Plantinavias
hekkTYPER:

10 forskjellige typer hekkplanter

Hvis du sammenligner ulike
leverandører av hekkplanter på nettet,
ser du at vi tilbyr relativt få
forskjellige typer planter.

Årsaken er enkel:

vi tror at less is more

Hvorfor?

Hvis du skal selge et levende produkt som hekkplanter og gjøre det på nettet, så må alt stemme. Ikke bare måten plantene dyrkes, men også service, funksjonell nettside, transport og levering på fastsatt dag.

Mottoet vårt er å levere Norges ferskeste hekkplanter direkte fra planteskolen vår hjem til deg via GPS-utstyrte lastebiler og selvfølgelig til fastsatt tid.

Fra 4 til 10 hekktyper (gode råd fra kundene våre)

For noen år siden spurte vi kundene våre om hvilke hekkplanter og busker de foretrekker å plante i hagen sin. Vi startet med bare 4 forskjellige typer hekkplanter.

Da vi hadde transporten fra Nederland til Skandinavia i orden, ble utvalget vårt utvidet (takket være tips fra kunder) til 10 forskjellige hekkplanter.

At vi har valgt riktig ved å fokusere på et begrenset antall hekkplanter, kan vi tydelig se på vurderingene våre på for eksempel Trustpilot. Det er ikke uten grunn at hekkplantene våre rangeres med hele 9,1 poeng.

I tillegg har Plantinavias nettbaserte konsept inspirert Google til å gjøre en case-studie på produktet sitt, Global Market Finder.

Det vanligste spørsmålet: Hvilken type hekkplante skal jeg velge?

Du har endelig bestemt deg, det blir ikke noe gjerde, men det blir en hekk. Et logisk første spørsmål er hvilken type hekk du kan velge. For å få svar på hvilken hekkplante som passer best i hagen din, kan du stille deg selv disse 5 spørsmålene:

1. Vil jeg ha en hurtigvoksende hekk?
2. Vil jeg ha en sentvoksende hekk?
3. Vil jeg ha en vintergrønn hekk?
4. Vil jeg ha en hekk med blader?
5. I hvilken vekstsone skal hekken plantes?

Hurtigvoksende hekkplanter

Rask beskyttelse mot innsyn til hagen med en hurtigvoksende hekk.

Det høres enkelt ut: du kjøper hekken liten (og billig) og innen kort tid er du beskyttet bak en tett, høy mur.

Dessverre er det ikke alltidenkelt som det høres ut. Det er også ulemper med en hurtigvoksende hekk, tenk på vedlikehold som beskjæring.

Hurtigvoksende hekkplanter vokser mer enn 30 cm per år. Hvis en sentvoksende hekk skal beskjæres minst en gang i året, kan du regne med 2–3 ganger i året for en hurtigvoksende hekk (hvis du vil holde den tett og formet).

I tillegg er noen hurtigvoksende hekker mer følsomme overfor kulde.

De fleste av hekkplantene våre vokser raskt:

Thuja Brabant

Kjempetuja

Syrinhekk

• De fleste typer laurbærhegg

• Agnbøkhekk

• Bøkhekk

Vintergrønn liguster

• Kanadablåhegg

thuja brabant limited edition 200cm

Alle våre tujaer blir gjennomsnittlig beskjært to ganger i året, som gjør at de vokser tett helt fra begynnelsen. Beskjærte tujaer vokser i gjennomsnitt to år lengre her på gartneriet enn ikke-beskjærte tujaer. Du kan se forskjellen ved å se på tujaens hovedstamme. På en ubeskjært tuja kan du se hele hovedstammen gjennom nålene og den ser tynn og buskete ut, mens dette ikke er tilfellet ved en beskjært tuja: den er tett og fin og du kan ikke se hovedstammen gjennom nålene. En hekktuja på 175-200 cm høyde har gjennomsnittlig vokst i 5-7 år på gartneriet vårt før den blir solgt.

Sentvoksende hekker

Kanskje ikke det du først hadde tenkt deg, men det kan noen ganger være verdt å tenke en gang til.

For mange uten grønne fingre kan en sentvoksende hekk faktisk være et smartere valg. Disse hekkene krever svært lite vedlikehold fordi de vokser mindre enn 30 cm per år.

Sentvoksende hekker kjøpes ofte allerede fra begynnelsen av i ønsket høyde (eller litt lavere). Det kan være en hekk rundt en meter høy, men også en høyere hekk som en thuja smaragd rundt 200 cm / 250 cm.

Investeringen i høye, sentvoksende hekker er ofte høyere enn i en hurtigvoksende hekk fordi de har blitt dyrket i lengre tid, men som følge av dette får du også en umiddelbar beskyttelse mot innsyn og en hekk som krever svært lite vedlikehold.

Sentvoksende hekker i utvalget vårt er:

Thuja Smaragd

Barlind

• Alperipshekk

• Enkelte typer laurbærhegg

 

Vintergrønne hekkplanter

Liker du å ha noe grønt i hagen din gjennom de mørke vinterdagene?

Da er en vintergrønn hekk noe for deg. Vintergrønne hekker mister ikke blader eller nåler om vinteren, men de er grønne hele året. Når det gjelder innsyns- og vindbeskyttelse, er disse de perfekte hekkplantene.

For å gjøre valget ditt enda mer komplisert, finnes det også hurtigvoksende og sentvoksende vintergrønne hekker.

Det finnes også en inndeling i lav, middels eller høy vintergrønn hekk. Disse spesifikke egenskapene finner du på produktsiden for den aktuelle planten.

Vintergrønne hekkplanter som vi selger er:

Thujahekk

• Laurbærhegg

Barlindhekk

Ligusterhekk (ikke alltid vintergrønn)

Løvfellende hekkplanter

I gruppen av løvfellende hekkplanter kan du velge mellom hekker som mister bladene på høsten eller hekker som mister bladene sine først på slutten av vinteren.

Løvfellende hekkplanter som ikke er vintergrønne gir vanligvis mindre innsyns- og vindbeskyttelse om vinteren sammenlignet med vintergrønne hekker.

På den andre siden gir bladenes fargeforandring gjennom året et velkomment, variert innslag i hagen.

Løvfellende hekkplanter er generelt mer hardfør mot vinteren enn vintergrønne hekker.

Hekker med blader som vi tilbyr er:

Agnbøkhekk

Bøkhekk

• Syrinhekk

• Alperipshekk

• Blankmispel

• Kanadablåhegg

I hvilken vekstsone plantes hekken din?

Nå som du har lært mer om de forskjellige egenskapene til hekkplantene våre og kanskje begynner å få en idé om hva du vil ha i hagen din, må du også huske på at du bør kunne fortsette å ha den nye hekken i flere år framover.

Bra pleie er et pluss, men det viktigste er å plante i riktig vekstsone for at hekken din skal overleve så lenge som mulig. Hvis du bor i Danmark eller Sør-Sverige, betyr det at du har flere alternativer enn hvis du bor i Helsingfors, Sundsvall eller Trondheim.

Kontroller alltid at vekstsonen der hekken din skal plantes, er i samsvar med den valgte plantens forutsetning. Dette kan du se på sonekartet på produktsiden.

Kort sagt

Valget av den ideelle hekken til hagen er i stor grad personlig

Faktisk er det bare en ting som er bestemt for deg, og det er i hvilken vekstsone du er, og om den valgte planten kan håndtere denne sonen. Hvis du vil ha en hurtigvoksende hekk, må du vedlikeholde den oftere gjennom beskjæring.

Hvis du har et høyere budsjett og ønsker en umiddelbar beskyttelse mot innsyn, så kjøper du en dyrere hekk som allerede har vokst til ønsket høyde. Uansett hva du velger, vintergrønn eller med blader, en lav eller høy hekk: Med riktig vedlikehold vokser alle hekker videre, spesielt hekker fra Plantinavia!

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.