Hvilke hekkplanter er lettstelte?

Det blir mer og mer populært å ha hager som krever lite vedlikehold. Gartnere elsker å jobbe i hagen, men har kanskje ikke tid til å holde alt fint og ryddig. Mens andre ikke er så glad i å jobbe i jorden, men de vil fortsatt ha en vakker, grønn hage. Med en lettstelt hage trenger du ikke tilbringe så mye tid i hagen, men du kan fortsatt føle deg trygg på at den ser velstelt ut. Hvilke hekkplanter egner seg til en lettstelt hage?

202 varror

297 kr
1088 kr
1595 kr
181 kr
313 kr
342 kr
471 kr
1051 kr
1929 kr
2378 kr
197 kr
210 kr
339 kr
493 kr
609 kr
348 kr
380 kr
544 kr
834 kr
870 kr
1233 kr
1450 kr
1581 kr
2538 kr
858 kr
3589 kr
196 kr

Når er en hage lettstelt?

Hvor mye tid du er villig til å bruke på å stelle hagen kommer an på deg og hva du liker å bruke tiden din på. Hvor mye fritid har du, hvilken type hage vil du ha? Det finnes ingen tydelig definisjon som indikerer om en hage er lettstelt. Generelt sett er en lettstelt hage en hage der du slipper å gjøre hagearbeid hver uke for å holde den fin og ryddig. Du bør ikke måtte beskjære og gjødsle buskene og hekkplantene mer enn to ganger i året.

Lettstelte hekkplanter

Så en lettstelt hekkplante skal bare trenge å beskjæres to ganger i året. Det finnes hurtigvoksende planter som må beskjæres oftere, så disse passer ikke hvis du vil ha en lettstelt hage. Planter som mister grønnfargen raskt hvis de ikke får nok vann, eller planter som generelt sett trenger mye vann passer nok heller ikke. Men heldigvis finnes det nok av lettstelte hekkplanter. Disse hekkplantene holder seg grønne året rundt, men krever relativt lite vanning og vokser ikke spesielt fort.

Hvilke hekkplanter er lettstelte?

En av de mest lettstelte plantene der ute er barlinden. Siden den vokser sakte, trenger den bare beskjæres én gang i året. Planten er også veldig sterk og ikke spesielt utsatt for sykdom og skadedyr. Barlinden kan leve godt i mange typer jord.
Smaragd-tuja er også et godt alternativ. Denne bartrehekken vokser heller ikke særlig fort og er litt tynnere enn andre bartrearter. Med den nydelige vintergrønne fargen blir den over tid til en flott, tett hekk som gir god beskyttelse og privatliv.
Er du ikke interessert i bartrehekker? Otto Luycken-laurbærheggen er det medlemmet i laurbærheggfamilien som vokser saktest, og er derfor en veldig god hekkplante for de som vil ha en lettstelt hage. Foretrekker du en hekk som vokser raskere, men fortsatt er lett å stelle? Da er genolia-laurbærheggen et veldig godt valg.

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.