Skap en frodig hage og velg en blomstrende hekk

Velg en blomstrende hekk dersom du vil skjerme om privatlivet ditt og samtidig skape en hage med et vakkert og varmt uttrykk. En hekk med blomster gir en frisk pust til enhver hage, og man kan heller overse hvilken glede blomster gir alle som oppholder seg i hagen. Den himmelske duften gjør mer enn du tror – den skaper et varmt og inviterende miljø som du får lyst til å tilbringe tid i. Kanskje du til og med får grønne fingre og motivert til å stelle litt ekstra i hagen?

Kombiner estetikk og funksjon i en blomstrende hekk

En blomstrende hekk har mange av de samme fordelene som en grønn hekk. Den skjermer godt mot innsyn og begrenser lyd fra trafikk og naboen. Dersom du vil lage små rom i hagen, er den også kjempefin å ta i bruk for å skille de ulike sonene fra hverandre. Der den blomstrende hekken skiller seg fra en vanlig hekk, er det visuelle uttrykket. Den er en fryd for øyet og lar deg være kreativ når du skal plassere den og kombinere hekken med andre planter i hagen din.

En hekk med blomster er til glede for deg og andre

En blomstrende hekk skaper bokstavelig talt liv i hagen, ettersom blomstene tiltrekker humler, bier og sommerfugler. Det er avgjørende at disse spiser og sprer nektar og pollen til andre steder i hagen. En sommerfuglbusk er et åpenbart valg, som både er fin å se på, dufter godt og tiltrekker pollinerende insekter. Økosystemet blir opprettholdt, planter får tilstrekkelig næring og du sitter igjen med en sunn hage.

Vakker innsynsskjerming

En hekk er i seg selv en mer inviterende form for innsynsskjerming sammenlignet med en mur eller gjerde – men velger du en hekk med blomster, blir inntrykket enda varmere! Gjester som kommer på besøk, blir med det samme møtt av vidunderlige blomster. Du som oppholder deg i hagen på daglig basis, kan nyte synet av blomster hver eneste dag. Samtidig kan dem som rusler forbi utenfra nyte duften av blomster – og det er tross alt ingenting som er bedre enn å kjenne duften av friske blomster!

Les også: Dette må du tenke over når du velger hekk som innsynsskjerming

En lang og lav hekk av lilla og hvite syriner.
En frodig hekk av syriner dufter utrolig godt – og passer utmerket som romfordeler.

Blomstrende hekker i ulike høyder

Du bør velge lave hekker med blomster inne i hagen, for eksempel japanspirea. Disse er perfekte å plante når du skal skille ulike rom eller soner i hagen, ettersom de gir le uten å skygge for andre planter. Dersom du vil bruke hekken som innsynsskjerming bør du naturligvis velge blomstrende hekker som vokser seg høyere. La deg inspirere av våre forslag på noen av de høye og lave hekkplantene du velge mellom:

Høye blomstrende hekker

Lave blomstrende hekker

Et hvitt hus med busker, gjerde og en blomstrende hekk av rhododendron foran.
Se så flott en blomstrende hekk av rhododendron tar seg i inngangspartiet.

Ideelle steder å plassere en blomstrende hekk

Blomstrende hekker passer godt på steder hvor du ofte går forbi eller oppholder deg.

Uteplass

Vi har allerede vært inne på at blomstrende hekker passer fint til å sone inn ulike hagerom. Du har kanskje en gressplen med muligheten til å leke eller spille, og et annet område hvor du har en uteplass. For å gjøre uteplassen enda mer sjarmerende, kan du ramme den inn med en blomstrende hekk. Det skaper et mer behagelig rom, som du ønsker å tilbringe tid i. Måltidene smaker nesten enda bedre i en velduftende og vakker atmosfære, er du ikke enig?

Inngangsparti

Tenk på førsteinntrykket du vil gi gjestene som kommer på besøk, og hva er ikke en bedre velkomst enn en stor, blomstrende hekk. Rhododendron passer for eksempel utmerket ved inngangspartiet. De vakre, traktformede blomstene er imponerende og duften er himmelsk!

Tomtegrense

Dersom du har en stor hage, kan du la den blomstrende hekken vokse fritt – men hvis du plasserer den på tomtegrensen, må du passe på at den ikke vokser seg for bred. Når man plasserer en hekk på grensen mellom din tomt og naboens, kan den maksimalt strekke seg 0,5 meter inn på nabotomta. Når du planter en hekk med blomster, for eksempel en type spirea, må du derfor regne med noe beskjæring og stell gjennom sesongen.

Les også: Lover og regler for plassering av en høy hekk

Kombiner flere hekkplanter med ulik blomstringstid

Blomstrende hekker er ikke vintergrønne og de holder seg derfor ikke grønne og frodige hele året. Derfor er det et godt tips å kombinere flere sorter med ulik blomstringstid. Dersom du planter disse sammen, kan du forlenge blomstringstiden til det maksimale. Kombiner for eksempel en syrin med en gullbusk. Syrinen blomstrer allerede i mai og holder seg frisk hele sommeren. I juni/juli begynner gullbuskens vidunderlige gule blomster å dukke opp. Disse kombinert med de velduftende hvite, rosa eller blå syrinene gir et flott uttrykk – og du sørger samtidig for at hekken skjermer mot innsyn så lenge som mulig.

Utforsk alle våre hekkplanter

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.