Forskjellen mellom laurbærhegg Novita og Rotundifolia

Hva er forskjellen mellom laurbærhegg Novita og Rotundifolia?

Laurbærfamilien byr på en rekke populære hekkeplanter. Blant de ulike variantene finner du helt sikkert en busk som passer hagen din. Uansett hva du velger, er du garantert en sterk og vintergrønn hekk. Slik får du en hekk som ikke bare ser bra ut, men som også gir deg privatlivet du ønsker, sommer som vinter. To populære laurbærarter er laurbærhegg Novita (Prunus Laurocerasus Novita) og laurbærhegg Rotundifolia (Prunus Laurocerasus Rotundifolia). Du kan lese mer om likheter og ulikheter mellom disse artene.

Laurbærfamilien: Grønne hekker og et stort utvalg

Laurbærfamilien står for grønne hekker og et stort utvalg. De ulike typene laurbærhegg har sine egne unike egenskaper, men har noen fundamentale likheter. De vintergrønne bladene og robustheten om vinteren er to av egenskapene som gjør laurbærhegger til et populært valg. Det er godt å vite at hekken vil gi samme beskyttelse og privatliv hele året. I denne bloggen skal vi ta en nærmere titt på forskjellene mellom laurbærhegg Novita og Rotundifolia. For det finnes noen forskjeller du bør være klar over når du velger en hekkeplante til hagen din.

Hva er forskjellen?

Det er to faktorer som skiller Novita og Rotundifolia fra hverandre. En av disse er de ulike bladfargene på laurbærheggene. Denne forskjellen er den første du legger merke til, og spiller derfor en viktig rolle når du skal velge en variant. Du vil jo helst at fargen til hekken skal gå sammen med resten av hagen. Den andre store forskjellen er ikke like lett å se. Novita tåler lave temperaturer bedre enn Rotundifolia. Novita er sterkere enn motparten, og tåler derfor litt mer.

Et ekstravalg

Hvis du planlegger å bruke laurbærhegg i hagen din, må du ta hensyn til disse faktorene. Trenger ikke hekken tåle så mye i hagen din? Da er valget mellom Rotundifolia og Novita hovedsakelig en smakssak. Hvilken farge liker du best, og hvilken passer best med de andre elementene i hagen? Forventer du mer utfordrende forhold, og vil du kunne føle deg trygg på at hekken vil tåle mer enn andre typer? Da er Novita det beste valget. Les også fordelene med hekk i hagen din.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.