Plantinavia har sommerferie. Neste levering: uke 37 (potteplanter)

Laurbærhegg

Laurbærhegg, med det vakre latinske navnet Prunus laurocerasus, er den ultimate løsningen for deg som søker både skjønnhet og robusthet i én plante. Den blir stadig mer populær over hele Europa, og i Norge har laurbærheggen blitt en favoritt blant hekkplanter. Med sin tette, eviggrønne vekst og imponerende store, læraktige blader, tilfører den ikke bare estetikk til enhver hage, men sikrer også privatliv året rundt. I tillegg er den en hurtigvoksende hekkplante med en årlig vekstrate på 15-30 cm, og noen ganger enda raskere, noe som gjør den til det optimale valget for de som ønsker hurtige resultater.

Vurderer du en hekk som kombinerer funksjonalitet med skjønnhet? Kanskje laurbærheggen er svaret.

29 varer

Laurbærhegg Etna Rotklump 60cm

Kvalitet: Velgrenet

363 kr
Laurbærhegg Etna Rotklump 80cm

Kvalitet: Velgrenet

400 kr
Laurbærhegg Etna Rotklump 175cm

Kvalitet: Velgrenet

1688 kr
Laurbærhegg Etna Rotklump 125cm

Kvalitet: Velgrenet

975 kr
Laurbærhegg Etna Rotklump 150cm

Kvalitet: Velgrenet

1125 kr
Laurbærhegg Etna Rotklump 100cm

Kvalitet: Velgrenet

525 kr
Laurbærhegg Genolia Krukke 80cm

Kvalitet: Velgrenet

438 kr
2500 kr
275 kr
350 kr
600 kr
938 kr
1238 kr
1800 kr
4063 kr
438 kr
294 kr
350 kr
688 kr
938 kr
1163 kr

Utvalg av laurbærhegg: Velg en variant som passer dine behov

I Plantinavias varierte sortiment skiller våre laurbærhegger seg ut. Med dedikert lidenskap og ekspertise har vi grundig valgt ulike arter som er skreddersydd for det skandinaviske klimaet og den norske jordsmonnet. Uansett om du søker den karakteristiske Etna for å vokse og forme seg i hagen din, eller den hurtigvoksende Genolia for umiddelbar skjønnhet og skjerming, tilbyr Plantinavia et enestående utvalg av laurbærhegger til konkurransedyktige priser.

Vårt sortiment av laurbærhegger inkluderer også Otto Luyke og Herbergii.

Laurbærhegg: En eviggrønn, elegant og robust hekkplante

Laurbærheggen skiller seg ut blant andre hekkplanter med sitt tette, glinsende løvverk som skaper et naturlig skjold av privatliv. Den blomstrer med små, sjarmerende hvite blomster som senere forvandles til røde, kirsebærlignende bær om høsten. Men vær oppmerksom – selv om de ligner både laurbær og kirsebær, er disse bærene giftige og bør ikke spises.

Laurbærheggen har sine røtter i områdene rundt Svartehavet og Kaukasus og ble brakt til Vest-Europa i middelalderen som en eksotisk hekkplante. Den vintergrønne egenskapen gjør at den beholder løvet gjennom vinteren, noe som raskt gjorde den populær i Europa.

Utover sin estetiske tiltrekning er laurbærheggen hardfør i skandinaviske klimaforhold, spesielt varianter som Genolia som tåler temperaturer ned mot -25 °C. Likevel anbefales det å beskytte hekken under ekstremt kalde vintre.

Laurbærheggen er ikke bare et syn for øyet; den spiller en viktig rolle i å støtte dyrelivet. Hekken tiltrekker seg fugler, bier og sommerfugler, som alle blir tiltrukket av dens blomster og bær.

Hvor raskt vokser laurbærhegg?

Laurbærheggen er kjent for sin raske vekst. Under optimale forhold kan den vokse med en årlig vekst på mellom 30 og 60 cm, avhengig av sorten og de omgivende forholdene. Dette gjør den til et populært valg blant hageentusiaster som ønsker å skape en rask og tett hekk. For å fremme sunn vekst er det essensielt å tilføre laurbærheggen tilstrekkelig med vann, spesielt i tørre perioder, og gi den passende gjødsel gjennom vekstsesongen. Med nøye pleie vil hekken din raskt utvikle seg til å bli tett og frodig.

Stell og klipping av laurbærhegg

Laurbærhekker er relativ enkle å klippe. Det beste tidspunktet for dette er sent på vinteren eller tidlig vår, før den begynner å danne nye skudd. Ved å klippe laurbærhekken i denne perioden sikrer du at planten får maksimalt utbytte av den kommende vekstsesongen.

Det er viktig å være oppmerksom på skadede eller døde grener. Disse kan fjernes når som helst i løpet av året og bidrar til å opprettholde plantens sunnhet. Husk alltid å bruke skarpe hagesakser eller hekksakser og sørg for at snittene er klippet på riktig måte så det ikke samler seg vann på såret.

For å sikre at hekken din trives og utvikler seg optimalt, oppfordrer vi deg til å utforske vår grundige guide for laurbærhegg. Der går vi i dybden på de beste metodene for planting, stell og klipping.

Les alt du trenger å vite om stell, klipping og gjødsling av laurbærhegg i vår omfattende guide.

Vurderer du å skaffe deg en laurbærhegg? Velg Plantinavia

Vi hos Plantinavia er stolte av vår ledende posisjon innen hekkplanter, og vi bærer spesiell stolthet for våre laurbærhegger. Vi verdsetter dypt den elegante løvprakten til laurbærheggen og dens unike evne til å tiltrekke seg dyreliv, blomstre frodig og skape en privat oase i hagen din. Derfor tilbyr vi et omfattende utvalg nøye kuratert for å imøtekomme enhver hageeiers behov.

Kvalitet og estetikk er alltid i sentrum hos Plantinavia. Uansett om du søker etter en solid variant som gir deg privatliv eller en kompakt versjon som utfyller hagen din, har vi den perfekte løsningen.

Enten du foretrekker laurbærhegg, bøkehekk, ligusterhekk eller en annen variant, leverer vi førsteklasses hekkplanter direkte fra våre dyrkningsområder i Nederland, uten unødvendige mellomledd, rett til din dør. For de som leter etter en problemfri, økonomisk gunstig og kvalitetssikret løsning, er Plantinavia det ideelle utgangspunktet.

Et bredt utvalg av ulike hekkplanter

På vår nettside finner du et omfattende utvalg av andre hekkplanter, spesialdyrket for det skandinaviske klimaet og direkte levert fra våre marker i Nederland. Uansett om du ønsker den klassiske agnbøkhekken, barlindhekk, tujahekk eller en vakker syrinhekk, kan du alltid forvente et bredt spekter av varianter i ulike størrelser hos oss. Om du har spørsmål, enten de er store eller små, er vi tilgjengelige på telefon eller e-post for å hjelpe deg.

Trillebår

0 varer

Du har ingen produkter i handlekurven.