Planter som dekker jorden

Hva er planter som dekker jorden?

Sommertiden er i gang. Det blir lyst en time senere, men også mørkt en time senere. Så vi får mer tid til å kose oss ute om kveldene. Det betyr også at våren virkelig er i gang! Trærne begynner å få blader igjen, og de første plantene har begynt å blomstre. For mange er dette tiden man begynner å gi hagen litt ekstra oppmerksomhet. Planter som dekker jorden er et godt grunnlag for hagen.

Vi gir deg også gode grunner for hvorfor du trenger en hekk i hagen din.

Planter som dekker jorden

En livlig hage består av ulike elementer. Slike hager består som regel av en blanding av trær, hekkeplanter, frittstående planter og blomster. Ser du etter planter som dekker jorden? Da har du et stort valg å ta. Hos Plantinavia finner du et stort utvalg lavtvoksende flerårige planter som du kan bruke til å dekke jorden. Videre gir vi deg en liste av noen av dem.

Rododendron

Rododendron er en nydelig vårblomst. Tidlig om våren produserer denne busken nydelige, rosa blomster. Busken vokser tett og frodig og er derfor ideell til å dekke jorden. Det beste med rododendronen er at den klarer seg godt nesten hvor som helst i hagen. Den har det fint både i skyggen og i solen. Rododendron er en ideell frittstående plante, men kan også skinne som en del av et blomsterbed.

Otto Luyken-laurbærhegg

En annen busk som kan brukes til å dekke jorden er Otto Luyken-laurbærheggen. Planten kjennetegnes med sine store, mørkegrønne blader. Busken blir som regel ikke høyere enn 1,25 meter. Dette gjør Otto Luyken-laurbærheggen ideell for blomsterbed eller som frittstående hekkeplante. Om våren blomstrer den med flotte hvite blomster som avgir en sterk duft.

Snøballbusk

Er du på jakt etter en litt mer leken hage? Da kan snøballbusken være av interesse. Om våren vokser det klynger av hvite blomster på planten. Etter blomstringsperioden er snøballbusken dekket av blåsvarte bær. Ikke bli overrasket hvis du får hagen full av fugler. De elsker virkelig disse bærene.

Interessert i å lese om klatreplanten Eføy?

Mange muligheter

Hos Plantinavia har vi et stort utvalg flerårsplanter og mange forskjellige hekktyper som vintergrønne, løvfellende, hurtigvoksende hekker og mange flere. På nettbutikken vår finner du flere planter som dekker jorden som du kan bruke som et flott grunnlag til hagen din.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.