Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Plante vanlig bøk til rimelig pris

Bøk, blodbøk eller agnbøk, det er spørsmålet. Er du interessert i vanlig bøk, så kan du se priser her. Kjøp risikofritt med 100 % vekstgaranti og fri hjemlevering innen 1 uke.

Vanlig bøk med det latinske navnet (Fagus sylvatica) blir ofte forvekslet med agnbøk (Carpinus betulus). Selv om de er av lik art, finnes det flere forskjeller (blad, vekst, hardførhet). Bøk beholder mesteparten av bladene hele året, selv om de ikke er vintergrønne som for eksempel tuja og barlind. I motsetning til agnbøk, har man derfor også beskyttelse mot innsyn om vinteren, selv om bøkhekken ikke er vintergrønn.

Plantinavias priser på bøkhekk

Du har to muligheter til å se prisene på den vanlige bøken vår. Du kan bruke den praktiske priskonfiguratoren der du umiddelbart ser den totale prisen for hekken din, eller du kan se på prisoversikten nederst på denne siden. I konfiguratoren kan du enkelt sammenligne mellom ulike høyder og kvaliteter (forgrenet/godt forgrenet). Alle bøkplantene våre dyrkes på den økologiske planteskolen vår sør i Nederland.

Rabatt på bøkhekk

Vi tror at det er vanskelig å finne bedre pris, service og kvalitetsforhold, men i noen tilfeller kan vi fortsatt tilby litt ekstra rabatt. Sett først sammen den ideelle bøkhekken din i priskonfiguratoren, og klikk deretter på rabattknappen. En av medarbeiderne våre vil da så raskt som mulig undersøke om du kan få ytterligere rabatt.

Toppselgerne våre? Det er kundene våre!

Vi trenger ikke å nevne oss selv som Norges beste hekkspesialist. Dette forteller allerede de tidligere kundene våre i historiene de deler, på for eksempel Trustpilot eller Instagram. Åpenhet er etter vår mening det viktigste. Dersom du for eksempel ønsker å vite hvem som tidligere har kjøpt en bøkhekk i regionen din, spør oss. Hos oss kjøper du ikke katten i sekken!

Innholdsfortegnelsen bøkhekk

I tillegg til at du kan kjøpe bøkhekk på denne siden, kan du også finne mer informasjon som:

I hvilken vekstsone kan bøkhekken plantes?
Oversikt over bøkplantens kjennetegn
Produktvideoer
Prisoversikt per plante
Vanlig spørsmål om bøk

Leveranse av bøkhekk

I høysesongen (mars/juni og september/oktober) leverer vi bøk innen en uke. Bøkplantene er fint innpakket på en stabil palle og leveres hjem til deg. Transportmetoden vår garanterer at bøkplantene dine leveres ferske: lastet på mandager og før helgen kan de allerede bli plantet i hagen din. Man trenger ikke å vente hjemme på leveransen ettersom nesten alle lastebilene våre er utrustet med et avansert GPS-system, slik at du kan følge leveransen når den er på vei hjem til deg.

Produktbeskrivelse

Produktbeskrivelse
Kort sagtPopulär och vintertåligt lövträd med fina höstlöv.
HardførhetMycket tålig, ner mot -34 grader.
VekstUpprätt, tät, buskig tillväxt med bred spridningskrona.
Høyde (innen 10 år)500 – 700 cm
LøvverkLöven är ovala, 4-9 cm långa med en vågstruktur.
VeksthastighetVäxer snabbt, 40 - 60 cm per år.
VinterløvLöven är ljusgröna på våren, mörkgröna på sommaren och har en intensiv koppar till gyllne gul färg på hösten.
GiftighetGiftiga delar.
LyskravSol till halvskugga.
Maks høyde20 – 30 meter
BrukSom formad häck som ger insynsskydd och vindskydd. Lockar till sig bin och fåglar. Vackra som häck eller solitär.
FruktNötter, 1 - 2 cm
Pigger/tornerNej
Tips til plasseringLämplig i skugga.
JordSandig till lerig jord. Något surt till alkaliska jordar, väl dränerade pH värde 6,1 till 8,5.
Vekstsone1-5

Sonekart

Bøk Vekstsone: 1-5

Klimasonekart Norge

Videoer

Vanlige spørsmål

Hvordan måler man planten?

Høyden refererer til selve planten, rotklumpen/krukken er ikke inkludert.

Hvor stor er rotklumpen/krukken på plantene mine? Og hvor stor grøft er nødvendig?

Dette ser du på bildene til den valgte planten på hjemmesiden. Klikk på den høyden du har valgt, så ser du ikonet under bildet til planten. Det viser størrelsen på rotklumpen/krukken. Grøften bør være 1,5–2 ganger større enn rotklumpen

Må jeg beskjære plantene under planting?

Nei, vent med å beskjære til de begynner å etablere seg. Litt trimming går bra, men ingen store beskjæringer før de har slått rot.

Skal jeg gjødsle under planting?

Nei, vent med å gjødsle plantene til neste vår.

Hvor mye vann trenger plantene mine?

Nyplantede planter trenger mye vann. Sørg for at jorden er fuktig (ikke bløt) helt ned til røttene hele tiden. Dette gjelder hele det første og andre året. Vann frem til det blir frost i bakken, så venter du til over vinteren, og begynner å vanne igjen når frosten i bakken er borte.

Vis alle spørsmålene

OversiktFiltrer dine valg::

Blog

Plante hekk på høsten? Ja visst

skrevet av Richard van der Wal

Plante hekk på høsten? Ja visst I august får jeg alltid mange samtaler fra kunder som lurer på om de virkelig kan plante en hekk på høsten. De fleste blir overrasket når jeg svarer at høsten faktisk er den beste tiden til å plante, iallefall når det gjelder hekkplanter. Men de fleste er mindre ivrig …

Fortsett å lese
5052

Plantinavias unike transporter

skrevet av Richard van der Wal

Plantinavias unike transporter Vi satser på kjappe transporter. Alt for at den oppgravde hekkplanten skal utsettes for minimalt med stress og kunne fortsette å vokse uten å trenge tid til å hente seg inn igjen. Sånn her gjør vi. 1. Deadline for å legge inn en ordre er onsdager, i noen tilfeller tar vi imot …

Fortsett å lese
2924

Våre hekkplanter dyrkes i humusrik sandjord I våre nederlandske drivhus arbeider vi hardt for et friskt og aktivt liv i jorden. Alt tatt i betraktning: jo bedre tilstanden til jorden er, jo bedre trives hekkplantene våre. Vi bruker spesialutdannede jordeksperter som hvert år gransker i vår dyrkbare mark, så plantene ikke skal få for lite …

Fortsett å lese
2860