Plantinavia har sommerferie. Neste levering: uke 37 (potteplanter)

Vanlige feil ved planting

Tre vanlige feil ved planting

Du har nettopp kjøpt nye planter og vil plante dem i dag eller i morgen, eller kanskje du planlegger å kjøpe nye planter snart og vil være forberedt. Uansett situasjon, vil du som gartner at de nye plantene dine skal vokse så raskt og sunt som mulig. En plante av høy kvalitet tåler mer enn et svakere produkt, men selv en sunn plante tåler ikke hvilke som helst forhold. Det er synd, men vi ser ofte at folk gjør de samme, lett unngåelige, feilene. Med tipsene i denne bloggen kan du lære fra andres feil. Bruk det!

Plante til feil dit

Menge feil har med årstiden og stedet i hagen den nye planten ble plantet å gjøre. En vanlig feil er å plante under årstiden planten skal blomstre. De fleste vet at det ikke er lurt å plante i en periode med frost. Mange planter har en dvaleperiode rett etter sommeren, og frostperioden begynner om vinteren. Det er alltid lurest å plante i dvaleperioden siden planten trenger mindre næring i denne perioden og derfor kan bruke tiden til å tilpasse seg de nye omgivelsene. Planter fra potter tåler mer enn planter med klump. En plante fra en potte kan plantes hele året, unntatt ved frost.

Jord og plass

En annen feil mange gjør er å undervurdere hvor mye plass og næring plantene trenger. Folk tenker at så lenge planten har plass i bakken, er den riktig plantet. Men dette stemmer ikke. En plante, spesielt etter å ha blitt plantet, trenger ganske mye næring. Røttene vil gro raskt og trenger plass til å lete etter næringsstoffene planten trenger. Vi anbefaler derfor å alltid grave et større hull eller en større grop enn du i utgangspunktet tror du kommer til å trenge. Her har du en god tommelregel: gjør hullet dobbelt så stort som kumpen til planten. Fyll deretter hullet med plantejord eller annen næringsrik jord, og ikke med jorden du nettopp gravde opp. Slik kan du være sikker på at planten kan tå inn nok næring fra jorden etter at den er plantet.

Beskytte plantene mot tørke

Hekkeplantene våre tåler mye fordi de gros med omhu og kjærlighet. Men du kan alltid gjøre mer for å beskytte plantene mot alle forhold som kan være farlig for plantens helse. For eksempel, hvis du har planer om å kjøpe Rotundifolia laurbærhegg, bør du ta hensyn til værmeldingen. Tørke er aldri bra, og spesielt ikke for nylig plantede planter. Sørg for å gi plantene rikelig med vann de to første årene etter at de ble plantet. Etter dette klarer de fleste plantene seg uten vann hvis du bare gir dem litt ekstra i tørkeperioder.

Trillebår

0 varer

Du har ingen produkter i handlekurven.