Plantinavia har sommerferie. Neste levering: uke 37 (potteplanter)

Beskjære hekken med motorsag

Kan jeg beskjære hekken med motorsag?

Flere og flere velger å bruke en grønn hekk til å grense av hagen. Fin beskjæring til riktig tid er viktig for å holde hekken kompakt og beholde en god form. Hvis ikke vil hekken vokse inn i hagen og gi mindre plass til de andre plantene. Og i tillegg kan en for høy hekk skygge for solen og gjøre at resten av hagen ikke får nok lys. Som regel er det greit å beskjære hekken med motorsag, så lenge du vet når og hvordan det er best å gjøre det.

Ikke alle hekker kan beskjæres med motorsag

Før vi fortsetter med råd om å beskjære hekker med motorsag, må vi nevne at det ikke er alle hekker som kan beskjæres med dette verktøyet. Hekker som buksbom og barlind kan beskjæres med motorsag. Men for laurbærhegg er det bedre å ikke bruke motorsag. Bladene til laurbærheggen blir brune hvis de blir skadde. Derfor anbefaler vi å bruke hekksaks til å kutte av greiner.

Hvor ofte bør hekkene beskjæres?

Du har kanskje hørt at beskjæring fører til blomstring. De fleste hekkeplanter bør beskjæres en eller to ganger i året. Dette avhenger selvsagt på typen hekkeplante. Hekkeplanter som bare må beskjæres en gang i året er buksbom, barlind, bøk, laurbærhegg, barnålsarter og eføy. Og her er det lurt å vente til årets lengste dag. Da har plantene sterkest vekst, og da vil én beskjæringsøkt være nok. Disse hekkeplantene vil alltid gro tilbake, selv om de beskjæres ned til stammen. Men vær obs på at både bøk og agnbøk blør, og at de kun bør kuttes i JAS-perioden.
Andre hekker bør som regel beskjæres to ganger i året. I så fall er det best å beskjære dem om våren og om høsten. Etter 15. september er det ikke så lurt å beskjære hekken lenger. Før vinteren begynner bør hekken ha en god og tett form, og hvis de beskjæres for sent, vil de se tynne ut hele vinteren. Hvis du har en ligusterhekk må du nok ut med motorsagen enda litt oftere. Dette er virkelig en ivrig liten plante. Den vokser så raskt at den bør beskjæres hver sjette uke i vekstsesongen.

Beste måte å beskjære med motorsag

Beste måte å beskjære med motorsag er å strekke et tau langs hekken. Du kan beskjære hekken langs tauet for å få en fin og tett hekk. Ha en stabil arbeidsstilling og bruk en skarp motorsag for å unngå å skade planten. Beskjær toppen av hekken litt ekstra slik at bunnen får nok sollys. Slik kan du lage en nydelig hekk som ser ut akkurat som du vil ha den.

Trillebår

0 varer

Du har ingen produkter i handlekurven.