Plantinavia har sommerferie. Neste levering: uke 37 (potteplanter)

Vanne liguster

Riktig vedlikehold av liguster innebærer hyppig vanning. Som en levende organisme trenger den vann for å overleve. Liguster er en populær hekk med dypt grønne blader. Bladene er ovale med lys spiss. Den har et vennlig utseende og passer godt som eiendomsgrense. Plantinavia har tre varianter liguster. Vinterliguster (Ligustrum Ovalifolium) og Ligustrum Atrovirens (Ligustrum vulgare Atrovirens) er veldig like. Begge har en frisk grønnfarge og tette blader. På den andre siden har vi Gulbroket liguster (Ligustrum Ovalifolium Aureum), som er lett å skille fra de andre to. Denne varianten har en spennende gul kant langs enden av bladene. Dette gir busken en unik farge. På avstand ser hekken lysegrønn ut, siden det grønne og det gule blandes sammen. Men på nært hold ser du at hakken er tofarget – et nydelig og unikt tilskudd i hagen din. Men når du velger å plante en slik busk, fortjener den riktig vedlikehold. Derfor skal vi snakke litt om vanning av liguster i dag.

Vanne liguster

Noen generelle vanningsråd gjelder de forskjellige typene liguster. De to første årene etter at du planter hekken må du sørge for å vanne den godt. Etter dette trenger ikke denne typen hekker ekstra vann så lenge det regner jevnlig og det ikke er for varmt. Ved ekstrem varme og/eller tørke, bør du vanne ligusterhekken ekstra. Husk at det er best å gjøre det tidlig om morgenen eller send på kvelden. Du kan også vanne ligusteren når den står i skygge. Vanndråper på bladene forsterker effekten av solen og kan gjøre bladene solbrente. I tillegg fordamper vannet saktere når solen ikke skinner på det, og jorden og røttene får bedre tid til å absorbere vannet.

Tips for å vanne liguster

Et nyttig tips for når du vanner liguster er å alltid vanne rundt rotkulen. Ikke væt hele hekken, men bare jorden den står i. Når vannet flyter bort, er det lurt å grave en liten grop rundt stammene. Slik holdes vannet på plass og kan sakte, men sikkert trekke inn i jorden uten å renne ned eventuelle bakker. Og som med alle hekker anbefaler vi å bruke en dryppslange til å vanne i stedet for en vannkanne slik at vannet kan helle ut sakte og jevnt.

Trillebår

0 varer

Du har ingen produkter i handlekurven.