Plantinavia har sommerferie. Neste levering: uke 37 (potteplanter)

Liguster hekk

Den tidløse og elegante liguster hekken, med det latinske navnet ligustrum vulgare, har i lang tid vært et fast innslag i norske hager. Liguster hekkens delvis løvfellende natur tillater den å beholde mange av bladene sine dersom vinteren ikke er for hard. Disse bladene skifter fra en livlig grønn til en dypere, mørkere nyanse gjennom de kalde månedene. Selv når frosten biter og mange andre planter står nakne, danner liguster hekken ofte en estetisk barriere mot omverdenen.

Vårt utvalg inneholder både spirende unge planter, ivrige etter å vokse seg store i hagen din, og fullvoksne, vintergrønne liguster hekker som umiddelbart kan tilføre karakter og skape skjerming.

25 varer

Vinterliguster Rotklump 150cm

Kvalitet: Velgrenet

738 kr
Vinterliguster Rotklump 175cm

Kvalitet: Velgrenet

1213 kr
Vinterliguster Krukke 200cm

Kvalitet: Velgrenet

588 kr
2750 kr
3125 kr
3625 kr
Vinterliguster Rotklump 80cm

Kvalitet: Grenet

165 kr
200 kr
394 kr
513 kr
750 kr
813 kr
Vinterliguster Krukke 80cm

Kvalitet: Outlet

81 kr
Vinterliguster Krukke 60cm

Kvalitet: Outlet

75 kr
Vinterliguster Rotklump 200cm

Kvalitet: Velgrenet

1375 kr
Vinterliguster Krukke 60cm

Kvalitet: Velgrenet

309 kr
Vinterliguster Krukke 80cm

Kvalitet: Velgrenet

350 kr
Vinterliguster Krukke 125cm

Kvalitet: Velgrenet

475 kr
Vinterliguster Krukke 100cm

Kvalitet: Velgrenet

431 kr
Vinterliguster Krukke 150cm

Kvalitet: Velgrenet

525 kr
4063 kr
Vinterliguster Krukke 175cm

Kvalitet: Velgrenet

563 kr
Vinterliguster Rotklump 80cm

Kvalitet: Velgrenet

275 kr
Vinterliguster Rotklump 100cm

Kvalitet: Velgrenet

313 kr
Vinterliguster Rotklump 125cm

Kvalitet: Velgrenet

563 kr

Kjøp liguster hekk til din hage og dine behov

Plantinavia tilbyr hekkplanter til gode priser, og liguster hekker utmerker seg godt hos oss. Med engasjement og faglig ekspertise tilbyr vi liguster hekker som er spesielt plukket ut for det skandinaviske klimaet og norske forhold. Uansett hva du leter etter, strekker vårt utvalg seg fra unge planter i potter, som lengter etter å vokse sammen i landskapet ditt, til imponerende, velformede hekkplanter som vil umiddelbart pryde eller skjerme hagen din.

Dette gjelder også for resten av vårt sortiment av hekkplanter, som varierer fra den klassiske bøkhekken til den robuste laurbærheggen og den vakre syrinhekken.

Liguster hekk: en tradisjonell, robusert og allsidig hekkeplante

At liguster hekker virker “tradisjonelle” henger nok sammen med at de har eksistert en god stund. Liguster hekker ble først brukt som hekkeplante på dronning Victorias tid, hvor den raskt ble svært populær.

Ligusteren er en hardfør og robust hekk som krever minimalt med arbeid for å vokse tett. Om sommeren prydes den av små hvite blomster på toppen, etterfulgt av svarte bær. Vanligvis fjernes blomstene ved beskjæring når den brukes som hekk. Dette er en naturlig konsekvens av å klippe hekken, men blomstene lukter heller ikke særlig godt, så det er kanskje ikke så ille. Kanskje er det derfor man sjelden snakker om ligusterens blomster, til tross for at de er ganske vakre.

Liguster hekker har en positiv innvirkning på dyrelivet; blomstene tiltrekker sommerfugler og insekter, bladene er næring for tusenbein, og de sorte fruktene er matkilde for visse fuglearter. Én enkelt plante kan produsere tusenvis av bær. Likevel bør mennesker holde seg unna disse, da de er giftige og kan føre til mage- og tarmproblemer.

Ironisk nok brukes bladene fra kinesisk liguster til å behandle magesår, diaré og kroniske tarmproblemer. Dessuten er den også effektiv mot smerter i halsen eller munnen.

Barken og bladene til liguster kan brukes til å lage en bitter te som styrker appetitten og fordøyelsen hos pasienter som gjennomgår kjemoterapi. Men i vår del av verden brukes ligusteren hovedsakelig for dekorative formål, vanligvis som hekker.

Beskjæring av liguster hekken

Liguster hekken er en hurtigvoksende hekkplante som krever jevnlig beskjæring på grunn av sin imponerende veksthastighet. For å opprettholde helsen til hekken anbefales det å beskjære liguster hekken to ganger i løpet av sommeren.

Det anbefales å klippe liguster hekker to ganger i året, hvor den første gangen bør være i juni etter den første vekstperioden, og deretter på nytt mot slutten av august. Dette sikrer en tett og kompakt vekst. Hvis du ønsker en velpasset og formet hekk, kan du klippe den ytterligere to ganger i løpet av sommeren.

Ligusteren tåler beskjæring godt, og risikoen for å skade planten er minimal. Likevel bør du unngå å beskjære sent på høsten da nye skudd ikke får tilstrekkelig tid til å modne før vinteren. Selv om planten er robust, kan dette gjøre den mer sårbar for frostskader.

Selv om liguster hekker ofte er forbundet med nøye beskårne og formelle uttrykk, er det fullt mulig å skape en mer avslappet hekk med liguster.

For en optimal utvikling og trivsel for hekken din, kan du lese og utforske vår detaljerte guide om liguster hekker. Her presenterer vi de beste metodene for planting, stell og beskjæring.

Når bør man plante liguster hekk?

De ulike artene av liguster trives nesten hvor som helst – den trives i en veldrenert jord, men unngå helst steder som samler vann. Liguster vokser rikelig selv i kalkholdig, tung, dårlig eller forurenset jord.

Et sted som får sol eller delvis skygge fungerer godt, men tett skygge bør unngås. Den kan trives både på åpne områder og i nærheten av kysten.

Selv om det er en robust plante som ikke har strenge krav til jorden den vokser i, er det likevel visse perioder i året som er bedre egnet for planting, for å gi den optimale forutsetninger.

Det anbefales å plante liguster enten om våren eller om høsten. Velger du våren, er det beste tidsrommet fra april til juni. Om våren er jorden ofte fuktig, noe som hjelper med å holde røttene fuktige. Samtidig får planten en hel vekstsesong til å dra nytte av varmen og etablere seg før den kommende vinteren.

Hvis høstperioden passer bedre i kalenderen for å plante liguster hekk, er tidsrommet fra september til november ideelt. Jorden holder fortsatt på varmen etter sommeren, og vanligvis er det tilstrekkelig med nedbør som planten kan nyte godt av mens den etablerer røttene før vinteren. Dette gir også bedre forutsetninger for å ha en velformet hekk klar til den kommende sommeren.

Velg en liguster hekk – velg Plantinavia

Plantinavia er ledende innenfor hekkplanter og av eksklusive liguster hekker. Vi setter pris på ligusterens mangfold og dens evne til å skape en frodig vegetasjon og unik sjarm i enhver hage. Derfor tilbyr vi et omfattende spekter av løsninger som tilfredsstiller ethvert behov og budsjett for hageentusiaster.

Vi leverer ikke bare ferdige liguster hekker direkte fra våre dyrkningsområder i Nederland, men vi tilbyr også individuelle ligusterplanter med rotklump eller i potter for de som foretrekker spesifikke alternativer eller et mer begrenset omfang.

Med Plantinavia får du alltid topp kvalitet på hver eneste plante, og vi sikrer direkte levering uten unødvendige mellomledd, rett til din dør. Enten du ønsker å skape noe storslagent eller mer subtilt, står Plantinavia klar til å gi din hage vakre rammer.

Vi har et bredt utvalg av ulike hekkeplanter

Oppdag vårt omfattende sortiment av alternative hekkeplanter skreddersydd for det skandinaviske klimaet og direkte levert til din adresse fra våre plantefelt i sørlige Nederland. Enten du ønsker den tidløse agnbøkhekken eller de populære barlindhekkene– og tuja-sortene, har vi et bredt utvalg i ulike størrelser og variasjoner. Har du spørsmål, uansett størrelse, ikke nøl med å kontakte oss via telefon eller e-post – vi er her for å hjelpe.

Trillebår

0 varer

Du har ingen produkter i handlekurven.