Plantinavia har sommerferie. Neste levering: uke 37 (potteplanter)

Bartrehekk

Bartrær er ofte den første planten folk tenker på når det er snakk om hekkplanter. Det i seg selv er et bevis på statusen bartrær har som velegnede hekkplanter. De fleste bartrehekkplanter hører ikke hjemme i Skandinavia, men det betyr ikke at de ikke kan brukes som hekk i Skandinavia. Heller motsatt. Bartrehekker er blant de vanligste hekkene i Europa.

147 varer

256 kr
363 kr
625 kr
938 kr
1375 kr
156 kr
270 kr
295 kr
406 kr
519 kr
638 kr
906 kr
1663 kr
2050 kr
170 kr
181 kr
450 kr
293 kr
425 kr
525 kr
300 kr
328 kr
500 kr
719 kr
813 kr
1063 kr
1250 kr
1363 kr
2188 kr
740 kr
3094 kr
169 kr

Mange varianter som edelgran og furutrær har skarpe nålformede blader, men disse brukes ikke vanligvis som hekkplanter. Den største gruppen baretrehekkplanter er sypress, sedertre og kjempegran. De har myke, flate blader heller enn nåler, og stikker ikke i det hele tatt. Det gjør dem til mer innbydende bartrehekker. Bartrær har blitt et fenomen i moderne hager. I motsetning til det noen tenker, finnes det ikke bare én type bartre. Det finnes over 600 ulike arter, et par av dem egner seg veldig godt som hekkplanter. Typiske hekkplanter er barlind (taxus baccata) og tuja-variantene (thuja plicata og thuja occidentalis), samt hvitt sedertre 'brabant' som er én av de mest populære tuja-kultivarene. Selv uerfarne hageentusiaster vil kjenne til disse hekkvariantene. Alle disse artene er eviggrønne og tilfører mange og grønne farger til hagen din hele året

Innsynsskjermingshekker av bartre

Navnet «conifer» (bartre på engelsk) kommer fra latin og betyr «konglebærer». Det viser til konglene som kjennetegner de fleste bartrærne. Bartrær er blant de mest hardføre hekkplantene som finnes. De fleste artene hører hjemme i Nord-Amerika eller Øst-Asia, der du ofte vil se store bartreskoger. Med riktig stell kommer artene vi beskriver her til å trives godt i europeisk jord. Bartrær er ikke bare populære hekkplanter. Sevjen og treverket er også populært. Mykved kommer fra bartre og er viktige for økonomien. Halvparten av verdens årlige tømmerproduksjon består faktisk av mykved fra bartre. Kjemisk behandlet tremasse fra bartrær blir ofte brukt til å produsere papir og plast.

Levetiden til bartrærne kan også være en viktig grunn til at arten bartre er så ettertraktet som hekk. De trærne som er tykkest og lever lengst på jorden er faktisk bartrær. Et furutre som ble funnet i White Mountains i California ble anslått til å være minst 4500 år gammelt. Noen anslag sier at det til og med er mer enn 5000 år gammelt. Selv om denne alderen er utenom det vanlige, viser det at en bartrehekk kan være lojal mot deg resten av livet under de rette omstendighetene. Hvis du gir et bartre den lille mengden oppmerksomhet det trenger, vil du få en nydelig innsynsskjermingshekk som vil garantere deg privatliv i lang tid fremover.

Beskjæring av bartrehekk

Hvis du ikke er glad i regelmessig stell, er kanskje ikke bartrehekk det rette valget for deg. Hvis du vil ha en velstelt, tett og velformet hekk, er årlig beskjæring av bartrehekker helt nødvendig, Det er best å gjøre det i begynnelsen av august, så nært opptil den andre vekstperioden som mulig. Noen varianter kan godt beskjæres to ganger i året. Hvis du har noen av disse variantene i hagen din, foreslår vi at du beskjærer dem rett etter den første vekstperioden i juni, og så på nytt i slutten av august. Heldigvis er ikke beskjæring av bartre særlig vanskelig. Det tar bare litt tid. Bartrehekker trenger vanligvis ikke gjødsel. Som en generell regel trenger eviggrønne hekkplanter vanligvis ikke det, i motsetning til de fleste løvfellende hekkplanter.

Å velge det riktige bartreet trenger ikke nødvendigvis være vanskelig. Hver bartrehekk har sine særtrekk som gjør at den passer, eller ikke, til det du har tenkt. Leyland-sypress er populær fordi den vokser raskt, men vi selger den ikke fordi den ikke overlever de kalde skandinaviske vintrene. Sedertre eller tuja er billige, enkle å stelle og gir en tett hekk. Barlinder også et slags bartre, i motsetning til mange andre arter. Den tåler også beskjæring, er lettstelt og veldig hardfør.

Bartrehekkvarianter

Alle bartrevariantene er eviggrønne og vil tilføre hagen din all den prakten og innsynsskjermingen du trenger hele året. Fra klassikere som taxus baccata til thuja occidentalis 'brabant' som er relativt ny, har bartrehekker mye å tilby.

Du har mye å velge blant i det store utvalget av bartrehekker på markedet. I Skandinavia er det imidlertid begrenset hvilke typer som tåler de kalde vintrene. Med alle bartrær vil du få en hekk som du kan dyrke selv på relativt kort tid. Men hvis du ikke har tid til å vente til hekken har blitt fullvokst, finnes det ferdighekker som er klare til å plantes og vil gi deg den innsynsskjermingen og det privatlivet du trenger umiddelbart.

Trillebår

0 varer

Du har ingen produkter i handlekurven.