Klare eføyhekker

Klare eføyhekker: Fordelene

Eføy er kanskje en av de beste hekkene for å skape en grønn grense. Denne velkjente klatreplanten kalles også for hedera. Det er en perfekt busk til å forvandle et gjerde eller en vegg til en grønn vegg. Når du planter ung eføy i hagen vil det ta litt tid før veggen eller gjerdet er fulldekket. Men dette er ikke den eneste måten å introdusere eføy i hagen på. Du kan også velge en klar eføyhekk. Hva er fordelene med dette, og hvordan fungerer det egentlig? Det kan du lese om i denne bloggen.

Klare eføyhekker

En klar eføyhekk – som navnet tilsier – er klar til å bli plantet i hagen din. Denne klare eføyen består av et nett som er dekket med eføy. Fordelen med dette sammenlignet med ung eføy er at den klare varianten allerede er nesten ferdiggrodd. Dette betyr at du kan nyte en skjermet hage rett etter å ha plantet den, uten å måtte vente til eføyen er ferdig grodd.

Om eføy

Eføy er nok ikke en ukjent plante. Du ser den overalt. Planten passer også veldig bra for klimaet i Norge. Den vokser raskt – hekken vokser ca. 60–100 cm i året. I tillegg holder den seg flott og grønn hele året. Så da får du ha en nydelig grønn hage om vinteren. Se våre andre vintergrønne hekker som beholder nesten alle eller flesteparten av bladene om vinteren.

En sunn plante

I tillegg til at en klar eføyhekk gir deg en herlig privat hage rett etter planting, krever hekken minimalt med vedlikehold. Sammenlignet med unge eføyplanter er en fullvoksen busk mye mer slitesterk. Dette er fordi hekken allerede har fått mye oppmerksomhet og omsorg i ungplantestadiet. Her får plantene nødvendig gjødsel som lar dem vokse godt og gi bedre beskyttelse mot utvendige faktorer.

En umiddelbart grønn hage

Som vi nevnte over, er en eføyhekk ideell for å skape en umiddelbart grønn og frodig hage. Dette passer spesielt godt for folk som nettopp har flyttet inn i et nytt hjem. Ofte kan slike hager være helt tomme. Med en klar hekk får hagen umiddelbart den skjermingen den fortjener. Privatliv i hagen er alltid bra!

 

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.