Saktevoksende hekkplanter

Saktevoksende hekkplanter – hvilke alternativer har du?
Ikke alle planter vokser fort. Og det er egentlig veldig bra! Når du vil ha en høy hekk, er det selvsagt veldig fint hvis hekken vokser fort. Slik kan du nyte privatliv og ly i hagen på kort tid. Men har du kanskje en hekk du vil holde tett og kort? I så fall er saktevoksende hekkplanter ideelle for deg. I denne bloggen skal vi diskutere fordelene med saktevoksende hekkplanter, og du får lese hvilke alternativer som finnes der ute.

Thuja Smaragd

Thuja occidentalis «Smaragd»

fra 86 kr
Laurbærhegg 'Otto Luyken'

Prunus laurocerasus «Otto Luyken»

fra 130 kr
Hybridbarlind «Hicksii»

Taxus media «Hicksii»

fra 136 kr
Hybridbarlind «Hillii»

Taxus media «Hillii»

fra 146 kr

Fordelen med saktevoksende hekkplanter

En av de viktigste fordelene med saktevoksende hekkplanter er at du ikke trenger å beskjære dem så ofte. Dette sier seg jo egentlig selv, men det gjør det ikke mindre relevant. For de fleste saktevoksende hekkplanter holder de tå beskjære dem én gang i året. Oppdager du utstikkergrener i mellomtiden? Bare kutt dem av. I tillegg finnes det saktevoksende planter som foretrekker å ikke bli beskjært i det hele tatt. Kinakornell er et godt eksempel på dette. Når du beskjærer denne hekken, mister du formen til planten. En annen fordel med saktevoksende hekkplanter er at det blir mindre blader å rydde om høsten. Så da slipper du å feie fortauet så ofte! Dette sparer deg masse tid og feiearbeid.

Ulike alternativer

Når du ser etter en saktevoksende hekkplante, har du noen forskjellige alternativer. Under gir vi deg en liste av noen av dem.

Europeisk barlind

Ser du etter en saktevoksende busk som kan danne en tett, lav hekk? Da er europeisk barlind et godt valg. Denne typen barlind kan beskjæres til nesten hvilken som helst form. Så det er ikke rart at du ser denne busken i mange villa- og slottshager.

Otto Luyken-laurbærhegg

Planter i laurbærfamilien vokser som regel ganske fort. Men her er Otto Luyken-laurbærhegg et unntak. Denne vårvokseren vokser ikke særlig fort, bare rundt 10–20 cm i året. Derfor trenger du bare beskjære hekken én gang i året. Planten blir som regel ikke høyere enn 1,25 Meter. Godt å vite: Så lenge du ikke beskjærer hekken for tett, vil den blomstre om våren!

Thuja Smaragd

Kanskje ikke det første du tenker på, men thuja smaragd er også en saktevoksende hekkplante. Den vokser bare ca 15-20 cm per år, avhengig av temperaturen. Hvis du vil ha en saktevoksende thuja, er thuja smaragd valget for deg.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.