LIGUSTERHEKK

Liguster har lenge vært en veldig
populær hekkplante i Skandinavia.
Det finnes 2 typer, ligustrum
ovalifolium med brede blader og
den «vintergrønne» ligustrum
vulgare med små blader.

Hvilken type passer best i hagen din?

VINTERLIGUSTEREN KAN PLANTES PÅ SVÆRT SKYGGEFULLE STEDER.

Den er derfor utmerket å plante på steder der andre hekkplanter strever med optimal vekst på grunn av mangel på sollys.

Denne gamle kjenningen er en smal hekkplante med opprett vekst som kan nå en høyde på omtrent 4 meter, men den kan beskjæres til ønsket høyde og bredde. Det mørkegrønne bladet er rundt 3 til 5 cm stort. Ligusteren blomstrer i mai med hvite, duftende blomster, som senere vokser til svarte bær.

Ligusterbusken er lett å vedlikeholde. Sørg for at jorden er godt gjødslet når du planter den, slik at ligusteren får en næringsrik start. Du kan beskjære busken en til to ganger i året. Busken trenger ikke mye vanning – røttene er kjente for å suge opp all fukt fra nærliggende områder. Da ligusteren har mange tynne grener, kan du enkelt holde den smal og fin.

VINTERLIGUSTER DIREKTE FRA JORDEN I GARTNERIET VÅRT

Plantinavia leverer ligusteren direkte fra jorden i gartneriet vårt til hjemmet ditt så du alltid kan være trygg på å få et ferskt produkt. De har ikke vært oppe fra bakken i flere uker eller pakket i et drivhus, som du ofte ser hos ditt lokale hagesenter – vi står for kvalitet! Plantene blir regelmessig omplantet slik at den gode roten vil kunne utvikle mange små «hårrøtter», som gjør det lettere for planten å tilpasse seg til sitt nye miljø. Plantene blir regelmessig trimmet i gartneriet, hvilket tillater plantene å vokse seg vakre og tette og det vil gi dem en mye lengre levetid.

Ligusteren vår leveres i en striesekk med en gjennomsnittlig diameter på 23/35 cm (avhengig av plantens størrelse). Sørg for å grave en grop i forveien, som er omtrent 15 cm bredere og dypere enn potten, og bland jorden godt. Plant ligusteren så fort som mulig etter at den er levert og vann den godt. Bland jorden fra din egen hage med en spesiell plantejord, som inneholder kompost og gjødsel, slik at din vinterliguster får en næringsrik start. Fyll gropen med vann så røttene får rikelig med vann. Benytt en dryppslange/sprinkleranlegg for å få balansert og jevn vanning 2–3 ganger i uken i omtrent 4 timer med 2,5 liter per plante per time. Dette er den normale vannføringen på vannslangen vår med et gjennomsnittlig hydraulisk trykk.

DEN OPTIMALE PERIODEN TIL Å BESKJÆRE VINTERLIGUSTEREN ER MELLOM MAI OG SEPTEMBER


Den optimale perioden til å beskjære ligusteren er mellom mai og september. Vi beskjærer minst en gang i året før den lengste dagen i året, som inntreffer i juni. Hvis nødvendig kan busken beskjæres en eller to ganger i løpet av sommeren. Se til at det ikke er mye sol når du beskjærer ligusteren fordi nyklipte grener kan brenne i sollys. De nye bladene må få et par dager til å tilpasse seg lysets intensitet. Ikke beskjær ligusteren etter september på grunn av muligheten for frost.

Noen ganger er det nørdvendig å trimme ganske mye for å fornye hekken. Omfattende beskjæring er ikke et problem – den beste tiden å gjøre det på er på våren. Hekken kan tynnes ut og i løpet av samme år vil en vakker, vintergrønn hekk vokse tilbake. Sørg for at verktøyet alltid er skarpt og rent. Dette hindrer frynsete grener og sykdommer.

Vinterliguster

Ligustrum vulgare «Atrovirens»

fra 84 kr

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.