Tujahekk

Den vintergrønne tujaen har blitt en populær hekkeplante takket være sin hurtige, tette og robuste vekst. Selv om den har sine røtter utenfor Europa, trives tujaen utmerket i norske omgivelser. Tujaens blader gjennomgår en gradvis forvandling fra skarpe, nåleaktige former til myke og avrundede, noe som tilfører den et innbydende og delikat preg. 

Vårt utvalg spenner fra unge, energiske planter som er klare til å vokse i hagen din, til modne, fullvoksne hekker som umiddelbart kan gi hagen din karakter og privatliv.

Thuja Brabant

Thuja occidentalis «Brabant»

fra 78 kr
Thuja King of Brabant

Thuja occidentalis «King of Brabant»

fra 88 kr
Thuja Smaragd

Thuja occidentalis «Smaragd»

fra 92 kr
Kjempetuja

Thuja plicata

fra 223 kr

Utvalg av Tujahekker: Velg en variant som passer dine behov 

I Plantinavias varierte utvalg av hekkeplanter til gunstige priser, fremhever tujaen seg tydelig. Med vår dedikasjon og faglige ekspertise tilbyr vi nøye dyrkede tujahekker av ypperste kvalitet, skreddersydd for det skandinaviske klimaet og norske forhold. 

Vårt utvalg er bredt og inkluderer alt fra unge tuja-planter i potte eller med rotklump, klare til å blomstre og tilpasse seg i din hage, til imponerende, fullt utviklede hekker som umiddelbart gir en struktur og eleganse i hagen din. 

Dette gjelder også for resten av vårt utvalg av førsteklasses hekkeplanter – uansett om du foretrekker den tradisjonelle bøkehekken, den livlige syrinhekken eller den vakre laurbærhekken.

 

Tujahekker: Livets tre 

Tuja, kjent som livets tre, er en tidløs favoritt i mange hager. Disse vintergrønne bartrærne, opprinnelig fra Nord-Amerika og Øst-Asia, trives i europeisk jord og er berømte for sin tette vekst, noe som gjør dem ideelle til å avgrense hagen din og skape privatliv.

Tuja som hekk tilbyr en kombinasjon av skjønnhet og funksjonalitet. Bladene går fra spisse, nålelignende former i ung alder til mykere, nesten bustete teksturer etter hvert som treet blir eldre.

Tuja er en hekkeplante med lavt vedlikeholdsbehov, siden den er motstandsdyktig mot sykdommer og enkel å beskjære. Den beholder også en konstant grønn farge som skaper nydelige rammer, selv gjennom vintermånedene.

I tillegg til estetikken er tujahekker også praktiske. De kan vokse opptil 30 centimeter i året, tiltrekker seg dyreliv som fugler og sommerfugler og kan nå høyder på rundt 3 meter. Derfor er det ikke overraskende at mange velger tujahekker som en langsiktig og praktisk tilføyelse for å skape skjønnhet i hagene sine.

 

Hvor raskt vokser tuja? 

Tuja-planter har en vekstrate på omtrent 30-60 centimeter årlig, noe som betyr at din tujahekk vil begynne å ta form ganske raskt og tilby deg både privatliv og skjønnhet.

 

Klippe tujahekk

Klipping av tujahekk er avgjørende for å opprettholde dens form og tetthet. Den beste tiden å klippe tuja er vanligvis om våren eller tidlig på sommeren når planten er i vekstsesongen sin. Dette gir tujaen mulighet til å komme seg raskt etter klippingen og begynne å vokse igjen. 

Pass på å unngå å klippe tuja sent på høsten eller om vinteren, da dette kan skade planten siden den ikke har tilstrekkelig tid til å komme seg før det kalde været kommer.

For å sikre at hekken din trives og vokser optimalt, oppfordrer vi deg til å utforske vår omfattende guide for tujahekker. Der går vi i dybden på de beste metodene for planting, stell og klipping.

 

Planting av tujahekk

Å velge riktig tidspunkt for å plante tuja er viktig for dens helse og overlevelse. 

Vanligvis er det mest gunstig å plante tuja om høsten eller tidlig på våren. På denne måten får planten tid til å sette rot før den står overfor sommervarmen eller vinterkulden.

Det er viktig å velge et sted med god drenering og forberede jorden grundig før planting. Husk å vanne rikelig i de første månedene etter planting for å hjelpe tujaen med å etablere seg på en effektiv måte.

 

Kjøp thujahekk hos Plantinavia

Når man begynner å bli interessert av de vakre tujahekkene og ønsket om å skape en imponerende grønn hekk tar form, starter letingen etter de beste plantene for ditt prosjekt.

Hos Plantinavia, er valget enkelt for hageentusiaster som setter pris på kvalitet. Vi tilbyr førsteklasses tujahekker direkte fra våre dyrkningsområder i Nederland, uten unødvendige mellomledd, rett til din adresse. I vårt utvalg finner du Tuja brabant, Tuja king of brabant, Tuja smaragd og Tuja plicata, bedre kjent som kjempe tuja.

For de som søker en problemfri, økonomisk gunstig og kvalitetssikret løsning, er Plantinavia det ideelle valget. La drømmen om en vakker tujahekk bli virkelighet sammen med oss.

 

Hekkeplanter for alle typer hager 

Uansett hagestørrelse, er våre hekkeplanter det perfekte valget for de som ønsker en vakker og solid hekk. Alle våre planter er dyrket med tanke på det skandinaviske klimaet og leveres direkte fra våre marker sør for Eindhoven i Nederland. Vi tilbyr et bredt utvalg av de mest populære hekketypene – fra den klassiske agnbøken til den elegante ligusterhekke og tidløse barlindhekken. Våre hekkeplanter kommer i ulike størrelser, og hvis du har spørsmål, er vi alltid tilgjengelige enten per telefon eller e-post.

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.