Bøkehekk

Bøkehekken, også kjent under sitt flotte latinske navn Fagus sylvatica (i Norge referert til som vanlig bøk), er en av de mest ettertraktede hekkeplantene. Selv om den er løvfellende og normalt mister løvet om høsten, har denne hekken en bemerkelsesverdig egenskap: den beholder de fleste av sine blader gjennom hele vinteren. Den grønne fargen blekner gradvis og får en kobberfarge etter hvert som høsten glir over til vinter. Tilstrekkelig med blader forblir på plass og sikrer privatliv og skjerming, helt til de nye, grønne knoppene spirer når våren ankommer.

Vårt utvalg inkluderer alt fra spirende unge planter, ivrige etter å vokse seg store i din hage, til fullvoksne hekker som raskt kan tilføre karakter og skape skjerming.

49 varror

Blodbøk Krukke 40cm

Kvalitet: Velgrenet

230 kr
Blodbøk Krukke 60cm

Kvalitet: Velgrenet

225 kr
Blodbøk Krukke 80cm

Kvalitet: Velgrenet

238 kr
Blodbøk Krukke 100cm

Kvalitet: Velgrenet

256 kr
Blodbøk Krukke 125cm

Kvalitet: Velgrenet

488 kr
Blodbøk Krukke 150cm

Kvalitet: Velgrenet

500 kr
Blodbøk Krukke 175cm

Kvalitet: Velgrenet

525 kr
Blodbøk Krukke 200cm

Kvalitet: Velgrenet

625 kr
Blodbøk Krukke 250cm

Kvalitet: Velgrenet

881 kr
Blodbøk Ferdighekk 80cm

Kvalitet: Limited

1563 kr
Blodbøk Ferdighekk 120cm

Kvalitet: Limited

1750 kr
Blodbøk Ferdighekk 140cm

Kvalitet: Limited

1875 kr
Blodbøk Ferdighekk 180cm

Kvalitet: Limited

2188 kr
Blodbøk Ferdighekk 325cm

Kvalitet: Limited

6000 kr
Blodbøk Krukke 60cm

Kvalitet: Grenet

100 kr
Blodbøk Ferdighekk 150cm

Kvalitet: Limited

3875 kr
Blodbøk Ferdighekk 200cm

Kvalitet: Limited

4063 kr
Blodbøk Krukke 200cm

Kvalitet: Grenet

600 kr
Blodbøk Krukke 175cm

Kvalitet: Grenet

423 kr
Blodbøk Krukke 150cm

Kvalitet: Grenet

356 kr
Blodbøk Krukke 125cm

Kvalitet: Grenet

235 kr
Blodbøk Krukke 100cm

Kvalitet: Grenet

228 kr
Blodbøk Krukke 80cm

Kvalitet: Grenet

103 kr
2031 kr
2275 kr
2500 kr
2844 kr
3188 kr
4438 kr
115 kr
78 kr
4375 kr

Utvalg av bøkehekker: Rød, grønn, i potte eller ferdig bøkehekk?

I Plantinavias hage er bøkehekkene noe for seg selv. Med omhu og ekspertise dyrker vi bøkehekker som tilbys til en fantastisk pris, skreddersydd for skandinaviske forhold og det norske jordsmonnet. Enten du søker grønne planter som kan vokse og harmonisere med hagen, eller en fullvoksen blodbøk som øyeblikkelig tilfører struktur og privatliv, tilbyr vi det perfekte utvalget av bøkehekker til en god pris.

Den majestetiske bøkehekken

Den storslagne bøkehekken, velkjent for de fleste enten som et høyt tre eller som en frodig hekk, har under riktige forhold muligheten til å strekke seg opp mot imponerende 40 meter. Barken preges av en glatt, grå fasade, mens de spirende vårbladene prydes av en delikat, lysende grønn nyanse som modner til en dypere tone idet sommeren tar fatt.

Bøkehekkens karakteristiske bladverk, med sin rynkede struktur og bølgende kanter, utgjør ovale former. Unge bøketrær bærer sjelden frukt, men når de modnes, utvikler de små, trekantede nøtter som er kjent som bøkenøtter. Disse nøttene er omkranset av et piggaktig skall og utgjør en ettertraktet næring for en mengde skogsdyr.

Selv om bøken er løvfellende, beholder den ofte sine visne blader gjennom vinteren, som tilbyr en slags skjerming og privatliv. Denne egenskapen har bidratt til dens popularitet som hekkplante. Bladene skifter imidlertid til en mer brunlig tone om vinteren, noe som kan motivere valget av en blodbøk hvis man ønsker farger året rundt.

Når bør man plante bøkehekk, og tips for stell

Å få en flott bøkehekk er ikke vanskelig. Det krever bare litt timing og omsorg for at hekken din raskt skal vokse seg høy og tett.

Å plante bøkehekk: Når og hvorfor i potter?

Hos Plantinavia tilbyr vi ikke barrot bøk, da de kun bør plantes om vinteren, noe som er den dårligste tiden på året å plante bøkehekk i det skandinaviske klimaet.

Det beste tidspunktet å plante en bøkehekk er fra de første varme brisene i mars til solen står høyest midt i juni, eller fra de kjølige septembermorgenene til de første mørke dagene som nærmer seg i starten av november.

En annen grunn til at vi kun tilbyr bøkehekkplanter dyrket i potter, er at disse hekkene er langt mer robuste. Barrot bøk er langt mer sårbare og har større tendens til å dø når de plantes ut, sammenlignet med bøkehekkene som har blitt pleiet i potter.

Optimale forhold for bøkehekken: Hvordan planter man en bøkehekk?

Bøkehekker trives best i solen med litt skygge, men de har generelt god trivsel uansett hvor de plasseres. Det anbefales likevel å plante bøkehekken på et sted med moderat vind. Ikke fordi den ikke tåler vind – vanlig bøk og blodbøk er svært robuste – men vinden kan blåse bort noen av bladene før de nye kommer frem. Dette påvirker ikke veksten det påfølgende året, men det kan redusere dens evne til å skape skjerming og privatliv.

Bøkehekker trives i ulike typer drenert jord, enten den er sur eller basisk (kalkrik). Veksten kan imidlertid bli påvirket hvis den står i svært leirholdig, tørr eller vannfattig jord. Her kan vi heller anbefale den robuste agnbøken, spesielt egnet for krevende steder og forhold. Den har imidlertid ikke like mange røde og brune blader om vinteren som den klassiske bøkehekken.

Klippe bøkehekk: Når skal den beskjæres?

Det er viktig å huske at bøkehekken er en plante som 'blør', og den bør kun beskjæres i JAS-perioden, som er juli, august og september. Det er mulig å beskjære bøkehekken om våren, men husk at det er viktig å unngå å klippe i planten før de første skuddene har vokst til rundt 20 centimeter i lengde. Uansett hvilken tilnærming du velger, kan du glede deg over det vakre løvverket til hekken i lang tid.

Tips for beskjæring av bøkehekk

Når det gjelder beskjæring av bøkehekker, er det viktig å ta hensyn til at bøken vokser relativt raskt. Med en årlig vekstrate på 30-60 centimeter, vokser den bemerkelsesverdig fort for et naturlig løvfellende tre. Derfor anbefales jevnlig beskjæring av bøkehekken, spesielt hvis du ønsker at den skal beholde en relativt formell utseende. Det er likevel tilstrekkelig å beskjære den en gang i året.

For å sikre at hekken din trives og utvikler seg optimalt, oppfordrer vi deg til å utforske vår detaljerte guide. Den tar for seg de beste metodene for planting, stell og beskjæring av bøkehekker.

Kjøp bøkehekker og andre hekkplanter hos Plantinavia

Plantinavia er ledende innen eksklusive hekkplanter, med et omfattende sortiment som strekker seg langt utover bøkehekker. Uansett behov eller budsjett, tilbyr vi et mangfold av alternativer, enten det er den fortryllende ligusterhekken, den delikate syrinhekken eller den klassiske agnbøken.

Våre bøkehekker kommer direkte fra våre anlegg i Nederland, men vi tilbyr også enkelte bøkestammer i potter for de som foretrekker mer skreddersydde eller begrensede alternativer. Du kan velge bøkehekker i ulike vekststadier, slik at du kan tilpasse størrelse og omfang etter dine ønsker.

Kvalitet er vår prioritet, og vi garanterer topp kvalitet samtidig som vi sørger for at forsendelsen kommer rett til døren din uten mellomledd. Enten du har store eller små ambisjoner for din bøkehekk, så kan vi levere akkurat det du søker.

Utforsk også vårt imponerende utvalg av barlindhekk, tujahekk og laurbærhegg.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.