Plant disse velduftende plantene som hjelper mot mygg

Mygg kan være en plage om sensommeren, men løsningen for å bli kvitt dem kan ligge i hagen din. Du kan gå for velduftende og velsmakende planter som holder myggen unna. Planter mot mygg tjener med andre ord flere formål, du sitter igjen med en kjøkkenhage av urter og nytteplanter, samtidig som du skåner huden mot myggbitt.

Hva hjelper mot mygg?

Når man skal fordrive mygg, handler det om å bruke midler som den ikke kan fordra – og planter med en særlig duft er et bra sted å starte. Planter som basilikum, rosmarin og andre urter samt blomstrende planter holder myggen vekk. Å dyrke urter og plante blomster i krukker og bed ser dessuten kjempefint ut, og du kan naturligvis bruke dem til matlaging, DIY-prosjekter og andre nytteområder.

Kvinne som steller i hagen klør seg på leggen etter et myggestikk.
Det er kjedelig å bli plaget av mygg mens du steller i hagen.

Planter mot mygg er til skrekk for dem – og til glede for deg!

Når du dyrker planter mot mygg, lager du et organisk skjold mot myggbitt, som også gir deg masse glede. Planter mot mygg er vekster som avgir en sterk duft som myggen finner ubehagelig eller direkte avskrekkende. Det er flere varianter av sitrus, urter og blomstrende planter som holder myggen unna. Samtidig er disse svært velsmakende og du kan bruke dem til en rekke matretter, men også til andre formål. Lag for eksempel din egen lavendelolje eller bruk peppermynte, eukalyptus eller sitrus til å blande eteriske oljer.

Ekstra tips! De eteriske oljene forsterker naturligvis duften fra plantene du dyrker, som betyr at du sitter igjen med et dobbelt så sterkt skjold mot mygg!

Planter mot mygg

Krydderurter

Krydderurter holder mygg unna på grunn av duften de avgir. Heldigvis for oss mennesker elsker vi duften – og ikke minst smaken – av krydderurter. Det er eksotisk å ha muligheten til å plukke basilikum, rosmarin eller mynte direkte fra norske hager. Forestill deg at du lager middag og inviterer til et utendørs måltid om sommeren hvor gjestene kan plukke ferske urter direkte fra hagen? Så lekkert!

Nytteplanter

Nytteplanter som lavendel, hvitløk og eukalyptus har alle kraftige dufter som myggen avskyr. Samtidig, som navnet tilsier, er dette planter som har en bredere funksjon enn kun å avskrekke myggen. Nytteplanter er per definisjon planter som man kan bruke til matlaging eller produksjon, til forskjell fra prydplanter, som kun brukes estetiske grunner.

Hvitløk fra hagen er gull verdt til så å si alle måltider du lager, mens lavendel og eukalyptus kan brukes til hjemmelagde dufter og oljer. Bruk dem til avslappende eteriske oljer, eller tørk dem og lag te ut av de tørkede bladene. Lavendel og eukalyptus tar seg dessuten bra ut i hagen, fra et rent visuelt perspektiv.

Les også: Spiselige planter du kan dyrke i hagen din

Stor bunt av basilikum plantet i trekasse sammen med andre urter og vekster.
Skap frodige bed av basilikum som inviterer til lekre måltider – og holder myggen vekk!

Liste over planter som holder myggen unna

  • Basilikum
  • Rosmarin
  • Mynte
  • Lavendel
  • Kattemynte
  • Hvitløk
  • Eukalyptus
  • Sitrus

Bli kvitt mygg med planter som dufter og smaker godt

Utnytt myggens sterke luktesans og bruk dette til din fordel. Plant urter og nytteplanter med en sterk duft som myggen avskyr. Urter, sitrus, kattemynte og lavendel holder myggen unna. Bed av urter eller andre blomstrende planter tar seg dessuten godt ut sammen med hekker og andre vekster. Du gir et personlig preg til hagen, samtidig som du kan bruke vekstene til matlaging og andre prosjekter. En vinn-vinn-situasjon!

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.