Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Hybridbarlind: den mannlige eller den kvinnelige …

Kanskje en merkelig tittel ved første blikk, men valget for hybridbarlind er også et valg mellom den kvinnelige sorten med bær (taxus media «hicksii») og den mannlige sorten uten bær (taxus media «hillii»). Hybridbarlind vokser senere enn sin følgesvenn barlind (taxus baccata), og er også mer hardfør i forhold til vinteren. Dersom du bor i en kaldere sone i landet, ønsker en hekk som får en maksimalhøyde på 150 cm og vil plante en barlindhekk i hagen, da er hybridbarlind det rette valget for deg.

Mangel på media hillii fører til høyere priser

Kombinasjonen av senere vekst og høy etterspørsel på hybridbarlinden hillii (varianten uten røde bær) har gjort at det er mangel på denne hybridbarlindhekken hvert år. Som et resultat er prisene på denne typen barlind høyere enn på hybridbarlindsortene hicksii og taxus baccata. Det er derfor ikke overraskende at barlindsortene med bær begynner å bli stadig mer populære som hekksorter. Og hvorfor ikke: bærene som finnes på den kvinnelige hybridbarlinden vokser bare ut en veldig kort periode på høsten, og da blir de vanligvis spist opp av fugler innen bare noen få dager.

Rabatt på hybridbarlind

Selv om prisen på hybridbarlind er relativt høy sammenlignet med andre hekkplanter som tuja og laurbærhegg, er det mulig å få ekstra rabatter gjennom priskonfiguratoren vår. Velg rotklump eller krukke, velg høyde, velg ønsket kvalitet og tetthet. Klikk deretter på rabattknappen, og vi vil informere deg så snart som mulig hva som er mulig for deg.

Lovende vurderinger og fine bilder av hybridbarlindhekker

Som vi alle vet, er det stor kvalitetsforskjell på hekkplanter, både på nettet og hos hagesentre. Heldigvis er våre kunder våre største ambassadører. De skriver stort sett om erfaringene sine på Trustpilot og deler de beste bildene på Instagram. Det er ikke uten grunn at hybridbarlindhekkene våre beskrives som det beste i markedet.

Mer informasjon om hybridbarlind

På denne siden kan du ikke bare kjøpe hybridbarlindhekk, men du kan også finne informasjon som:

I hvilken vekstsone kan hybridbarlind plantes?
En oversikt over spesifikke egenskaper hos hybridbarlind
En video om hybridbarlind 120 cm Limited
En oversikt over alle tilgjengelige hybridbarlindvarianter som vi selger.
• Svar på de vanligste spørsmålene om hybridbarlind, som forskjellen mellom de ulike typene barlind, hvor bred grøft som skal graves, når man skal beskjære, og annen nyttig informasjon.

SJEKK INSTAGRAM FOR Å SE TIDLIGERE KUNDERS PLANTEDE BARLIND HEKKER Følg på instagram

Følg på instagram

Produktbeskrivelse

Produktbeskrivelse
Kort sagtHerlige kontraster med mørkegrønne nåler som danner en vakker vaseformet hekk. Ingen bær, bra for smale hekker.
HardførhetTålig, ned till -29 grader
VekstVokser i en individuell posisjon som en vaseform, generelt smaltvoksende.
Høyde (innen 10 år)100-150 cm
LøvverkMellom- til mørkegrønne, skinnende, mye nåler. Lineære og noen ganger halvmåneformede
VeksthastighetVokser relativt sakte, ca 10–20 cm i høyden. Veksten mangler i skyggen.
VinterløvMørkegrønn
GiftighetGiftige deler
LyskravFull sol til skygge. En av de mest skyggetolerante i Europa.
Maks høyde3-5 meter
BrukPerfekt som en firkantet, tett liten mur med lukseriøst utseende.
FruktBrunsvarte frø, dekt 4/5 med rødt skall.
Pigger/tornerNei
Tips til plasseringI skyggen bremser veksten skikkelig.
JordNæringsrik jord, fuktig, sur og alkalisk jord.
Vekstsone1-4

Sonekart

Hybridbarlind «Hicksii» Vekstsone: 1-4

Klimasonekart Norge

Vanlige spørsmål

Hvordan måler man planten?

Høyden refererer til selve planten, rotklumpen/krukken er ikke inkludert.

Hvor stor er rotklumpen/krukken på plantene mine? Og hvor stor grøft er nødvendig?

Dette ser du på bildene til den valgte planten på hjemmesiden. Klikk på den høyden du har valgt, så ser du ikonet under bildet til planten. Det viser størrelsen på rotklumpen/krukken. Grøften bør være 1,5–2 ganger større enn rotklumpen.

Må jeg beskjære plantene under planting?

Nei, vent med å beskjære til de begynner å etablere seg. Litt trimming går bra, men ingen store beskjæringer før de har slått rot.

Skal jeg gjødsle under planting?

Nei, vent med å gjødsle plantene til neste vår.

Hvor mye vann trenger plantene mine?

Nyplantede planter trenger mye vann. Sørg for at jorden er fuktig (ikke bløt) helt ned til røttene hele tiden. Dette gjelder hele det første og andre året. Vann frem til det blir frost i bakken, så venter du til over vinteren, og begynner å vanne igjen når frosten i bakken er borte.

Vis alle spørsmålene

OversiktFiltrer dine valg::

Blog

Lær deg å kjøpe bra kvalitetsplanter

skrevet av Richard van der Wal

Lær deg å kjøpe bra kvalitetsplanter De aller fleste som skal plante en hekk vet ikke hva som er viktig å vite før kjøpet av selve plantene. Hvordan lærer man seg å skille mellom hekkplanter av bra kvalitet? Det er fem steg du bør kjenne til for å gi din hekk best mulig start. Spør …

Fortsett å lese
3053

Plantinavias unike transporter

skrevet av Richard van der Wal

Plantinavias unike transporter Vi satser på kjappe transporter. Alt for at den oppgravde hekkplanten skal utsettes for minimalt med stress og kunne fortsette å vokse uten å trenge tid til å hente seg inn igjen. Sånn her gjør vi. 1. Deadline for å legge inn en ordre er onsdager, i noen tilfeller tar vi imot …

Fortsett å lese
2924

Våre hekkplanter dyrkes i humusrik sandjord I våre nederlandske drivhus arbeider vi hardt for et friskt og aktivt liv i jorden. Alt tatt i betraktning: jo bedre tilstanden til jorden er, jo bedre trives hekkplantene våre. Vi bruker spesialutdannede jordeksperter som hvert år gransker i vår dyrkbare mark, så plantene ikke skal få for lite …

Fortsett å lese
2860

Kun i denne helgen får du 25 % rabatt. Bestill før søndag kl. 23.59 og få hekken din i uke 44. Bruk koden: VINTER25