Hekkearter som passer til tørr jord

Hvilke hekkearter passer til tørr jord? Selv om det finnes en rekke hekkearter som kan leve godt i det skandinaviske klimaet, kan det være vanskelig å finne en hekk som passer til tørr jord. Ikke alle hekkearter klarer å overleve under slike jordforhold. I denne artikkelen skal vi dele litt innsikt i hvilke hekkearter som passer best til tørr jord og hvordan du kan holde jorden i god stand.

Disse hekkeplantene kan vokse i tørr undergrunnsjord

Det finnes mange hekker som ikke krever særlig mye fra jorden de står i, men det er ikke tilfelle for alle hekkeplanter. De fleste hekker og trær har det bra i fuktige forhold, men det gjelder ikke alle hekkeplanter. Det finnes hekkeplanter som trenger veldig næringsrik jord, mens andre arter kan plantes i tørr (og ofte næringsfattig) jord. Noen eksempler på hekkeplanter som kan vokse godt i tørr undergrunnsjord er bøkehekk, liguster, dunpil, berberiss, sommerfuglbusk, hagtorn, japanlerk og laurbærhegger.

Se hvordan du kan lære deg å kjøpe bra kvalitetshekker.

Rätt Jord?

Beste måte å ta vare på tørr jord på

Selv om hekkplanter krever relativt lite vedlikehold, er det viktig å tå godt vare på jorden. Som tidligere nevnt, er tørr jord mindre næringsrik enn fuktig undergrunnsjord. Det er viktig å forstå at hekker aller helst vil ha en mer næringsrik jord. Vi anbefaler derfor å berike jorden før du planter hekken for å gi hekkplantene de beste mulige forholdene til å tilpasse seg sitt nye hjem. Kompost og humus (merk at dette ikke er det samme, selv om mange tror de er det) er utmerket til å forbedre jorden. Disse beriker jorden med næringsstoffer, gir deg bedre fuktighetskontroll og gjør jorden mer porøs og gjennomtrengelig. Disse forholdene er viktige for alle jordtyper, men spesielt for tørr jord med mye sand.

Våre hekker er med på å gi deg privatliv i hagen din.

Vedlikehold av dårlig jord der det vokser hekkplanter

Selv om de ovennevnte hekkplantene er tåler tørre forhold godt, krever den tørre jorden fortsatt litt omsorg. Under lange tørkeperioder, er det lurt å vanne hekken med jevne mellomrom. Det er også lurt å berike jorden med et lag kompost, blader eller gammel kugjødsel om vinteren og våren. En annen god løsning er å legge tetningsmateriale (som trefliser, halm, bark, gress eller blader) over bakken der plantene vokser. Ved å dekke jorden med naturlige materialer kan jorden holde på næringen og fuktigheten lenger, og jorden holdes mer luftig. Hekkeplantene vil virkelig sette pris på det! Vi anbefaler imidlertid ikke å dekke jorden i løpet av det første året etter planting siden hekken trenger tid til å finne seg til rette.

 

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.