Hvilke hekkplanter er lettstelte?

Det blir mer og mer populært å ha hager som krever lite vedlikehold. Gartnere elsker å jobbe i hagen, men har kanskje ikke tid til å holde alt fint og ryddig. Mens andre ikke er så glad i å jobbe i jorden, men de vil fortsatt ha en vakker, grønn hage. Med en lettstelt hage trenger du ikke tilbringe så mye tid i hagen, men du kan fortsatt føle deg trygg på at den ser velstelt ut. Hvilke hekkplanter egner seg til en lettstelt hage?

Thuja Brabant

Thuja occidentalis «Brabant»

fra 72 kr
Vinterliguster

Ligustrum vulgare «Atrovirens»

fra 78 kr
Thuja Smaragd

Thuja occidentalis «Smaragd»

fra 86 kr
Laurbærhegg 'Otto Luyken'

Prunus laurocerasus «Otto Luyken»

fra 130 kr
Hybridbarlind «Hicksii»

Taxus media «Hicksii»

fra 136 kr
Hybridbarlind «Hillii»

Taxus media «Hillii»

fra 146 kr
Vanlig Barlind

Taxus baccata

fra 207 kr
Laurbærhegg Genolia

Prunus laurocerasus «Genolia»

fra 219 kr
Laurbærhegg Etna

Prunus laurocerasus «Etna»

fra 352 kr

Når er en hage lettstelt?

Hvor mye tid du er villig til å bruke på å stelle hagen kommer an på deg og hva du liker å bruke tiden din på. Hvor mye fritid har du, hvilken type hage vil du ha? Det finnes ingen tydelig definisjon som indikerer om en hage er lettstelt. Generelt sett er en lettstelt hage en hage der du slipper å gjøre hagearbeid hver uke for å holde den fin og ryddig. Du bør ikke måtte beskjære og gjødsle buskene og hekkplantene mer enn to ganger i året.

Lettstelte hekkplanter

Så en lettstelt hekkplante skal bare trenge å beskjæres to ganger i året. Det finnes hurtigvoksende planter som må beskjæres oftere, så disse passer ikke hvis du vil ha en lettstelt hage. Planter som mister grønnfargen raskt hvis de ikke får nok vann, eller planter som generelt sett trenger mye vann passer nok heller ikke. Men heldigvis finnes det nok av lettstelte hekkplanter. Disse hekkplantene holder seg grønne året rundt, men krever relativt lite vanning og vokser ikke spesielt fort.

Hvilke hekkplanter er lettstelte?

En av de mest lettstelte plantene der ute er barlinden. Siden den vokser sakte, trenger den bare beskjæres én gang i året. Planten er også veldig sterk og ikke spesielt utsatt for sykdom og skadedyr. Barlinden kan leve godt i mange typer jord.
Smaragd-tuja er også et godt alternativ. Denne bartrehekken vokser heller ikke særlig fort og er litt tynnere enn andre bartrearter. Med den nydelige vintergrønne fargen blir den over tid til en flott, tett hekk som gir god beskyttelse og privatliv.
Er du ikke interessert i bartrehekker? Otto Luycken-laurbærheggen er det medlemmet i laurbærheggfamilien som vokser saktest, og er derfor en veldig god hekkplante for de som vil ha en lettstelt hage. Foretrekker du en hekk som vokser raskere, men fortsatt er lett å stelle? Da er genolia-laurbærheggen et veldig godt valg.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.