Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Vintergrønn liguster: en lettstelt hekkplante

Prisene på vintergrønn liguster finner du her. Velg mellom krukkedyrket, rotklump eller ferdighekk på 200 cm. Bestill i dag og få Norges fineste kvalitetshekk levert allerede neste uke. Helt risikofritt: Betal ved levering, rangert 4.8/5 på Trustpilot og 100 % vekstgaranti.

Vintergrønn liguster (Ligustrum vulgare «Atrovirens») er en busk som har veldig få krav når deg gjelder jordsmonn og hvor man planter den. Kun fullstendig skyggebelagt og veldig våt jord byr på problemer for ligusterhekk. Ettersom vintergrønn liguster er så sterk, vedlikeholdsvennlig og kan plantes på så mange forskjellige steder, ser man den ikke bare i private hager, men den plantes også ofte langs offentlige veier i kommuner.

De konkurransedyktige prisene våre på liguster

Skap den perfekte vintergrønne ligusterhekken din i priskonfiguratoren vår. Veg rotsystemet (klump eller krukke) og kvaliteten (forgrenet/godt forgrenet). Forskjellen på kvalitet ligger i måten ligusterplantene dyrkes. Godt forgrenede ligusterplanter er mer forgrenet og gir derfor raskere beskyttelse mot innsyn etter planting. Dessuten er ligusterplantene våre dyrket organisk på planteskolen vår i Nederland.

Rabatt på vintergrønn ligusterhekk

Vintergrønn liguster kjøpes ofte for planting av lange hekker, og på Plantinavia gjelder: jo mer planter, desto mer rabatt. I tillegg til rabatten du ser i konfiguratoren, kan vi noen ganger også bidra med litt ekstra rabatt. Bruk rabattknappen i priskonfiguratoren, så kommer en av medarbeiderne snart tilbake til deg med svar om hva som er mulig i ditt tilfelle.

Vintergrønn ligusterhekk, bilder og vurderinger fra kundene våre

Åpenhet er ekstremt viktig i disse tider. Vi har derfor bilder av de forskjellige høydene av de fleste vintergrønne ligusterplantene våre. Som et resultat, vet du som kunde hva du kan forvente deg. Dessuten skriver de tidligere kundene våre lange vurderinger på Trustpilot om erfaringene sine, og deler bilder av de nyplantede ligusterhekkene sine på Instagram. Som et resultat av alle disse fornøyde kundene, så kjøper ofte også venner og familie de nye hekkplantene sine fra Plantinavia. Ikke bare for prisens skyld, men også for servicen og kvaliteten vår.

Innholdsfortegnelse vintergrønn liguster

Hva kan du finne på siden vår utenom priskonfiguratoren vår? Vi lister det opp for deg:

Sonekart der du kan se hvor liguster kan plantes.
En oversikt over spesielle egenskaper hos liguster
Produktspesifikke videoer om de vintergrønne ligusterplantene våre
En liste over alle de forskjellige ligustervariantene i prisoversikten
En liste med vanlige spørsmål om vintergrønn liguster

Produktbeskrivelse

Produktbeskrivelse
Kort sagtLigustrum Atrovirens vokser løst oppreist som en høy busk med grener som sprer seg. Den er veldig kutt-tolerant, derfor en veldig god hekkplante. En ligusterhekk får hvit blomst i juni/juli, frukten er på størrelse med en ert, skinnende svart og litt giftig
HardførhetVeldig hardfør, ned til -30
Vekstløst oppreist som en høy busk med grener som sprer seg.
Høyde (innen 10 år)250-300 cm
LøvverkLansettformede
Veksthastighet20 - 100 cm per år
VinterløvBare dråpeblader i ekstreme tilfeller
GiftighetHar litt giftige deler
LyskravEgnet for skygge
Maks høyde500 cm i høyde og 100–150 cm i bredde.
BrukVanligvis dyrket som hekk på grunn av tett skjerm av grønt, ovalt løvverk, det blir også en flott, frittstående busk. De små, hvite blomstene produseres om sommeren er etterfulgt av skinnende, svarte frukter om høsten, og forlenger sesongen av interesse.
FruktSvart
Pigger/tornerIngen
Tips til plasseringVokser godt i alle jordtyper på grunn av det for det meste flate rotsystemet, også i veldig sandete jord. Trives godt i skygge.
Jordleirjord, leirete jord, sandete jord, torvjord
Vekstsone1-4

Sonekart

Vinterliguster Vekstsone: 1-4

Klimasonekart Norge

Videoer

Vanlige spørsmål

Hvordan måler man planten?

Høyden refererer til selve planten, rotklumpen/krukken er ikke inkludert.

Hvor stor er rotklumpen/krukken på plantene mine? Og hvor stor grøft er nødvendig?

Dette ser du på bildene til den valgte planten på hjemmesiden. Klikk på den høyden du har valgt, så ser du ikonet under bildet til planten. Det viser størrelsen på rotklumpen/krukken. Grøften bør være 1,5–2 ganger større enn rotklumpen

Må jeg beskjære plantene under planting?

Nei, vent med å beskjære til de begynner å etablere seg. Litt trimming går bra, men ingen store beskjæringer før de har slått rot.

Skal jeg gjødsle under planting?

Nei, vent med å gjødsle plantene til neste vår.

Hvor mye vann trenger plantene mine?

Nyplantede planter trenger mye vann. Sørg for at jorden er fuktig (ikke bløt) helt ned til røttene hele tiden. Dette gjelder hele det første og andre året. Vann frem til det blir frost i bakken, så venter du til over vinteren, og begynner å vanne igjen når frosten i bakken er borte.

Vis alle spørsmålene

OversiktFiltrer dine valg::

Blog

Lær deg å kjøpe bra kvalitetsplanter

skrevet av Richard van der Wal

Lær deg å kjøpe bra kvalitetsplanter De aller fleste som skal plante en hekk vet ikke hva som er viktig å vite før kjøpet av selve plantene. Hvordan lærer man seg å skille mellom hekkplanter av bra kvalitet? Det er fem steg du bør kjenne til for å gi din hekk best mulig start. Spør …

Fortsett å lese
3053

Plantinavias unike transporter

skrevet av Richard van der Wal

Plantinavias unike transporter Vi satser på kjappe transporter. Alt for at den oppgravde hekkplanten skal utsettes for minimalt med stress og kunne fortsette å vokse uten å trenge tid til å hente seg inn igjen. Sånn her gjør vi. 1. Deadline for å legge inn en ordre er onsdager, i noen tilfeller tar vi imot …

Fortsett å lese
2924

Våre hekkplanter dyrkes i humusrik sandjord I våre nederlandske drivhus arbeider vi hardt for et friskt og aktivt liv i jorden. Alt tatt i betraktning: jo bedre tilstanden til jorden er, jo bedre trives hekkplantene våre. Vi bruker spesialutdannede jordeksperter som hvert år gransker i vår dyrkbare mark, så plantene ikke skal få for lite …

Fortsett å lese
2860