Frittdyrkede planter eller krukkedyrkede planter

Hekkplanter er som maurtuer

Man bruker å sammenligne hekkplantene med maurtuer. Det som finnes over bakken finnes også under bakken, eller motsatt. Det man mener er at krukkedyrkede planter har en kompakt rotklump, noe som er bra siden det er derkraften konsentreres, men på grunn av at planten ikke har tilstrekkelig med plass til røttene sine, så blir heller ikke planten stor. De bruker derfor å være ganske tynne og små i størrelsen. Planter som har bedre plass til røttene sine utvikler en sterkere stamme og vakre blader eller grener.

Les de beste tipsene for å kjøpe kvalitetsplanter.

Vanlig juks..

Noen av de som dyrker tar frittdyrkede hekkplanter og hekkplanter i krukker og selger som krukkedyrkede. Det gjør de siden de krukkedyrkede er dobbelt så dyre som de frittdyrkede. Da kan man dra fordelene av at de har vokst fritt, samtidig som man selger dyrere siden de er i krukke. Fordelene med at de har vokst fritt en kort stund før de blir stappet i krukke er at de har fått nok plass til å utvikle en kraftigere stamme og blitt tettere i grenene enn den ellers ville blitt. Men forskjellen mellom frittdyrket og frittdyrket i en kort periode er stor.Liguster Potte 125cm

Beskjære røtter

Mange kunder er redde for at frittdyrkede har lavere kvalitet enn krukkedyrkede, men det avhenger av hvordan plantene behandles. Vi beskjærer røttene på alle frittdyrkede hekkplanter hver høst. Vi bruker en U-formet kniv som skjærer av røttene for at de skal formes til en klump, på samme måte som om de skulle vokst i en krukke. Det man gjør er at man trigger planten til å utvikle et fint nettverk av røtter. Siden planten har mer plass enn krukkedyrkede planter har, så blir hekkplanten større enn de som vokser i krukke. Hekkplantene blir også sterkere med vår metode og kun 1% dør etter at de har blitt omplassert i hagen til noen. Det er et tall vi er veldig stolte av!

Å ikke beskjære røtter i det hele tatt..

Det finnes noen av de som dyrker som lar sine frittdyrkede hekkplanter vokse fritt i 4-5 år uten noensinne å beskjære røttene. Det som skjer da er at rotsystemet tar av og vokser langt ned i jorden. Når man så skal selge hekkplanten må man skjære av røttene, og det blir litt sånn som å skjære fingrene av hendene sine. Planten er ikke vant med å bli beskjært og helt plutselig skjæres store deler av. Nå må planten hente seg inn igjen og slå rot helt på nytt for å kunne ta til seg næring. Resultatet blir at voksten stopper helt opp og planten føler seg ikke helt bra når den plantes i hagen din.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.