Hekktyper

Plantinavia i Skandinavia har høyest rangering som den internettilbyderen med hekkplanter av best kvalitet. På grunn av det store og varierte utvalget av hekkplanter, kan det være en stor oppgave å se etter en ny hekk for hageentusiaster. Målet vårt er å tilby en nettbasert oversikt over hekkplanter som er enkel og forståelig, og gjør at du kan ta veloverveide valg uten å bli overveldet. Med ressursene våre blir det enklere å sammenligne kvalitetene til ulike planter og finne den som passer best til hagen din. Under ser du en oversikt over hvilke hekker Plantinavia tilbyr.

Thuja Brabant

Thuja occidentalis «Brabant»

fra 72 kr
Agnbøk

Carpinus Betulus

fra 65 kr
Bøk

Fagus sylvatica

fra 80 kr
Vinterliguster

Ligustrum vulgare «Atrovirens»

fra 78 kr
Thuja Smaragd

Thuja occidentalis «Smaragd»

fra 86 kr
Blodbøk

Fagus sylvatica «Atropunicea»

fra 98 kr
Lila Syrin

Syringa vulgaris

fra 102 kr
Purpur Syrin

Syringa vulgaris

fra 102 kr
Blandet syrin

Syringa vulgaris

fra 102 kr
Vit syrin

Syringa vulgaris

fra 115 kr
Laurbærhegg 'Otto Luyken'

Prunus laurocerasus «Otto Luyken»

fra 130 kr
Hybridbarlind «Hicksii»

Taxus media «Hicksii»

fra 136 kr
Hybridbarlind «Hillii»

Taxus media «Hillii»

fra 146 kr
Laurbærhegg Herbergii

Prunus laurocerasus «Herbergii»

fra 195 kr
Kjempetuja

Thuja plicata

fra 207 kr
Vanlig Barlind

Taxus baccata

fra 207 kr
Laurbærhegg Genolia

Prunus laurocerasus «Genolia»

fra 219 kr
Laurbærhegg Etna

Prunus laurocerasus «Etna»

fra 352 kr

Eviggrønne hekkplanter

Eviggrønne planter, som bartrær, er et populært hekkalternativ. Dette er mest fordi de beholder bladene om vinteren. Dette vil ikke bare garantere skjerming mot innsyn, men også gjøre at hagen din ser grønn ut etter at alle de andre plantene har mistet bladverket sitt. Som en generell regel er eviggrønne planter hardføre og enkle å stelle. Derfor egner de seg i byhager, fordi de også tåler forurensing. Ulike typer tujaer som vokser raskere blir også mer og mer populære, se for eksempel på thuja plicata og thuja brabant. For mindre og mer kompakte hekker, er eviggrønne liguster et perfekt valg. Hvis du er ute etter en tradisjonell hekk, vil du kanskje vurdere en barlind- eller kristtornhekk i hagen din. En annen populær eviggrønn hekkplante er laurbær. Før du kjøper laurbær er det viktig at du sjekker vekstsone og hvor godt den tåler harde vintre.

Løvfellende hekkplanter

Løvfellende planter er kjent for å miste bladverket hver høst, og har bare grener om vinteren. Dette kan være en stor ulempe, hvis du vil ha innsynsskjerming året rundt. Løvfellende planter har imidlertid mange gode kvaliteter. Før tapet av blader hvert år blir de til et fargerikt show om høsten. Hvis du ser etter en hekk som kommer til å blomstre hver vår eller sommer, er løvfellende hekker det beste alternativet. Blomster og i noen tilfeller, bærene som følger, kan være viktige for ville dyr. Se på syrinen som er tilgjengelig i mange ulike og friske farger. Hvis du foretrekker ekstremt vinterhardføre arter, kan du også vurdere blankmispel eller alperips. Agnbøk og bøk er populære løvfellende hekker i Skandinavia. Én av de vanligste løvfellende hekkplantene er liguster, som også har flere undervarianter, som liguster atrovirens. Denne typen beholder alle bladene om vinteren.

Utradisjonelle løvfellende hekkplanter

Tradisjonelt sett dekker eviggrønne og løvfellende planter de fleste hekkplanter, men det finnes andre alternativer. Eføy kan brukes som hekk hvis du planter den riktig. Eføy er en klatreplante, så hekken vil trenge et rammeverk av tre eller metall den kan vokse på. Når den klippes ordentlig, vil den forme en tett skjerm av eføyblader. Denne typen hekk kan vokse ganske raskt og krever veldig lite plass da den forblir nokså smal. Det finnes også flere eksotiske hekkplanter tilgjengelig, som bambus. Bambus trives i noen skandinaviske områder, til tross for at den kommer fra andre siden av jorden. Bambus vokser relativt raskt og vokser til en kraftig og tett hekk på kort tid.

Å velge riktig hekkplante

Som du ser er det mange alternativer for hageentusiaster som ser etter en ny hekk. Kanskje virker dette overveldende ved første øyekast. Men det betyr også at den hekkplanten du leter etter finnes, nettopp fordi det er så mange gode alternativer. Å bestemme seg for hva som passer best for deg og hagen din avhenger av det du ønsker og krever. Jordsmonn og plassering er viktige faktorer for å ta et sikkert valg, men det er fremdeles rom for personlig preferanse.
Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.