Tips for å vanne hagen

Når er det best å vanne hagen? Dette spørsmålet avhenger av flere ulike faktorer. Klima, jordtype og andre typer planter i hagen er viktige faktorer. Men i de fleste tilfeller er det best å vanne hagen om morgenen eller på kvelden / om natten.

Vanne om morgenen

Om morgenen er som regel høyere enn på ettermiddagen. Dette betyr at mindre vann fordamper før det når røttene til plantene. I tillegg er ikke solen like sterk om morgenen, så det er mindre sjanse for at plantene blir solbrente hvis de er våte. Men vær obs, hvis du vanner for sent på morgenen, er risikoen der fortsatt. Spesielt om sommeren blir solen veldig raskt sterkere mellom morgenen og middag.

Vanne om kvelden

Om kvelden vil du få mindre fordamping, men det er en viss fare for frost om natten. Hvis du bor i et område der dette er en reell risiko, bør du heller vanne hagen om morgenen. Slik kan vannet nå plantene før temperaturene blir for lave. Husk at det skjer lite fordamping om natten. Hvis hagen din har problemer med mugg, anbefaler vi ikke å vanne sent på kvelden.

Hekkevarianter som krever lite vann

De to første årene etter planting, trenger alle hekker regelmessig vanning. Etter dette kan hekkearter som laurbærhegg, barlind og bartrær holde seg stående under vanskelige forhold. Men gjennom smart vanning, kan disse hekkene også overleve i tørre forhold uten hyppig vanning. Hvis du legger merke til at hekken begynner å slite, kan du bare gi den litt ekstra vann. Vi anbefaler også å gi hekken ekstra vann under lange tørkeperioder.

Hvorfor er det så viktig å vanne?

I tillegg til å gi plantene fuktighet, er vann med på å frakte næringsstoffer ned til røttene. Vannet holder også jorden kald og unngå at det vokser ugress. Gjennom jevnlig vanning kan plantene dine vokse seg sunne og store! En praktisk måte å vanne plantene på er en hageslange. Det er mye mer effektivt enn å gå frem og tilbake med en vannkanne, spesielt hvis hagen din er stor. Og en full vannkanne kan jo tross alt være ganske tung. Fordelen med en hageslange er at den er både lett å bære og lett å bruke! Og den lar deg gi så mye vann som trengs. Sjansen for å vanne for lite er mye mindre enn når du bruker en vannkanne. Plantinavia tilbyr hageslanger av høy kvalitet. En god hageslange er viktig og lar deg føle deg trygg på at du har gitt plantene dine nok vann.

Vil du ha mer informasjon om ideell vanning av hagen? Ta kontakt!

Hvis du har spørsmål om hvordan ideell vanning av hagen din ser ut basert på denne bloggen, er det bare til å ta kontakt! Medarbeiderne våre deler råd og tips med glede.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.