Hurtigvoksende hekkplanter

Noen hekkplanter vokser raskere enn andre. Men det betyr ikke nødvendigvis at én type er bedre enn andre – alt kommer an på hva du vil gjøre med plantene dine. Mens saktevoksende planter er supre til lavere grensehekker og hagekunst, er hurtigvoksende hekkplanter perfekte for alle som vil gro en hekk for privatlivets skyld på kort varsel, men som ikke vil ha monotone murer eller gjerder eller byrdene som kan høre til ferdighekker, som høye priser og å måtte bære rundt på tunge, ferdigvokste busker under plantingen. Men selv om privatliv ikke er et viktig hensyn, kan hurtigvoksende hekkplanter gi deg muligheten til å få en flott, tett hekk rundt hagen på bare noen få år.

Agnbøk

Carpinus Betulus

fra 65 kr
Vinterliguster

Ligustrum vulgare «Atrovirens»

fra 78 kr
Lila Syrin

Syringa vulgaris

fra 102 kr
Purpur Syrin

Syringa vulgaris

fra 102 kr
Blandet syrin

Syringa vulgaris

fra 102 kr
Vit syrin

Syringa vulgaris

fra 115 kr
Laurbærhegg Genolia

Prunus laurocerasus «Genolia»

fra 219 kr

Hurtigvoksende bartrær

De fleste bartrær som brukes i hekker – unntatt saktevoksende barlind – vokser så raskt at uttrykket hurtigvoksende planter ofte er direkte knyttet til bartrær. Og siden de fleste bartrær er eviggrønne hekkplanter med tett, kompakt vekst, er de ideelle planter for deg som vil skjermes hele året. Det finnes få planter som vokser like raskt som den populære kjempetujaen – som har en årlig gjennomsnittlig vekst på hele 50 cm – men tujaarter som tuja brabant er også planter som raskt blir høye og tette nok til å gi deg privatlivet du er ute etter.

Hekkplanter for raske resultater

Men det finnes også andre planter enn bartrær som kan konkurrere med leylandsypressen når det gjelder vekstfart, og eføy er det kanskje mest åpenbare eksempelet. Eføy er kanskje ikke først og fremst forbundet med hekker, men vokser opptil 70 cm i året hvis den plantes langs en ramme i tre eller metall. Dette, pluss det at slike skjermer ikke trenger mye plass, gjør eføyskjerming til et veldig økonomisk alternativ. Den elegante laurbærheggen er en vakker, eviggrønn hekk med ivrig vekstfart som vil gir hagen din et uformelt og avslappet uttrykk som ofte forbindes med løvfellende hekkplanter. Det samme er sant for bambushekker. Men vi mener ikke at det bare er eviggrønne planter som vokser fort. Den veldig populære bøken har også en relativt rask vekstfart. Spesielt med tanke på at det er en naturlig forekommende hekkplante.

Velge en hurtigvoksende hekkplante

Det finnes mange fordeler med å velge hurtigvoksende hekkplanter. Hvis du vil at hekken skal nå en viss høyde raskt, finnes det ingen bedre alternativer. Heldigvis finnes det en rekke løvfellende, og spesielt eviggrønne, hurtigvoksende planter der ute, så du finner helt sikkert en som passer til hagen din. Den eneste ulempen med hurtigvoksende hekkplanter er at de må beskjæres oftere. Hvis det ikke høres ut som noe for deg, kan du alltids vurdere en plante som vokser litt saktere, som hybridbarlind eller tuja smaragd.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.