Går det an å plante en hekk på terrassen?

Drømmer du om å skape en grønn oase på terrassen eller verandaen? En hekk kan være den perfekte løsningen for å få og både atmosfære og privatliv på uteplassen.

Selv om hekkeplanter tradisjonelt sett har blitt plantet langs hagegrensen, går det også an å nyte fordelene med en hekk på mindre områder, som på terrassen eller verandaen. Med riktig planlegging og valg av riktig type hekkeplante, kan du skape en intim og frodig atmosfære som virkelig forvandler uteplassen din.

Les videre og fin ut mer om hvordan du planter en hekk i potte eller plantekasse og hvordan du tar vare på en hekk i en plantekasse.

Hekk på terrassen: Plant hekker i plantekasser

Har du lyst på en flott hekk på terrassen, men mangler inspirasjon for hagedesign?
Med en hekk i plantekasse kan du lage en fantastisk uteplass som byr på mange hyggelige øyeblikk på terrassen eller verandaen.

Selv på områder med asfalt, stein eller fliser har du muligheten til å plante en frodig hekk som gir privatliv samtidig som den skaper en hyggelig atmosfære.

Les vår guide til å finne den perfekte hagehekken.

Guide til å plante hekker i plantekasser

Er du klar for å pynte terrassen din med hekkeplanter i plantekasser?

Vi gir deg tips og svar på alt du måtte lure på når du planter hekkeplanter i plantekassene.

Velg en plantekasse i passende størrelse

Sørg for å plante hekken i en plantekasse som er bred og dyp nok til hekkeplanten din. Hvis du velger en plantekasse som for eksempel er for grunn – som en plantekasse på 20 cm – risikerer du at hekken ikke når ønsket høyde.

På den andre siden vil en plantekasse som er ca 40 cm dyp (eller dypere) passe hekkeplanten mye bedre. Plantekasser kommer i mange ulike materialer, inkluder jern, tre, plast og aluminium, med eller uten hjul. Eller kanskje du vil bygge din egen plantekasse av palltre?

Du kan også lese vår guide til å plante en hekk.

Hvorfor bør du velge en hekk i potte eller plantekasse?

En hekk i enten en potte eller plantekasse er et perfekt tilskudd til terrassen, verandaen eller takterrassen som beskytter mot nysgjerrige øyne og gir uteplassen en koselig og varm atmosfære.

Fordelene med å velge hekkeplanter i potte eller kasse

  • Hekken kan plantes hele året siden forholdene ikke påvirkes av årstiden.
  • En hekk i potte eller kasse er lett å stelle og trives ofte svært godt siden røttene er beskyttet av potten.
  • Hvis du passer på å vanne hekken i en potte, kan du vente noen uker før du planter den.
  • Du får en hekkeplante med kraftig vekst, og som dermed gir god skygge.

Les mer i blogginnlegget vårt med tips om hvordan du får en enkel hage med flotte hekker.

Ta vare på hekkeplanter i potter eller plantekasser

De første årene etter at du har plantet hekken i en potte eller plantekasse er det viktig å ta godt vare på og stelle hekken med jevne mellomrom. Husk å vanne hekken i tørre perioder – helst to ganger i uken om sommeren. Det er best å vanne hekken om kvelden, for da kommer røttene til å kunne ta til seg mest mulig vann.

Prøv å holde den nye hekken fri for ugress etter planting – helst 50 cm fra begge sidene av hekken, for å påse at hekken får nok lys og næringsstoffer.

Hekkeplanter i potter eller plantekasser bør beskjæres minst 2–3 ganger i året.

Les blogginnlegget om hvordan du planter en hekk i leirejord.

Velg en ferdighekk

Har du ikke tålmodigheten til å vente på at hekken skal vokse? Da kan det være lurt å velge en ferdighekk som enkelt og raskt kan plantes i plantekassen din og fungere som umiddelbar skjerming på terrassen.

Vil du vite mer om hvordan du planter en hekk på terrassen? Ta kontakt!

Hvis du fremdeles har spørsmål om hvordan du planter en hekk på terrassen eller verandaen etter å ha lest dette blogginnlegget, er det bare til å ta kontakt! Kollegene våre hjelper deg gjerne. Du kan også utforske vårt store utvalg hekkeplanter som blant annet inkluderer bøkehekker, ligusterhekker, syrinhekker og tuja.

Sjekk ut flere av våre spennende blogginnlegg.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.