Plantinavia har sommerferie. Neste levering: uke 37 (potteplanter)

Syrinhekk

Det er lett å forstå hvorfor så mange velger å plante syrinhekker. Få ting bringer den norske sommeren så tydelig frem som den herlige duften av syriner og dere vakre klaser med lilla blomster. Fargen på syrinen er tidløs og har en uimotståelig sjarm. Tenk så herlig det ville være å ha din egen syrinhekk! Heldigvis er det mye enklere enn du tror. Å plante og ta vare på en syrinhekk trenger nemlig verken å være kostbart eller komplisert.

På denne siden kan du utforske mer om hvordan du kan få en ferdigstilt syrinhekk som lyser opp sommeren.

20 varer

Blandet syrin Krukke 40cm

Kvalitet: Xklusiv

111 kr
Blandet syrin Krukke 80cm

Kvalitet: Limited

674 kr
Blandet syrin Krukke 60cm

Kvalitet: Xklusiv

124 kr
Blandet syrin Krukke 80cm

Kvalitet: Xklusiv

161 kr
Blandet syrin Krukke 100cm

Kvalitet: Xklusiv

324 kr
Hvit syrin Krukke 100cm

Kvalitet: Xklusiv

350 kr
Hvit syrin Krukke 60cm

Kvalitet: Xklusiv

163 kr
Hvit syrin Krukke 40cm

Kvalitet: Xklusiv

125 kr
Hvit syrin Krukke 80cm

Kvalitet: Xklusiv

188 kr
Hvit syrin Krukke 80cm

Kvalitet: Limited

725 kr
Lilla Syrin Krukke 80cm

Kvalitet: Xklusiv

161 kr
Lilla Syrin Krukke 40cm

Kvalitet: Xklusiv

111 kr
Lilla Syrin Krukke 60cm

Kvalitet: Xklusiv

136 kr
Lilla Syrin Krukke 100cm

Kvalitet: Xklusiv

324 kr
Lilla Syrin Krukke 80cm

Kvalitet: Limited

674 kr
Mørkelilla Syrin Krukke 100cm

Kvalitet: Xklusiv

324 kr
Mørkelilla Syrin Krukke 60cm

Kvalitet: Xklusiv

136 kr
Mørkelilla Syrin Krukke 40cm

Kvalitet: Xklusiv

111 kr
Mørkelilla Syrin Krukke 80cm

Kvalitet: Xklusiv

161 kr
Mørkelilla Syrin Krukke 80cm

Kvalitet: Limited

674 kr

Utvalg av syrinhekker: Et mangfold av farger til en rimelig pris

I Plantinavias hage fremstår syrinhekker som noe helt unikt. Med dedikasjon og ekspertise tilbyr vi syrinhekker til en gunstig pris, tilpasset det skandinaviske klimaet og norske forhold. Enten du ønsker den elegante hvite syrinen, den drømmende lilla syrinen, den intense purpurfargen eller en spennende miks av farger, har vi et ideelt utvalg av syrinhekker til en fordelaktig pris. Disse plantene vil ikke bare blomstre med duftende skjønnhet, men også tilføre karakter og sjarm til din hage.

Syrinhekk: Klassisk hageplante som trives fantastisk som hekk

Syriner, som tilhører slekten Syringa, er en klassisk hageplante som mange norske hageeiere setter stor pris på – og med god grunn. I tillegg til deres vakre, duftende blomsterklaser om våren, er syrinene enkle å ta vare på og svært hardføre. Dette gjør dem til mer enn bare prydtre – de er faktisk ideelle som hekkeplanter.

I all sin prakt kan de vokse opp til 7 meter i høyden og fremvise sin skjønnhet i mai og juni. En syrinhekk skaper ikke bare en naturlig avgrensning, men fyller også hagen med en fortryllende duft som selv naboene dine vil sette pris på.

Med et dypt rotnettverk forankret av tette hovedrøtter sikrer syrinen seg en solid plass i jorden. Etter hvert vil planten utvikle flere rotskudd, enten direkte fra røttene eller som utløpere, noe som ytterligere styrker dens tilstedeværelse.

En vanlig syrinhekk fra Plantinavias utvalg kan oppleve en årlig vekst på rundt 30 cm i høyden, noe som gjør den til en robust og relativt raskt voksende hekk.

En annen stor fordel med en syrinhekk er dens evne til å formere seg. Det flotte med syriner er at de enkelt kan formeres. Med noen få enkle trinn kan du dra nytte av denne egenskapen og dyrke flere syrinplanter. Disse nye plantene kan plantes i potter og etter hvert brukes til å utvide den eksisterende hekken. Med syrinens overdådighet av blomster om våren vil du alltid ha friske blomster, klare til å plasseres i vaser eller gi bort som gaver.

Utforsk også vårt utvalg av hekkeplanter, inkludert den klassiske bøkehekken, den robuste laurbærheggen og den elegante ligusterhekken.

Å plante syrin: Riktig avstand og fremgangsmåte

Å plante en syrinhekk er en fortryllende beslutning, men for å sikre at hekken trives optimalt, er det viktig å ta visse hensyn når du planter den.

Avstanden mellom plantene spiller en vesentlig rolle i hvordan hekken vil vokse og utvikle seg. For å skape en tett og vakker hekk, anbefales det å plante syrin med en avstand på rundt 60-80 cm mellom hver plante. Denne avstanden gir hver plante tilstrekkelig rom til å utfolde seg, samtidig som hekken vil vokse tett sammen over tid.

For å gi din syrinhekk den beste starten, anbefales det å plante den enten tidlig på våren eller tidlig på høsten, når jorden er fuktig og temperaturene er mer moderate. Dette sikrer optimal rotfestelse og en sunn start.

Forbered jorden grundig før planting og sørg for å vanne rikelig, spesielt de første ukene. På denne måten legger du grunnlaget for en best mulig start på et langt og blomstrende liv for din syrinhekk i hagen.

Å beskjære syriner: Slik klipper du hekken din

Å ta vare på en syrinhekk handler ikke bare om vanning og gjødsling, men også grundig beskjæring.

Beskjæring sikrer at hekken din forblir tett, sunn og i god form. Det anbefales å beskjære syriner rett etter blomstringen for å bevare deres naturlige skjønnhet og duft. Under beskjæring er det viktig å fjerne gamle grener slik at det blir rom for ny vekst. Finn frem saksen og gi din syrin den omsorgen den trenger.

For å sikre at hekken din trives og utvikler seg på beste vis, bør du utforske vår detaljerte guide hvor vi går i dybden på de mest effektive metodene for planting, stell og beskjæring.

Kjøp din syrinhekk hos Plantinavia

Når beslutningen om å anskaffe en syrinhekk er gjort og budsjettet er fastsatt, starter reisen mot å finne de ideelle plantene. For deg som drømmer om en helhetlig og frodig syrinhekk, er netthandel ofte det optimale valget.

Plantinavia skiller seg ut som en fremtredende og eksklusiv leverandør på dette området. Vi tilbyr komplette hekker direkte fra våre dyrkningsområder i Nederland, uten mellomledd, og leverer rett til din dør. Så for en praktisk, kostnadseffektiv og kvalitetsfylt løsning – la syrinhekken din blomstre med Plantinavia.

Hekkeplanter for enhver hage

Sjekk ut vårt omfattende sortiment av hekkeplanter spesielt dyrket for det skandinaviske klimaet, som leveres direkte til din hage fra våre marker i sørlige Nederland. Vi har et mangfold av de mest ettertraktede hekktypene – alt fra den klassiske agnbøkhekken til den populære barlindhekken og den praktiske tujahekken. Våre hekkeplanter kommer i et variert spekter av størrelser. Uansett om du har store eller små spørsmål, er du alltid velkommen til å kontakte oss per telefon eller e-post.

Trillebår

0 varer

Du har ingen produkter i handlekurven.