Bartrær er ofte den første planten folk tenker på når det er snakk om hekkplanter. Det i seg selv er et bevis på statusen bartrær har som velegnede hekkplanter. De fleste bartrehekkplanter hører ikke hjemme i Skandinavia, men det betyr ikke at de ikke kan brukes som hekk i Skandinavia. Heller motsatt. Bartrehekker er blant de vanligste hekkene i Europa.
Det blir mer og mer populært å ha hager som krever lite vedlikehold. Gartnere elsker å jobbe i hagen, men har kanskje ikke tid til å holde alt fint og ryddig. Mens andre ikke er så glad i å jobbe i jorden, men de vil fortsatt ha en vakker, grønn hage. Med en lettstelt hage trenger du ikke tilbringe så mye tid i hagen, men du kan fortsatt føle deg trygg på at den ser velstelt ut. Hvilke hekkplanter egner seg til en lettstelt hage?
Løvfellende busker og hekkplanter er planter som, i det minste i vår del av verden, feller bladene om høsten eller vinteren. Det betyr at løvfellende planter er det motsatte av eviggrønne planter, som beholder bladverket hele året. Det at de mister bladene, betyr ikke at løvfellende tre og buskerikke passer som hekkplanter.
Saktevoksende hekkplanter – hvilke alternativer har du? Ikke alle planter vokser fort. Og det er egentlig veldig bra! Når du vil ha en høy hekk, er det selvsagt veldig fint hvis hekken vokser fort. Slik kan du nyte privatliv og ly i hagen på kort tid. Men har du kanskje en hekk du vil holde tett og kort?
Eviggrønne er planter som beholder nesten alle eller flesteparten av bladene om vinteren. Bladverket er nesten helt motstandsdyktig mot kulde og tap av fuktighet, som hindrer at bladene visner. Derfor har eviggrønne planter grønne blader i alle de fire årstidene. Noen eviggrønne planter har nåler og ikke blader, selv om det ikke er noen markante biologiske forskjeller på dem, med unntak av formen på bladene.
Hvordan agnbøk ser ut på vinteren er ett av mange spørsmål kunder har når de vurderer å kjøpe agnbøk. Svaret ser du på denne siden (+ 12 andre fakta du kanskje ikke visste)
Hvilken barlindhekk passer best for deg? Med eller uten bær? Hurtigvoksende eller sen? Les videre og se prisene våre her.
Bøk, blodbøk eller agnbøk, det er spørsmålet. Kjøp bøkhekken din enkelt gjennom Norges høyest rangerte nettleverandør av hekkplanter. 100 % risikofritt med vekstgaranti, betaling ved levering og GPS-utstyrte lastebiler.
Liguster har lenge vært en veldig populær hekkplante i Skandinavia. Det finnes 2 typer, ligustrum ovalifolium med brede blader og den «vintergrønne» ligustrum vulgare med små blader. Hvilken type passer best i hagen din?
Hvilken tujasort som tujahekk? Ok, så har du bestemt deg for en tujahekk? Smart valg. Men hvordan velger man mellom de forskjellige tujasortene? Les artikkelen nedenfor, innen 5 minutter vet du alt om sortenes fordeler, men også ulemper (som leverandørene vanligvis ikke informerer deg om)
Tips for å beskjære hekken. Som regel er det greit å beskjære hekken med motorsag, så lenge du vet når og hvordan det er best å gjøre det.
Trenger du råd om beste måte å sette en hekk i jord med leire og hvilke typer hekker som passer best? I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite.
Tuja er et populært valg for å holde på fuktigheten i jorden og gi et godt grunnlag for planter og trær. Denne veiledningen forteller deg hvordan du tar vare på en tuja og holder den sunn og frisk.
Når er det best å vanne hagen? Dette spørsmålet avhenger av flere ulike faktorer. Klima, jordtype og andre typer planter i hagen er viktige faktorer.
Det er synd, men vi ser ofte at folk gjør de samme, lett unngåelige, feilene. Med tipsene i denne bloggen kan du lære fra andres feil. Bruk det!
Tips for å vanne liguster.
Hekkplanter Omsorgsråd
Alle kan plante en flott hekk, men planting og stell av hekken må gjøres riktig. Det skal mer til enn å bare grave et hull, plassere plantene i hullet og gi dem nok vann. Siden vi er en informasjonskilde om hekkplanter vil vi gjerne fortelle deg hvordan du planter en hekk. Ved å følge disse instruksjonene vil du få en hekk som ser sunn og flott ut, lengst mulig. Du har tross alt brukt mye tid og innsats på å finne den hekkplanten som passer best til stilen og forholdene i hagen din, så den fortjener intet ringere enn riktig planting og stell.
Den beste måten å plante hekken din på er å gjøre hagen klar til de nye plantene. Når du har bestemt deg for hvor du skal plante hekken, fjerner du alt av ugress fra det området. Dette for at de ikke skal stjele næringsstoffene hekken trenger for å vokse. Så graver du en grøft langs den nye hekken. Marker midten med et tau eller snor slik at grøften du graver blir rett. Denne grøften bør være omtrent ti centimeter dypere enn røttene på plantene. Når du har gravd, stikker du hull i jorden for å lage ordentlig drenering og kaster et lag på rundt fem centimeter med jord tilbake i grøften. Den løse jorden vil gi planterøttene rom til å vokse. Så plasserer du plantene midt i grøften og fyller i med resten av jorden.
Når hekken er plantet må du sørge for at området rundt er fritt for ugress frem til hekken har fått etablert seg. Vanning av hekken er også en viktig del av stellet, den trenger minst fem liter vann to ganger i uken for å holde seg sterk og sunn. Regn er en viktig vannkilde for en hekk, men sørg for at du vanner hekken jevnlig og unngår at den tørker ut. Det er best å vanne plantene om kvelden. Hvis du vanner plantene om dagen, kan vannet fordampe før de når røttene. Spesielt om sommeren. Derfor anbefaler vi at du bruker en dryppslange, og bruker den minst to kvelder i uken.
Fremgangsmåtene beskrevet ovenfor er mer eller mindre like for alle løvfellende eller eviggrønne hekkplanter, men kravene til beskjæring kan være veldig ulike. Noen løvfellende hekkplanter trenger ikke beskjæring for å fjerne døde og syke grener mer enn én gang i året, mens andre hurtigvoksende bartrær, som thuja plicata-hekker, må beskjæres minst to ganger i året. Det er best å beskjære når det er overskyet mellom mai og september. Blomstrende hekker beskjæres vanligvis rett etter blomstring.
Hei! Therese her 👋 Hvordan kan jeg hjelpe deg?
0 varror
Du har ingen produkter i handlekurven.
0 kr