Kreativitet med trepaller

Plantinavia leverer friske og ferske hekker rett fra nederlandsk jord og til hagen din. For sikker transport fraktes plantene på paller eller i pallbokser. Vi satster på kjappe transporter så hekkplanten din ikke blir utsatt for unødvendig stress og klarer å fortsette og vokse uten å trenge tid til å hente seg inn igjen. Pallbokser sørger for at hekkeplantene er trygge og ikke blir skadet under transport. Etter at plantene er plantet, står du igjen med pallene. Og det er nesten synd å kaste dem. Så hvorfor ikke gi pallene et nytt liv? Vil du vite hvordan? Finn ut i denne bloggen.

Værbestandig tre

Trepaller er laget av bartrær, som kan minne om hekktypen bartrehekk og barlind hekk. Treet tåler krevende vær og vind og passer derfor perfekt til bruk ute i hagen. For ekstra beskyttelse kan du alltids lakke treet. Slik kan du beholde originalfargen og treets naturlige sjarm.

En budsjettvennlig og bærekraftig løsning

Nå for tiden brukes ikke paller kun til transport. Vi ser at de dukker opp over alt som kreative, bærekraftige og rimelige møbelløsninger, som sofaer, senger og skap. De kan også brukes til mye forskjellig i hagen. Ved å bruke pallene om igjen gjør du miljøet en tjeneste siden du gir gamle materialer nytt liv. Det er miljøvennlig og trendy – kan man egentlig be om mer?

Tips for å bearbeide pallene

Før du begynner å bearbeide trepallene, har vi noen lure tips til deg.

  • Pass deg for flis. Bruk hansker når du håndterer trepaller. Puss treet for å få møbelet til å se litt friskere ut og for å fjerne fliser.
  • Forebygg mot rust. Velg skruer av rustfrie materialer. Slik unngår du rustflekker på de flotte hagemøblene dine.
  • Når du lakker treet anbefaler vi også å vaske og pusse det grundig før du begynner. Så lakkerer du flatene før du setter sammen møbelet.

Klar for å komme i gang? Under finner du kreative prosjekter du kan lage med trepaller.

Lag dine egne hagemøbler

Har du sett en kul pallsofa? Eller kanskje til og med en hel sittegruppe laget av paller! Blir du overgitt over hvor kreative noen folk er med hage- og terrassemøblene sine? Ikke vær redd, selv om du ikke er spesielt handy, skal du nok klare å lage slike møbler selv også. Det er lettere enn det ser ut.

Slik bygger du en sofa

Stable to paller oppå hverandre for hver sofamodul, og fest dem sammen med skruer. Skru så fast en pall loddrett langs langsiden av de stablede pallene, som en ryggstøtte. Beina til denne loddrette pallen skal peke bort fra sofaen. Gjenta dette for hver sofamodul. Hvis du vil, kan du også lage armlener i hver ende av sofaen. Da trenger du litt mer tre. Sett alt sammen. For å gjøre alt litt tryggere, kan du feste sofamodulene sammen med en benkeskruestikke eller treskruer. En slik sofa er perfekt å ha opp mot hekker som er med på å gjerde inn hagen.

Et salongbord gir det lille ekstra

Du kan lage et bord med én eller to paller stablet oppå hverandre, festet sammen. Hvis du vil ha mer fleksibilitet, kan du jo feste hjul til hvert hjørne av bordet. Hvis du ikke liker hvordan åpningene i pallen ser ut, kan du bruke reservetre eller en ekstra pall til å fylle inn disse åpningene i bordet. Puss over det for å passe på at alt er jevnt, og så er du ferdig.

Puter og pynt

Nå har du bygget en sofagruppe! For å gjøre den til et hyggelig kosehjørne på terrassen, trenger du litt mer komfort og pynt. Første steg er å skaffe store puter som du legger på benkene og mot brakettene for å gjøre sofaen god å sitte og ligge i. Legg til noen mindre puter for å gjøre det ekstra komfortabelt, og får å gi terrassen ditt eget stilpreg. Og et godt teppe er et must for kaldere kvelder.

Kos deg!

Det beste trinnet. Slapp av med en drink og en godbit. Nydelig!

Se videoen under for å få flere tips:

Lag en liten urtehage

Med et urtestativ kan du holde favoritturtene dine samlet og gi dem en god plass i hagen. Det er ikke bare praktisk, men det ser helt nydelig ut også. Første trinn er å fjerne to planker fra pallen. Så spikrer du fast disse to plankene til baksiden av pallen, under støtteplankene. Dette danner rom der du kan plante urtene dine. Bruk en ekstra planke (fra en annen pall) til å sikre den tredje støtteplanken.

Lakker eller mal urtestativet i en fin farge. La det tørke i 24 timer. Når stativet er tørt må du legge et lag med ugressduk på innsiden av rommene. Spikre eller stift fast duken. Fyll rommene med blomsterjord og plant i vei! Tips: Skriv navnet på hver urt på stativet med kritt eller maling. Du kan henge opp urtestativet eller stille det opp langs en vegg. Kos deg med ferske urter hele sesongen.

Slapp av i en hjemmelaget hengeseng

Er ikke en hengeseng enhver bokelskers store drøm? Å få nyte favoritthistoriene dine i varmt vær er ren og skjær lykke. Og før du vet ordet av det, er sommerdagen over. Men ikke vær redd! Om kvelden blir hagen din med denne herlige liggeplassen et supert samlingspunkt for venner og familie. Kos dere med en grillfest og et godt glass vin, kan man egentlig be om mer? Hvis du er sikker på at det ikke kommer til å regne, trenger du ikke dra inn for å sove engang.

Du kan lage denne hagesengen fra paller, helt selv! Det virker kanskje veldig vanskelig, men du skal ikke skue hunden på hårene. Du trenger bare to paller, så det er et ganske praktisk prosjekt. Det handler i grunn bare om å feste pallene sammen. Dette gjør du ved å sette inn to lange stenger gjennom begge sidene av pallene, og skru dem fast. For ekstra stabilitet er det lurt å feste en stang i midten også. Slik kan du være sikker på at du ikke plutselig havner på bakken.

Før du begynner med dette prosjektet må du finne ut hvor lang og bred madrassen du har tenkt til å bruke til hengesengen er. Det som er så flott med paller er at det er kjempelett å tilpasse størrelsen på dem. Dette lar deg lage akkurat den sengen du drømmer om! Hvis du ikke har en madrass, kan du alltids bruke store puter til å lage et behagelig sitteområde. Så er det bare til å henge sengen med sterkt tau fra en tykk grein eller pergolaen. Slapp av og kos deg!

Organiser hageredskapene dine

Hadde det ikke vært veldig praktisk å hatt et sted å henge hageredskapene dine? Du trenger ikke å gjemme bort utstyret i skuret eller på kottet. Når de arrangeres på en ryddig måte, kan det faktisk se veldig fint ut. Slik er redskapene alltid innenfor rekkevidde, og det blir mye lettere å finne motivasjon til å gjøre hagearbeid. Pluss, du sparer plass i skuret!

Det som er så fint med dette prosjektet er at du ikke trenger å demontere hele pallen, du kan henge den opp som den er. Men før du kommer så langt, må du drille noen hull. Du bestemmer selv hvor du vil ha disse hullene. Det avhenger av hvilke verktøy du har, det er jo ikke alle som har det samme som vises i eksempelet. Så du bestemmer selv hvor det er best å plassere hvert redskap. I dette eksempelet brukes hodet til en gammel rake til å henge opp små håndverktøy. Det ser mye ryddigere ut enn å bruke individuelle spikre, og ser med en gang ryddig og organisert ut. Du kan fjerne den andre planken fra bunnen av pallen. Dette skaper et lite brett på bunnen der du kan oppbevare «løse» ting som hanskene dine. Så praktisk! Og hvis du vil, kan du jo gjøre treet mørkere med en fin lakk. Hvis du ikke er spesielt glad i det, kan du bruke en klarlakk til å beskytte det nye oppbevaringsstativet ditt mot elementene. Og sterke farger er alltid et morsomt alternativ. Du kan bruke én pall, men hvis du har mange redskaper og verktøy, kan du utvide oppbevaringen så mye du vil.

Del det du har laget

Har du brukt tipsene våre til et prosjekt? Del resultatene fine på Instagram med #CreativeWithPlantinavia og tagg @plantinavia_com slik at følgerne våre kan se det du har skapt.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.