Plantinavia har sommerferie. Neste levering: uke 37 (potteplanter)

Barlind hekk

Barlind hekken er en av de mest tidløse og tradisjonelle hekktypene som finnes. Den er den eneste vintergrønne hekkplanten i Europa som naturlig bærer kongler. Med sine dypgrønne, nåleformede blader og tette, kompakte vekst er barlind hekken det ideelle valget. En velutviklet barlind hekk er også lettstelt og tåler beskjæring svært godt.

I vårt sortiment finner du både unge, spirende barlind hekker som kan vokse seg store i hagen din, og fullt utviklede hekker som umiddelbart tilfører karakter og skaper skjerming.

62 varer

256 kr
363 kr
625 kr
938 kr
1375 kr
156 kr
270 kr
295 kr
406 kr
519 kr
638 kr
906 kr
1663 kr
2050 kr
170 kr
181 kr
450 kr
293 kr
425 kr
525 kr
300 kr
328 kr
500 kr
719 kr
813 kr
1063 kr
1250 kr
1363 kr
2188 kr
740 kr
3094 kr
169 kr

Kjøp barlind hekk til hagen din for en god pris

Plantinavia tilbyr et bredt utvalg av hekkplanter til gunstige priser, inkludert barlind hekker. Vi kombinerer dedikasjon og ekspertise for å levere nøye dyrkede barlindhekker av høyeste kvalitet, tilpasset det skandinaviske klimaet og norske forhold.

Utvalget vårt er variert og inkluderer alt fra unge planter i potter eller med rotklumper, klare til å vokse og tilpasse seg i hagen din, til majestetiske hekker som umiddelbart gir god struktur, skjønnhet og skjerming til din utendørs oase.

Dette gjelder også for resten av vårt sortiment av førsteklasses hekkplanter – enten du foretrekker den tradisjonelle bøkehekken, den livlige syrinhekken eller den vakre laurbærheggen.

En barlindhekk er robust og skjønn med minimal pleie

Taxus baccata, kjent som vanlig barlind, regnes som en av de mest utbredte barlindartene i Europa. Denne robuste planten betraktes som en av de mest hardføre blant alle vintergrønne planter, og er enkel å vedlikeholde. Det er ikke overraskende at barlind er en av verdens mest foretrukne hekkplanter på grunn av sin lange levetid.

Det som virkelig skiller barlind fra andre planter, er dens evne til å leve svært lenge. I hele Europa har man funnet eksemplarer som antas å være over tusen år gamle.

Selv om det er bemerkelsesverdig når en barlind feirer sin tusenårsdag, er det ikke uvanlig for vanlig barlind å leve til de er 400-600 år gamle hvis de får riktig stell.

En av hovedgrunnene til at barlind kan nå så høy alder, er dens unike overlevelsesevne. Den har evnen til å danne røtter og nye skudd hvis en gren kommer i kontakt med jorden. Denne egenskapen har bidratt til å gjøre barlind til et symbol på død, gjenfødelse og udødelighet.

Ekstra nysgjerrig?

Men barlind er ikke bare berømt for sin lange levetid og symbolikk. Den er også kjent for sin elastisitet, som gjorde den til det foretrukne materialet for å lage buer i fortiden. Det er faktisk her navnet kommer fra. Det vitenskapelige navnet for barlind, Taxus, betyr bue på latin.

Selv om bruken av barlind til å lage buer er mindre vanlig i dag, har den fortsatt en rekke bruksområder. Foruten å være en fantastisk hekkplante, brukes barlind også i medisinsk behandling av visse typer bryst- og lungekreft.

Barlindhekk: Elegante varianter for enhver hage

Barlind hekker har gjennom lang tid vært en fast tradisjon i europeiske hager på grunn av deres unike og praktiske estetikk. Den mest vanlige varianten, Taxus baccata (kun kjent som “vanlig barlind” i Norge), er kjent for sine mørkegrønne nåler, hvor hunnplantene bærer røde bær som tilfører hagen en sterk kontrast og livsglede.

For de som ønsker litt variasjon, inkluderer vårt utvalg også hybridene Taxus media Hicksii og Taxus media Hillii. Disse variantene utmerker seg med tettere og mer kompakt vekst, perfekt egnet for de som ønsker en hekk man ikke kan se gjennom, spesielt der plassen er begrenset.

Det er verdt å merke seg at “Hicksii” og “Hillii” representerer henholdsvis hann- og hunnkjønn, noe som muliggjør naturlig bestøvning og gir en mer dynamisk hageopplevelse. Med disse alternativene kan enhver hageeier finne den perfekte barlind hekken som passer spesielt for deres hage.

Klippe, plante og stell av barlindhekk

Barlind hekkens styrke viser seg gjennom dens evne til å tilpasse seg ulike jordtyper, inkludert de mer krevende alkaliske variantene. Lik andre bartrær foretrekker den godt drenert jord.

Den er bemerkelsesverdig hardfør og trives i både sol og skygge, noe som gjør barlind til det ideelle valget for enhver hageeier. Disse egenskapene gjør barlind til den perfekte hekken for et vakkert utseende året rundt med minimalt vedlikehold.

I tillegg er barlind hekken det åpenbare valget for de som ønsker privatliv i hagen, da den vokser kompakt. Barlind er også kjent for sin robusthet, som gjør den i stand til å tåle kraftig klipping. Enten du foretrekker en formell hekk eller en mer kunstnerisk formet variant, er barlind hekk et utmerket valg. La den vokse naturlig eller form den slik du ønsker.

Selv om det er vanlig å tro at barlind vokser sakte som hekk, kan unge planter overraske med en vekst på 30-35 centimeter per år. Dette betyr ofte at du kun trenger å klippe den to ganger i året før den etablerer seg. Deretter vil veksten være mer moderat, og det vil være tilstrekkelig å klippe den en gang årlig.

I det første året vil barlind hekken sette pris på rikelig med vann for å etablere seg godt i jorden. Når den først har vokst til, kan du forvente minimalt vedlikehold.

I tørre perioder kan det være nødvendig å gi den litt ekstra vann, men siden den også trives i tørre klimaer, klarer den seg vanligvis godt. Tross alt er den et symbol på udødelighet. Men behandle den godt likevel – kanskje står hekken din der fortsatt om 1000 år.

For å sikre at din hekk trives og utvikler seg optimalt, kan du utforske vår detaljerte guide for barlind hekker, hvor vi går i dybden på de beste metodene for planting, stell og klipping.

Kjøp din barlind hekk hos Plantinavia

Når interessen for den tidløse barlind hekken vokser, og ønsket om å skape en majestetisk hekk tar form, begynner søket etter de beste plantene til ditt grønne prosjekt. Plantinavia trer frem som det naturlige valget for den kvalitetsbevisste hageentusiasten.

Vi leverer førsteklasses barlind hekker direkte fra våre dyrkningsmarker i Nederland, uten unødvendige mellomledd, rett til ditt inngangsparti. For den som søker en problemfri, kostnadseffektiv og kvalitetssikret løsning, er Plantinavia det perfekte startpunktet – la din visjon for barlind hekken materialisere seg sammen med oss.

Hekkeplanter for enhver hage

Vi tilbyr et bredt utvalg av hekkeplanter som er dyrket spesielt for det skandinaviske klimaet, direkte fra våre frodige marker sør for Eindhoven i Nederland. Her finner du alt fra den klassiske agnbøken til den elegante ligusterhekken og den praktiske tujaen. Alle våre hekkeplanter kommer i ulike størrelser. Har du spørsmål, store eller små, kan du alltid kontakte oss enten på telefon eller e-post.

Trillebår

0 varer

Du har ingen produkter i handlekurven.