Siste levering i 2024 er uke 43. Bestill senest denne helgen
Bartrehekk
Bartrær er ofte den første planten folk tenker på når det er snakk om hekkplanter. Det i seg selv er et bevis på statusen bartrær har som velegnede hekkplanter. De fleste bartrehekkplanter hører ikke hjemme i Skandinavia, men det betyr ikke at de ikke kan brukes som hekk i Skandinavia. Heller motsatt. Bartrehekker er blant de vanligste hekkene i Europa.
Lettstelte hekkplanter
Det blir mer og mer populært å ha hager som krever lite vedlikehold. Gartnere elsker å jobbe i hagen, men har kanskje ikke tid til å holde alt fint og ryddig. Mens andre ikke er så glad i å jobbe i jorden, men de vil fortsatt ha en vakker, grønn hage. Med lettstelte hekker trenger du ikke tilbringe så mye tid i hagen, men du kan fortsatt føle deg trygg på at den ser velstelt ut. La oss ta en titt på hvilke hekkplanter som egner seg til en lettstelt hage.
Hurtigvoksende hekkplanter
Noen hekkplanter vokser raskere enn andre. Men det betyr ikke nødvendigvis at én type er bedre enn andre – alt kommer an på hva du vil gjøre med plantene dine.
Løvfellende hekker
Løvfellende busker og hekkplanter er planter som, i det minste i vår del av verden, feller bladene om høsten eller vinteren. Det betyr at løvfellende planter er det motsatte av eviggrønne planter, som beholder bladverket hele året. Det at de mister bladene, betyr ikke at løvfellende tre og buskerikke passer som hekkplanter.
Vintergrønne hekker
Eviggrønne er planter som beholder nesten alle eller flesteparten av bladene om vinteren. Bladverket er nesten helt motstandsdyktig mot kulde og tap av fuktighet, som hindrer at bladene visner. Derfor har eviggrønne planter grønne blader i alle de fire årstidene. Noen eviggrønne planter har nåler og ikke blader, selv om det ikke er noen markante biologiske forskjeller på dem, med unntak av formen på bladene.
Agnbøkhekk
Hvordan agnbøk ser ut på vinteren er ett av mange spørsmål kunder har når de vurderer å kjøpe agnbøk. Svaret ser du på denne siden (+ 12 andre fakta du kanskje ikke visste)
Barlindhekk
Hvilken barlindhekk passer best for deg? Med eller uten bær? Hurtigvoksende eller sen? Les videre og se prisene våre her.
Bøkehekk
Bøk, blodbøk eller agnbøk, det er spørsmålet. Kjøp bøkhekken din enkelt gjennom Norges høyest rangerte nettleverandør av hekkplanter. 100 % risikofritt med vekstgaranti, betaling ved levering og GPS-utstyrte lastebiler.
Laurbærhegg
For å plante en frodig og levende laurbærhegg er spesialisert pleie og vedlikehold avgjørende. Denne omfattende guiden inneholder alt du trenger å vite – fra optimale vekstforhold til riktig tidspunkt for klipping, anbefalinger for gjødsling og mer.
Ligusterhekk
Liguster har lenge vært en veldig populær hekkplante i Skandinavia. Det finnes 2 typer, ligustrum ovalifolium med brede blader og den «vintergrønne» ligustrum vulgare med små blader. Hvilken type passer best i hagen din?
Syrinhekk
Syrin er et klassisk og vakkert valg for hekkplanter i Norge. Deres fortryllende duft og frodige blomster markerer på en vidunderlig måte vårens ankomst.
Tujahekk
Hvilken tujasort som tujahekk? Ok, så har du bestemt deg for en tujahekk? Smart valg. Men hvordan velger man mellom de forskjellige tujasortene? Les artikkelen nedenfor, innen 5 minutter vet du alt om sortenes fordeler, men også ulemper (som leverandørene vanligvis ikke informerer deg om)
Hekkplanter Bartrehekk
150 varer
Kvalitet: Xklusiv
Kvalitet: Outlet
Kvalitet: Limited
Mange varianter som edelgran og furutrær har skarpe nålformede blader, men disse brukes ikke vanligvis som hekkplanter. Den største gruppen baretrehekkplanter er sypress, sedertre og kjempegran. De har myke, flate blader heller enn nåler, og stikker ikke i det hele tatt. Det gjør dem til mer innbydende bartrehekker. Bartrær har blitt et fenomen i moderne hager. I motsetning til det noen tenker, finnes det ikke bare én type bartre. Det finnes over 600 ulike arter, et par av dem egner seg veldig godt som hekkplanter. Typiske hekkplanter er barlind (taxus baccata) og tuja-variantene (thuja plicata og thuja occidentalis), samt hvitt sedertre 'brabant' som er én av de mest populære tuja-kultivarene. Selv uerfarne hageentusiaster vil kjenne til disse hekkvariantene. Alle disse artene er eviggrønne og tilfører mange og grønne farger til hagen din hele året
Navnet «conifer» (bartre på engelsk) kommer fra latin og betyr «konglebærer». Det viser til konglene som kjennetegner de fleste bartrærne. Bartrær er blant de mest hardføre hekkplantene som finnes. De fleste artene hører hjemme i Nord-Amerika eller Øst-Asia, der du ofte vil se store bartreskoger. Med riktig stell kommer artene vi beskriver her til å trives godt i europeisk jord. Bartrær er ikke bare populære hekkplanter. Sevjen og treverket er også populært. Mykved kommer fra bartre og er viktige for økonomien. Halvparten av verdens årlige tømmerproduksjon består faktisk av mykved fra bartre. Kjemisk behandlet tremasse fra bartrær blir ofte brukt til å produsere papir og plast.
Levetiden til bartrærne kan også være en viktig grunn til at arten bartre er så ettertraktet som hekk. De trærne som er tykkest og lever lengst på jorden er faktisk bartrær. Et furutre som ble funnet i White Mountains i California ble anslått til å være minst 4500 år gammelt. Noen anslag sier at det til og med er mer enn 5000 år gammelt. Selv om denne alderen er utenom det vanlige, viser det at en bartrehekk kan være lojal mot deg resten av livet under de rette omstendighetene. Hvis du gir et bartre den lille mengden oppmerksomhet det trenger, vil du få en nydelig innsynsskjermingshekk som vil garantere deg privatliv i lang tid fremover.
Hvis du ikke er glad i regelmessig stell, er kanskje ikke bartrehekk det rette valget for deg. Hvis du vil ha en velstelt, tett og velformet hekk, er årlig beskjæring av bartrehekker helt nødvendig, Det er best å gjøre det i begynnelsen av august, så nært opptil den andre vekstperioden som mulig. Noen varianter kan godt beskjæres to ganger i året. Hvis du har noen av disse variantene i hagen din, foreslår vi at du beskjærer dem rett etter den første vekstperioden i juni, og så på nytt i slutten av august. Heldigvis er ikke beskjæring av bartre særlig vanskelig. Det tar bare litt tid. Bartrehekker trenger vanligvis ikke gjødsel. Som en generell regel trenger eviggrønne hekkplanter vanligvis ikke det, i motsetning til de fleste løvfellende hekkplanter.
Å velge det riktige bartreet trenger ikke nødvendigvis være vanskelig. Hver bartrehekk har sine særtrekk som gjør at den passer, eller ikke, til det du har tenkt. Leyland-sypress er populær fordi den vokser raskt, men vi selger den ikke fordi den ikke overlever de kalde skandinaviske vintrene. Sedertre eller tuja er billige, enkle å stelle og gir en tett hekk. Barlinder også et slags bartre, i motsetning til mange andre arter. Den tåler også beskjæring, er lettstelt og veldig hardfør.
Alle bartrevariantene er eviggrønne og vil tilføre hagen din all den prakten og innsynsskjermingen du trenger hele året. Fra klassikere som taxus baccata til thuja occidentalis 'brabant' som er relativt ny, har bartrehekker mye å tilby.
Du har mye å velge blant i det store utvalget av bartrehekker på markedet. I Skandinavia er det imidlertid begrenset hvilke typer som tåler de kalde vintrene. Med alle bartrær vil du få en hekk som du kan dyrke selv på relativt kort tid. Men hvis du ikke har tid til å vente til hekken har blitt fullvokst, finnes det ferdighekker som er klare til å plantes og vil gi deg den innsynsskjermingen og det privatlivet du trenger umiddelbart.
Avgrens søkeresultatene dine
Hei! Therese her 👋 Hvordan kan jeg hjelpe deg?
0 varer
Du har ingen produkter i handlekurven.
0 kr