Plantinavia har sommerferie. Neste levering: uke 37 (potteplanter)

Hageinspirasjon: 10 supre hageprosjekter for våren

Trenger du inspirasjon for hagen?

Vi har samlet sammen 10 hageprosjekter du kan begi deg ut på i vår, enten du drømmer om å bygge en ny terrasse, gro dine egne urter eller skape et herlig, avslappende uteområde.

  1. Bygg en terrasse
  2. Bygg dine egne hagemøbler fra palltre
  3. Lag et hyggelig hagehjørne
  4. Skap ly for vinden
  5. Vekk hageporten til live igjen
  6. Plant nydelige og lettstelte blomsterbed
  7. Start en grønnsakshage
  8. Plant et frukttre
  9. Bygg en pergola
  10.  Bygg din egen hagebenk

Trenger du inspirasjon for hagen? Tips for enkle hageprosjekter

Nå som de varme månedene er like rundt hjørnet er det et perfekt tidspunkt til å begynne å planlegge og gjennomføre spennende hageprosjekter.

Enten du er en erfaren gartner eller nybegynner finnes det utallige måter å forvandle hagen din til en hyggelig uteplass som både er vakker å se på og som skaper glede og fine øyeblikk.

Bli inspirert av hageprosjekter som er raske å komme i gang med og gjør hagen klar for vårsesongen!

Bygg en terrasse

En terrasse er et flott tillegg til hvilken som helst hage og gir et behagelig uteområde der du kan slappe av, invitere gjester og spise middag under åpen himmel.

Å bygge din egen terrasse trenger ikke å være en overveldende oppgave, og gleden av å ha et personlig uteområde er uvurderlig.

Hvilken type terrasse skal du bygge, og hvor?

Tenk på hvor terrassen skal stå og hvordan den skal se ut. Vil du ha flere terrasser rundt huset, eller klarer du deg med én stor terrasse med god plass til gjester?

Tenk på hvordan du skal bruke terrassen og husk å ta høyde for sollys, vindretning og andre viktige faktorer som påvirker hagen din. Når du har et tydelig bilde av hva du trenger og ønsker deg, kan du begynne å designe terrassen med materialene som passer stilen din og budsjettet ditt.

Bygg dine egne hagemøbler fra palltre

En super, budsjettvennlig måte å skape en hyggelig uteplass på er å bygge dine egne hagemøbler av resirkulerte paller.

Paller er allsidige og kan lett forvandles til behagelige og stilige hagemøbler som passer perfekt i hagen eller på terrassen. Vær kreativ med palltreet og bygg den perfekte lenestolen eller sofaen for hagen din. Hvis du vil, kan du lage eller kjøpe fine puter til de hjemmelagde møblene som matcher stilen til resten av hagen.

Lag et hyggelig hagehjørne

En super måte å gi uteplassen både personlighet, sjarm og funksjonalitet på er å lage hyggelige hjørner i hagen. Disse små oasene kan være perfekte for å slappe av, lese en bok eller bare nyte naturen rundt deg.

Tenk på forskjellige avslappingssoner

Når du lager hyggelige hjørner i hagen din, er det lurt å tenke på ulike avslappingssoner der du kan forestille deg å ha koselige øyeblikk. Finn et rolig hjørne der du kan plante nydelige planter og plassere en benk eller noen fine hagestoler du kan slappe av i.

Hengekøyer er også et fantastisk tillegg i enhver hage og skaper umiddelbart en avslappet atmosfære. Heng hengekøyen mellom to trær eller bruk en hengekøye med inkludert ramme. Sleng i noen myke puter og et teppe for ekstra komfort.

Skap ly for vinden

En levegg er ikke bare en praktisk løsning for å beskytte hagen mot vind – den kan også være et flott tilskudd i uteområdet. En funksjonell levegg gir både privatliv og en behagelig atmosfære i hagen.

Vekk hageporten til live igjen

Er det på tide å oppgradere hageporten? I så fall kan du bruke de fine vårdagene til å gi den et nytt strøk maling, så den ser ny og sprek ut igjen.

Plant nydelige og lettstelte blomsterbed

Blomsterbed er en enkel måte å gi hagen din farge og liv. Det trenger ikke å være komplisert eller ta mye tid å plante nydelige blomsterbed i hagen. Med riktige planter og litt god planlegging, kan du skape flotte blomsterbed som krever minimalt stell.

Velg sterke planter

Når du velger planter til blomsterbedet, er det lurt å velge sterke planter som kommer til å trives i hagen uten for mye stell og vedlikehold. Eksempler på sterke planter inkluderer flerårsplanter, løkplanter, blomsterbusker, markdekkende planter og blomsterpotter.

Du kan også lese blogginnlegget om hvordan du planter og tar vare på en hekk.

Start en grønnsakshage

Drømmer du om en grønnsakshage? Ved å lage din egen grønnsakshage, kan du gro dine egne grønnsaker og urter og ha direkte tilgang til ferske og sunne ingredienser like utenfor døren.

Velg riktig plassering for grønnsakshagen

Finn et sted i hagen med mye sol – minst 6–8 timer om dagen. Grønnsaker og urter trenger mye sollys for å trives.

Planlegg oppsettet til grønnsakshagen

Ta faktorer som størrelsen og formen til grønnsakshagen i betraktning, samt hvilke grønnsaker og urter du vil gro. Du må også tenke på vanningsbehov og om du vil installere vanningsmuligheter i nærheten.

Gjør jorden klar

Sørg for at jorden er løs og fruktbar ved å bruke kompost eller gjødsel. Fjern ugress og steiner og bearbeid jorden grundig med en spade eller jordfreser.

Velg planter

Velg grønnsaker og urter som passer klimaet og typen jord der du skal plante dem, og som du og familien din liker å spise. Tenk også på plasskravene i forhold til hvor mye du kan plante og hvor stor plass du har i grønnsakshagen.

Du kan også lese blogginnlegget om vanlige plantingsfeil.

Plant et frukttre

Vurder å plante et nydelig frukttre i hagen. I tillegg til å være et fint midtpunkt og en god kilde til skygge i hagen, byr frukttreet også på fersk og deilig frukt som hele familien kan nyte.

Bygg en pergola

En pergola er ikke bare et praktisk innslag i hagen, men den gir også uteområdet en økt eleganse og sjarm.

Pergolaen kan brukes til skygge, til å definere uteplassen eller bare fungere som et midtpunkt i hagen. Du kan for eksempel plassere pergoalen på et åpent område eller en platting der det føles som noe mangler. Vurder å plante klatreplanter på pergolaen – da får du enda mer skygge!

Bygg din egen hagebenk

Du kan vurdere å bygge din egen hagebenk som kan stå under et frukttre, på terrassen eller under pergolaen som både pynt og en praktisk sitteplass.

En hjemmelaget hagebenk gir ikke bare flere sitteplasser i hagen, den er også en fin måte å gi hagen en personlig touch og ekstra funksjonalitet.

Vil du få flere ideer til hageprosjekter? Ta kontakt!

Hvis du fremdeles har spørsmål om hvilke hageprosjekter du kan begi deg ut på etter å ha lest dette blogginnlegget, er det bare til å ta kontakt! Kollegene våre hjelper deg gjerne. Du kan også utforske vårt store utvalg hekkeplanter som blant annet inkluderer bøkehekker, ligusterhekker, syrinhekker og thuja.

Trillebår

0 varer

Du har ingen produkter i handlekurven.