Alternativer til buksbom

Buksbom-møllen: Et stort problem for Nord-Europeiske hekker

Siden sommeren 2018 har buksbom-møllen (spesielt larvene) blitt et stort problem for mange buksbomhekker i Nord-Europa. Møllen har eksistert i Europa ganske lenge, men den har vist seg å være et skadedyr de siste årene. Mange gartnere og hageelskere vet ikke hva de skal gjøre. Hvordan kan vi stoppe denne møllen? Skadedyrmidler anbefales ikke, og andre tiltak kan hjelpe, men møllen og larven kommer tilbake etter hvert. En annen løsning er å bytte ut buksbommen med en annen plante. Men hvilke alternativer til buksbom finnes der ute? Vi har laget en liste til deg.

Du kan også se en av våre andre lister om hvordan du kjøper de beste kvalitetsplantene.

Japansk kristtorn

Japansk kristtorn (Ilex Crenata) er en kristtornart som ligner veldig på buksbom. Bladene er små med runde kanter, akkurat som buksbom. Japansk kristtorn er lett å stelle og beskjære til forskjellige former og tåler mye. Den store forskjellen mellom buksbom og japansk kristtorn er at japansk kristtorn får små svarte bær om våren.

 

Japansk kristtorn (Ilex Crenata)

 

 

 

Barlind: En ideell erstatning for buksbom i hagen din

En annen erstatning som du finner i mange hager, men som ikke ligner på buksbom, er barlind (Taxus Baccata). I motsetning til buksbom har denne planten nåler i stedet for runde blader. Men i likhet med buksbom er busken grønn året rundt, og den kan enkelt stelles og beskjæres til ulike former. Så på den måten kan den sammenlignes med buksbom, og den er en super grense rundt hagen din.

Liguster – det perfekte alternativet til buksbom for skyggen!

Liguster er et annet populært alternativ til buksbom på grunn av en veldig lik bladform. Den eneste forskjellen er at bladene til ligusteren er mye større og spissere enn buksbom bladene. Liguster vokser raskt og er delvis vintergrønn, som vil si at noen blader faller før vinteren, men aldri veldig mange. Liguster vokser fort og krever lite vedlikehold, så det er en god plante til å plante i skyggen.

Andre muligheter

Det kan være vanskelig å bestemme seg for å bli kvitt buksbommen. Vi vet at det ikke er særlig hyggelig å grave opp hekkene dine (som du kanskje har tatt vare på over flere år) og kaste dem i komposthaugen. Men det finnes for øyeblikket ingen gode løsninger på møll problemet. Du kan bruke biologisk baserte kjemiske skadedyrmidler. Skadedyrmidler mot larver og bladlus kan også hjelpe, men du kan aldri være helt sikker. Og i tillegg kan møllen alltids komme tilbake neste år.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.