Next
blad fra agnbok

More Views

  • blad fra agnbok
  • Agnbøk hekk
  • agnbøk hekk beskjæring

Video av Agnbøk:

Agnbøk (Carpinus Betulus)

Price From:

fra 48 kr

Prijs per meter: 48 kr

Veld høyde: 80 cm+

Minste antall planter å bestille: 120

Antall planter per meter 5

* Bovenstaande prijs is prijs per stuk voor de gekozen hoogte

Price From:

fra 48 kr

Prijs per meter: 48 kr

Veld høyde: 80 cm+

Minste antall planter å bestille: 120

Antall planter per meter 5

Price From:

fra 48 kr

Prijs per meter: 48 kr

Veld høyde: 80 cm+

Minste antall planter å bestille: 120

Antall planter per meter 5

  • 80 cm+fra 36:-
  • 125 cm+fra 117:-
  • 150 cm+fra 130:-
  • 175 cm+fra 161:-
  • 200 cm+fra 281:-
  • 250 cm+fra 480:-

planter er

meter hekk

 

Agnbøken er en stadig mer populær hekk

Agnbøken, som også kalles bøkehekk, forveklses ofte med den vanlige bøken (Fagus sylvatica). Imidlertid er det en rekke forskjeller. Bøkehekken vokser bedre på vått underlag enn den vanlige bøken. Den tåler også kaldre vintre samt at den vokser raskere. Etter at agnbøken er plantet som en hekk, vil grenene vokse oppå hverandre i bredden. Etter et par beskjæringer vil du nesten umiddelbart ha en nydelig tett bøkehekk som tilbyr mye privatliv.

Bøken leveres i en potte. Bøkhekken vil fortsette å vokse når den er plantet. På høsten forvandles bladene og de får fine gule og orange farger. Agnbøken har få krav hva gjelder overflaten, og den kan plantes i alle hager unntatt ved havet. Det er viktig at jorden er tilskrekkelig fuktet da bøkehekken ikke tåler tørke.

Beskjæring må gjøres en til to ganger i året og minst en gang før årets lengste dag i juni. Bøkehekken krever lite vedlikehold. Ytterligere gjødsling rundt stammen vil sikre at jorden har tilskrekkelig næring slik at hekken forblir i god stand.

Plantinavia leverer agnbøken i en potte direkte fra gartneriet vårt til hjemmet ditt så du alltid kan være trygg på å få et ferskt produkt. Plantene hos oss vannes regelmessig, slik at en rot av god kvalitet dannes med mange små “hårrøtter” for videre vekst ved planting i din egen hage.

Våre agnbøker leveres ferske fra gartneriet i potter

Størrelsen på potten beror på størrelsen på planten og varierer mellom 2,5 liter til 10 liter. Sørg for å grave en grop i forveien, som er omtrent 20 cm bredere og dypere enn potten, og bland jorden godt. Ved dårlig gjennomtrengelighet, sørg for å ha drenering så overflødig vann (regnvann) kan renne bort. Plant agnbøken så fort som mulig etter at den er levert. Bland jorden fra din egen hage med en spesiell plantejord, som inneholder kompost og gjødsel, slik at din agnbøk får en næringsrik start. Fyll gropen med vann så røttene får rikelig med vann. Benytt en dryppslange/sprinkleranlegg for å få balansert og jevn vanning 2–3 ganger i uken.

Beskjæres agnbøken to ganger i året

Agnbøken krever ikke mye stell, men sammensetningen av fukt og luft må være balansert. Eksempelvis er det ikke tilskrekkelig luft i våt jord, hvilket svekker røttenes utvikling. Resultatet kan være forråtnelse av røttene og planten kan dø. Det finnes gode produkter tilgjengelig som er spesielt tilpasset agnbøken. De inneholder de riktige næringsstoffene i riktige mengder. Du bør også overveie å gjødsle bøken. Dette blir ofte glemt eller avvist som uvesentlig. Det er avgjørende spesielt for disse plantene å gi dem tilskrekkelig med næring ettersom det er mye konkurranse i hagen din. Generelt beskjæres agnbøken to ganger i året for å få en fin, tett og firkantet hekk. Beskjær første gang i juni før den lengste dagen i året, og andre gang i september. Du trenger også å beskjære dem når du planter dem. Bruk alltid riktig verktøy for vedlikehold og trimming. Sørg for at verktøyet alltid er skarpt og rent. Dette hindrer frynsete grener og sykdommer.

Vekst per år 40-60 cm
Vekstmåte Oppover og i bredden
Blomsterfarge Grønn / Gul
Hardførhet Veldig hardfør
Vintergrønn Nei
Spesielle egenskaper No
Blomstringstid -
Bruksmuligheter Hekk
Jordtype Næringsrik og ikke for tørr jord
Habitat No
Sykdomsmottagelighet Veldig lite sykdomsmottagelig
Klimasone Sone 1, Sone 2, Sone 3, Sone 4
Maks. høyde 10 - 15 meter
Video

Video av Agnbøk:

 

Reviews

Agnbøk (Carpinus Betulus)