenger, kan du nå velge tett eller ikke tett hekk fra begynnelsen.

Klikk rundt for å se hva som passer deg best, og hvis du har spørsmål om thuja brabant, kan du alltid kontakte oss:

Via telefon: 800 24 606
Via e-post: info@plantinavia.no
Via chat: Nederste hjørne på høyre side

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vekst per år 25-50 cm
Vekstmåte Pyramide
Blomsterfarge -
Hardførhet Veldig hardfør
Vintergrønn Ja
Spesielle egenskaper Hurtigvoksende: perfekt til en tett og firkant hekk
Blomstringstid -
Bruksmuligheter Hekk
Jordtype Alle veldrenerte jordtyper med sur jord
Habitat Skygge, Halvskygge, Sol
Sykdomsmottagelighet Lite sykdomsmottagelig
Klimasone Sone 1, Sone 2, Sone 3, Sone 4
Maks. høyde 10 - 12 meter
Video

 

Reviews

Thuja Brabant