Privatliv i hagen

Tips til en mer privat hage

Mange tenker på bakhagen som et «privat» sted. Vi slapper av og soler oss, og barna leker i bassenget i sommermånedene. Så her er det viktig med litt privatliv. Og heldigvis finnes det flere plantearter som gir både privatliv og ly for vær og vind i hagen din. Hekker, busker, gjerder og andre planter. I denne bloggen gir vi deg noen praktiske tips til hvordan du kan få mer privatliv i hagen din.

 

Privatliv med hekker

En super måte å få en privat hage på, er å skjerme hagen. Og det finnes en rekke ulike typer gjerder, vegger og murer. Men ofte kan en flott og frodig hekk gi hekken mer atmosfære og et herlig, livlig uttrykk. Spesielt hvis du har en stor terrasse og lite hageplass, kan en fin hekk være en rask måte å gi hagen din grønnfargen og livet den trenger. Det finnes flere ulike planter å velge mellom.

Bartrær: Bartrær er en sann klassiker, men er ikke alltid like populær. De tette plantene danner en sterk og tett hekk. I tillegg er bartrær lette å ta vare på. De trenger bare å beskjæres én gang i året og krever ellers lite oppmerksomhet. Plantene kan bli ganske høye, og kommer i ulike farger og typer.

Barlind: De ulike typene barlind som er tilgjengelige holder seg grønne hele året. Planten kjennetegnes av å ikke har blader, men heller små, fine nåler. Flere barlinder i en hekk gir en tett og frodig hekk som ikke kan ses gjennom. Barlind kan også beskjæres i mange design og kan brukes som både hagegjerde og lave hekker rundt blomsterbed.

Laurbærhegg: Laurbærhegg er fellesnavnet på flere arter. Forskjellen ses i formen på bladene og blomstene. Alle typer laurbærhegg skaper en flott, tett hekk. Portugalhegg og laurbærhegg Rotundifolia er populære arter som passer godt til å gjerde inn eiendommer og hager.

 

Kombinasjoner

Du kan også kombinere planter med et gjerde eller et nett. Et godt eksempel er eføyarten «hedera». Du kan plassere denne velkjente eføyen opp mot et rutenett eller et nett. Eføyen klatrer opp og fester seg til gjerdet. Dette skaper en nydelig, frodig og grønn vegg.

Få mer privatliv i hagen din med trær

Hvis du har god plass i hagen og naboene dine har godt innsyn i hagen din, kan trær faktisk være en god kilde til privatliv. Det gjør det for eksempel vanskeligere å se inn i hagen ovenfra. Og som med høye hekker kan du nyte stunder i skyggen på varme sommerdager. Avhengig av typen tre kan det hende at privatlivet forsvinner litt om vinteren siden mange trær mister bladene sine om vinteren.

Plantinavia Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Plantinavia Norge

Hei! Therese her 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.