Bartrær er ofte den første planten folk tenker på når det er snakk om hekkplanter. Det i seg selv er et bevis på statusen bartrær har som velegnede hekkplanter. De fleste bartrehekkplanter hører ikke hjemme i Skandinavia, men det betyr ikke at de ikke kan brukes som hekk i Skandinavia. Heller motsatt. Bartrehekker er blant de vanligste hekkene i Europa.
Det blir mer og mer populært å ha hager som krever lite vedlikehold. Gartnere elsker å jobbe i hagen, men har kanskje ikke tid til å holde alt fint og ryddig. Mens andre ikke er så glad i å jobbe i jorden, men de vil fortsatt ha en vakker, grønn hage. Med en lettstelt hage trenger du ikke tilbringe så mye tid i hagen, men du kan fortsatt føle deg trygg på at den ser velstelt ut. Hvilke hekkplanter egner seg til en lettstelt hage?
Løvfellende busker og hekkplanter er planter som, i det minste i vår del av verden, feller bladene om høsten eller vinteren. Det betyr at løvfellende planter er det motsatte av eviggrønne planter, som beholder bladverket hele året. Det at de mister bladene, betyr ikke at løvfellende tre og buskerikke passer som hekkplanter.
Saktevoksende hekkplanter – hvilke alternativer har du? Ikke alle planter vokser fort. Og det er egentlig veldig bra! Når du vil ha en høy hekk, er det selvsagt veldig fint hvis hekken vokser fort. Slik kan du nyte privatliv og ly i hagen på kort tid. Men har du kanskje en hekk du vil holde tett og kort?
Eviggrønne er planter som beholder nesten alle eller flesteparten av bladene om vinteren. Bladverket er nesten helt motstandsdyktig mot kulde og tap av fuktighet, som hindrer at bladene visner. Derfor har eviggrønne planter grønne blader i alle de fire årstidene. Noen eviggrønne planter har nåler og ikke blader, selv om det ikke er noen markante biologiske forskjeller på dem, med unntak av formen på bladene.
Hvordan agnbøk ser ut på vinteren er ett av mange spørsmål kunder har når de vurderer å kjøpe agnbøk. Svaret ser du på denne siden (+ 12 andre fakta du kanskje ikke visste)
Hvilken barlindhekk passer best for deg? Med eller uten bær? Hurtigvoksende eller sen? Les videre og se prisene våre her.
Bøk, blodbøk eller agnbøk, det er spørsmålet. Kjøp bøkhekken din enkelt gjennom Norges høyest rangerte nettleverandør av hekkplanter. 100 % risikofritt med vekstgaranti, betaling ved levering og GPS-utstyrte lastebiler.
Liguster har lenge vært en veldig populær hekkplante i Skandinavia. Det finnes 2 typer, ligustrum ovalifolium med brede blader og den «vintergrønne» ligustrum vulgare med små blader. Hvilken type passer best i hagen din?
Hvilken tujasort som tujahekk? Ok, så har du bestemt deg for en tujahekk? Smart valg. Men hvordan velger man mellom de forskjellige tujasortene? Les artikkelen nedenfor, innen 5 minutter vet du alt om sortenes fordeler, men også ulemper (som leverandørene vanligvis ikke informerer deg om)
Tips for å beskjære hekken. Som regel er det greit å beskjære hekken med motorsag, så lenge du vet når og hvordan det er best å gjøre det.
Trenger du råd om beste måte å sette en hekk i jord med leire og hvilke typer hekker som passer best? I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite.
Tuja er et populært valg for å holde på fuktigheten i jorden og gi et godt grunnlag for planter og trær. Denne veiledningen forteller deg hvordan du tar vare på en tuja og holder den sunn og frisk.
Når er det best å vanne hagen? Dette spørsmålet avhenger av flere ulike faktorer. Klima, jordtype og andre typer planter i hagen er viktige faktorer.
Det er synd, men vi ser ofte at folk gjør de samme, lett unngåelige, feilene. Med tipsene i denne bloggen kan du lære fra andres feil. Bruk det!
Tips for å vanne liguster.
Hekkplanter Ligusterhekk guide
Liguster har lenge vært en veldig populær hekkplante i Skandinavia. Det finnes 2 typer, ligustrum ovalifolium med brede blader og den «vintergrønne» ligustrum vulgare med små blader.
Hvilken type passer best i hagen din?
VINTERLIGUSTEREN KAN PLANTES PÅ SVÆRT SKYGGEFULLE STEDER.
Den er derfor utmerket å plante på steder der andre hekkplanter strever med optimal vekst på grunn av mangel på sollys.
Denne gamle kjenningen er en smal hekkplante med opprett vekst som kan nå en høyde på omtrent 4 meter, men den kan beskjæres til ønsket høyde og bredde. Det mørkegrønne bladet er rundt 3 til 5 cm stort. Ligusteren blomstrer i mai med hvite, duftende blomster, som senere vokser til svarte bær.
Ligusterbusken er lett å vedlikeholde. Sørg for at jorden er godt gjødslet når du planter den, slik at ligusteren får en næringsrik start. Du kan beskjære busken en til to ganger i året. Busken trenger ikke mye vanning – røttene er kjente for å suge opp all fukt fra nærliggende områder. Da ligusteren har mange tynne grener, kan du enkelt holde den smal og fin.
VINTERLIGUSTER DIREKTE FRA JORDEN I GARTNERIET VÅRT
Plantinavia leverer ligusteren direkte fra jorden i gartneriet vårt til hjemmet ditt så du alltid kan være trygg på å få et ferskt produkt. De har ikke vært oppe fra bakken i flere uker eller pakket i et drivhus, som du ofte ser hos ditt lokale hagesenter – vi står for kvalitet! Plantene blir regelmessig omplantet slik at den gode roten vil kunne utvikle mange små «hårrøtter», som gjør det lettere for planten å tilpasse seg til sitt nye miljø. Plantene blir regelmessig trimmet i gartneriet, hvilket tillater plantene å vokse seg vakre og tette og det vil gi dem en mye lengre levetid.
Ligusteren vår leveres i en striesekk med en gjennomsnittlig diameter på 23/35 cm (avhengig av plantens størrelse). Sørg for å grave en grop i forveien, som er omtrent 15 cm bredere og dypere enn potten, og bland jorden godt. Plant ligusteren så fort som mulig etter at den er levert og vann den godt. Bland jorden fra din egen hage med en spesiell plantejord, som inneholder kompost og gjødsel, slik at din vinterliguster får en næringsrik start. Fyll gropen med vann så røttene får rikelig med vann. Benytt en dryppslange/sprinkleranlegg for å få balansert og jevn vanning 2–3 ganger i uken i omtrent 4 timer med 2,5 liter per plante per time. Dette er den normale vannføringen på vannslangen vår med et gjennomsnittlig hydraulisk trykk.
Den optimale perioden til å beskjære ligusteren er mellom mai og september. Vi beskjærer minst en gang i året før den lengste dagen i året, som inntreffer i juni. Hvis nødvendig kan busken beskjæres en eller to ganger i løpet av sommeren. Se til at det ikke er mye sol når du beskjærer ligusteren fordi nyklipte grener kan brenne i sollys. De nye bladene må få et par dager til å tilpasse seg lysets intensitet. Ikke beskjær ligusteren etter september på grunn av muligheten for frost.
Noen ganger er det nørdvendig å trimme ganske mye for å fornye hekken. Omfattende beskjæring er ikke et problem – den beste tiden å gjøre det på er på våren. Hekken kan tynnes ut og i løpet av samme år vil en vakker, vintergrønn hekk vokse tilbake. Sørg for at verktøyet alltid er skarpt og rent. Dette hindrer frynsete grener og sykdommer.
Ligustrum vulgare «Atrovirens»
Hei! Therese her 👋 Hvordan kan jeg hjelpe deg?
0 varror
Du har ingen produkter i handlekurven.
0 kr