Bartrær er ofte den første planten folk tenker på når det er snakk om hekkplanter. Det i seg selv er et bevis på statusen bartrær har som velegnede hekkplanter. De fleste bartrehekkplanter hører ikke hjemme i Skandinavia, men det betyr ikke at de ikke kan brukes som hekk i Skandinavia. Heller motsatt. Bartrehekker er blant de vanligste hekkene i Europa.
Det blir mer og mer populært å ha hager som krever lite vedlikehold. Gartnere elsker å jobbe i hagen, men har kanskje ikke tid til å holde alt fint og ryddig. Mens andre ikke er så glad i å jobbe i jorden, men de vil fortsatt ha en vakker, grønn hage. Med en lettstelt hage trenger du ikke tilbringe så mye tid i hagen, men du kan fortsatt føle deg trygg på at den ser velstelt ut. Hvilke hekkplanter egner seg til en lettstelt hage?
Løvfellende busker og hekkplanter er planter som, i det minste i vår del av verden, feller bladene om høsten eller vinteren. Det betyr at løvfellende planter er det motsatte av eviggrønne planter, som beholder bladverket hele året. Det at de mister bladene, betyr ikke at løvfellende tre og buskerikke passer som hekkplanter.
Saktevoksende hekkplanter – hvilke alternativer har du? Ikke alle planter vokser fort. Og det er egentlig veldig bra! Når du vil ha en høy hekk, er det selvsagt veldig fint hvis hekken vokser fort. Slik kan du nyte privatliv og ly i hagen på kort tid. Men har du kanskje en hekk du vil holde tett og kort?
Eviggrønne er planter som beholder nesten alle eller flesteparten av bladene om vinteren. Bladverket er nesten helt motstandsdyktig mot kulde og tap av fuktighet, som hindrer at bladene visner. Derfor har eviggrønne planter grønne blader i alle de fire årstidene. Noen eviggrønne planter har nåler og ikke blader, selv om det ikke er noen markante biologiske forskjeller på dem, med unntak av formen på bladene.
Hvordan agnbøk ser ut på vinteren er ett av mange spørsmål kunder har når de vurderer å kjøpe agnbøk. Svaret ser du på denne siden (+ 12 andre fakta du kanskje ikke visste)
Hvilken barlindhekk passer best for deg? Med eller uten bær? Hurtigvoksende eller sen? Les videre og se prisene våre her.
Bøk, blodbøk eller agnbøk, det er spørsmålet. Kjøp bøkhekken din enkelt gjennom Norges høyest rangerte nettleverandør av hekkplanter. 100 % risikofritt med vekstgaranti, betaling ved levering og GPS-utstyrte lastebiler.
Liguster har lenge vært en veldig populær hekkplante i Skandinavia. Det finnes 2 typer, ligustrum ovalifolium med brede blader og den «vintergrønne» ligustrum vulgare med små blader. Hvilken type passer best i hagen din?
Hvilken tujasort som tujahekk? Ok, så har du bestemt deg for en tujahekk? Smart valg. Men hvordan velger man mellom de forskjellige tujasortene? Les artikkelen nedenfor, innen 5 minutter vet du alt om sortenes fordeler, men også ulemper (som leverandørene vanligvis ikke informerer deg om)
Tips for å beskjære hekken. Som regel er det greit å beskjære hekken med motorsag, så lenge du vet når og hvordan det er best å gjøre det.
Trenger du råd om beste måte å sette en hekk i jord med leire og hvilke typer hekker som passer best? I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite.
Tuja er et populært valg for å holde på fuktigheten i jorden og gi et godt grunnlag for planter og trær. Denne veiledningen forteller deg hvordan du tar vare på en tuja og holder den sunn og frisk.
Når er det best å vanne hagen? Dette spørsmålet avhenger av flere ulike faktorer. Klima, jordtype og andre typer planter i hagen er viktige faktorer.
Det er synd, men vi ser ofte at folk gjør de samme, lett unngåelige, feilene. Med tipsene i denne bloggen kan du lære fra andres feil. Bruk det!
Tips for å vanne liguster.
Hekkplanter Syrinhekk
Syriner er synonymt med sommer. Det er lett å forstå hvorfor så mange velger å plante syrinhekker. Få ting er så sterkt knyttet til den norske forsommeren som nydelig syrinduft og vakre klaser av syrinblomster. Det er vanskelig å motstå syrinens fargerike skjønnhet og gammeldagse sjarm. Tenk så flott det hadde vært å ha din egen syrinhekk i hagen. Det er faktisk lettere enn du tror!
Syringa vulgaris
Du får vite hva du bør vurdere før kjøp, hvilken leverandør du bør velge og hvordan du vedlikeholder hekken din. Ja, alt du trenger for å få en fin og frodig syrinhekk som du kan nyte i mange år fremover! Det behøver ikke å være hverken dyrt eller komplisert å plante en syrinhekk.
Syrinen er en klassisk norsk hageplante som settes pris på av mange hageeiere. Så hva er det som gjør at så mange elsker syriner? Her er noen av årsakene: • Syrinhekker er lettstelte og hardføre. • Syriner er en av få hekkplanter som kan dyrkes helt opp til klimasone 7. • Syriner får lett rotskudd sånn at du får nye syrinplanter. • En syrinhekk passer alle hager, uansett størrelse eller plassering.
Hvordan kjøper man en syrinhekk og hvordan steller man den når den er plantet? I denne teksten får du svar på hva du må tenke på før du kjøper en syrinhekk.
Den vanligste typen syrin i norske hager er Syringa vulgaris, på folkemunne kjent som «vanlig syrin». Ungarsk syrin, Syringa josikaea, er også en vanlig type syrin. Vanlig syrin blomstrer vanligvis i løpet av mai til juni, ungarsk syrin noe senere. Syriner kan bli cirka 5 meter høye og syrinblomstene blir lilla, rosa eller hvite. Med sin frodige og buskete vekstmåte passer syriner bra som hekkplanter.
Når man har bestemt seg for å plante en syrinhekk er som oftest neste spørsmål: Hva koster en syrinhekk? Hva prisen havner på avhenger av mange faktorer, blant annet: • Plantenes størrelse • Syrinhekkens kvalitet • Antall mellomledd • Opprinnelse
Har du tålmodighet og kan vente noen år på at hekken vokser seg til skikkelig, klarer du deg på et mindre budsjett. Vil du ha en skikkelig og storvokst syrinhekk så fort som mulig etter plantingen, må du forberede deg på å betale litt mer. Som med så mye annet: du får det du betaler for.
Når du har bestemt budsjettet er det på tide å tenke på selve anskaffelsen av syrinene. På lokale drivhus og hagesenter som for eksempel Plantasjen, selges syrinplanter som oftest stykkevis i krukke. Fordelen med dette er at du får se plantene før du kjøper dem. Dette passer bra om man kun vil kjøpe en eller et par syrinbusker. Vil man kjøpe planter i større mengde bør man dog tenke seg om. Da kan det være både enklere og billigere å kjøpe fra en leverandør på nettet.
Hvis man vil ha en ferdig syrinhekk så raskt som mulig – hva gjør man da? Det finnes alternativ for deg som vil ha en komplett hekk med en gang. Aller best er det å finne en leverandør som frakter hekkplantene direkte fra avlingen og hjem til deg. For å gjøre det ekstra enkelt – og rimelig – kan man bestille syrinhekken sin på nettet. Plantinavia er en av de leverandørene som tilbyr dette alternativet. Vi fikser dessuten hjemlevering av ferdige hekkplanter direkte fra avlingene i Nederland, uten mellomledd. Praktisk, eller hva?
Det gjelder å være forberedt når hekkplantene leveres. Sørg for å plante syrinene så snart som mulig etter levering for det beste resultatet.
Å plante syrinhekk: radavstand De to vanligste spørsmålene innenfor planting av syrinhekk bruker å være: Hva slags radavstand må jeg ha for å få en fin hekk? Hvor mange syrinplanter skal jeg plante per meter? Svar: 3–4 planter per meter bruker å være passe. Men er du villig til å trimme hekken ofte for at den skal bli ekstra tett og gi enda bedre innsynsbeskyttelse, kan du plante plantene med rotklump mot rotklump. Hvis du vil at syrinhekken skal bli viltvoksende, planter du plantene med litt større avstand mellom hverandre.
Vanning Det viktigste å tenke på når man planter syrinhekken sin er vanning. Bløtlegg gjerne rotklumpene en stund før syrinplantene plantes, eller vann dem godt etter planting. På den måten gir du syrinhekken din en god start og en god sjanse til å etablere seg i den nye jorden.
Jordsmonn og beliggenhet Syriner trives aller best i solfylt beliggenhet, i veldrenert og næringsrik jord, men de klarer seg utmerket også i skyggefulle deler av hagen. En stor fordel med syriner er at de i motsetning til mange andre hekkplanter, trives i leirjord.
Trimming Syriner har en tendens til å raskt skyte ut nye skudd i høyden, noe som kan føre til at hekken blir høy, men tynn. Gjennom å klippe hekken en gang per år sørger du for at syrinene dine holder seg tette og grønne, sesong etter sesong.
Når på året skal man beskjære syrinene? Du bør trimme syrinhekken i begynnelsen på sommeren, rett etter blomstringen. Da har hekken best mulighet til å hente seg inn igjen og kommer til å belønne deg med frodig grønt og blomster i løpet av kommende sesong.
Gjødsling Du kan gjødsle syrinhekkene dine gjennom å strø ut et lag kugjødsel som du blander ned i jorden og vanner ovenifra i begynnelsen av våren. Å gjødsle en gang per år vil som regel være nok.
Hei! Therese her 👋 Hvordan kan jeg hjelpe deg?
0 varror
Du har ingen produkter i handlekurven.
0 kr