Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Barlinder: Plantinavias hurtigst voksende taxussort

Priser på den raskest voksende barlindtypen finner du her. Bestill i dag og få en tett vintergrønn barlindhekk allerede neste uke. Betaling ved levering og 100 % vekstgaranti gjør kjøpet helt risikofritt.

Barlind (taxus baccata) blir stadig mer populær i Skandinavia på grunn av de stadig mildere vintrene. Det stemmer at barlindarter som hybridbarlind hilli og hicksii ikke takler vinteren like godt som den vanlige barlinden, men de vokser også mye senere. Dersom du ikke liker tuja, og heller vi ha en klassisk tett mørkegrønn hekk som er grønn hele året, er barlind valget for deg. Spesielt hvis du vil plante en litt høyere hekk fra begynnelsen for raskere beskyttelse mot innsyn.

Skap din egen barlindhekk i priskonfiguratoren vår

Vi tilbyr barlind i forskjellige høyder og kvaliteter. Du kan også velge om du vil plante barlind med rotklump eller krukke. Ettersom barlind vokser mye senere enn for eksempel tuja eller agnbøk, er prisene generelt høyere. Dette fordi de er blitt dyrket over en lengre periode. Dersom du velger Limited-kvalitet, så har du en umiddelbart tett og luksuriøs organisk dyrket barlindhekk. Dersom du har tid til å gi hekken litt mer tid til å virkelig vokse seg tett, kan du velge det billigere alternativet som er Xklusiv-kvalitet.

Dra nytt av hekk fra taxus baccata

Som du kanskje har sett, arbeider vi med prisskalaen i konfiguratoren: jo flere barlindplanter du kjøper, desto lavere pris per barlindplante. Muligheten til å få litt ekstra rabatt kan noen ganger være mulig. Kanskje den siste plassen i lastebilen blir fylt med din bestilling, eller kanskje vi har et nesten tomt felt med barlindplanter som må forberedes til ny planting. Ikke glem å klikke på rabattknappen i konfiguratoren. Vi sender det beste tilbudet til deg innen noen få timer.

Kundene våre selger barlindhekkene for oss

Du ser selvsagt også rundt på andre forskjellige leverandører, og du ser de vakre bildene deres og beskrivelsen … Men, har du noen gang lest på etiketten til en vinflaske at det står at du kan få hodepine neste dag? Antageligvis ikke 😉
Derfor gjør vi alt vi kan for å være så åpen som mulig, og lar kundene våre dele erfaringene sine om oss på Trustpilot og dele bilder av de nyplantede hekkene sine på Instagram. Visste du at ett innkjøp fra en kunde vanligvis gir oss 3–5 nye kunder, som naboer, venner eller familie? For oss er dette den beste vurderingen man kan få.

Mer informasjon om den ideelle baccatahekken

Det er selvfølgelig mer å fortelle og vise om den vanlige barlinden vår. Klikk på et av alternativene nedenfor for mer informasjon:

Sjekk alltid på sonekartet om taxus baccata kan være i regionen din.
Se liste over spesifikke kjennetegn for barlind her.
Vis videoer om barlind
En praktisk oversikt over alle prisene og størrelsene på barlindplantene våre.
• Ikke glem å lese de over 20 vanlige spørsmålene og svarene om barlind her.

Produktbeskrivelse

Produktbeskrivelse
Kort sagtFornem elegant, figurativt formet hekk, godt alternativ for buksbom.
HardførhetFrostsikker og hardfør til -24
VekstBredbustet, med kontinuerlig veiving, ofte også flerdrevet. Raskt ugjennomsiktig. Med eggformet til sfærisk krone.
Høyde (innen 10 år)200-300cm
LøvverkLineær, litt halvmåneformet. Myk, nåler, omtrent 1,5–3,5 cm lange. Skinnende mørk til svartgrønn.
VeksthastighetRelativt saktevoksende, rundt 15–25 cm i høyden. (vokser raskere enn medietypen av taxus) Veksten bremser i skyggen.
VinterløvEviggrønne, året rundt mørkegrønne, myke og fleksible nåler.
GiftighetGiftige bestanddeler
LyskravFull sol til skygge. Taxus er den skyggetolerante tresorten i Europa. Lite krevende
Maks høyde10–15 m høyde, 4–6 m bredde. Barlind er ekstremt holdbare, og kan vokse opptil 90 år.
BrukTett utsikt og vindskjermingshekk, geometrisk og figurativt formet, bakgrunn for blomstring og prydbusker
Fruktbrunaktige, svarte frø, dekket 4/5 med kjøttfullt, rødt hylster
Pigger/tornerIngen
Tips til plasseringI den dype skyggen bremser veksten ekstremt. Veldig egnet for bøtte og beholderlagring.
JordHøy, individuell tilpasningsevne. Helst på humusrik, næringsrik jord, fuktig, sur, alkalisk.
Vekstsone1-4

Sonekart

Vanlig Barlind Vekstsone: 1-4

Klimasonekart Norge

Videoer

Vanlige spørsmål

Hvordan måler man planten?

Høyden refererer til selve planten, rotklumpen/krukken er ikke inkludert.

Hvor stor er rotklumpen/krukken på plantene mine? Og hvor stor grøft er nødvendig?

Dette ser du på bildene til den valgte planten på hjemmesiden. Klikk på den høyden du har valgt, så ser du ikonet under bildet til planten. Det viser størrelsen på rotklumpen/krukken. Grøften bør være 1,5–2 ganger større enn rotklumpen

Må jeg beskjære plantene under planting?

Nei, vent med å beskjære til de begynner å etablere seg. Litt trimming går bra, men ingen store beskjæringer før de har slått rot.

Skal jeg gjødsle under planting?

Nei, vent med å gjødsle plantene til neste vår.

Hvor mye vann trenger plantene mine?

Nyplantede planter trenger mye vann. Sørg for at jorden er fuktig (ikke bløt) helt ned til røttene hele tiden. Dette gjelder hele det første og andre året. Vann frem til det blir frost i bakken, så venter du til over vinteren, og begynner å vanne igjen når frosten i bakken er borte.

Vis alle spørsmålene

OversiktFiltrer dine valg::

Blog

Lær deg å kjøpe bra kvalitetsplanter

skrevet av Richard van der Wal

Lær deg å kjøpe bra kvalitetsplanter De aller fleste som skal plante en hekk vet ikke hva som er viktig å vite før kjøpet av selve plantene. Hvordan lærer man seg å skille mellom hekkplanter av bra kvalitet? Det er fem steg du bør kjenne til for å gi din hekk best mulig start. Spør …

Fortsett å lese
3053

Plantinavias unike transporter

skrevet av Richard van der Wal

Plantinavias unike transporter Vi satser på kjappe transporter. Alt for at den oppgravde hekkplanten skal utsettes for minimalt med stress og kunne fortsette å vokse uten å trenge tid til å hente seg inn igjen. Sånn her gjør vi. 1. Deadline for å legge inn en ordre er onsdager, i noen tilfeller tar vi imot …

Fortsett å lese
2924

Frittdyrkede planter eller krukkedyrkede planter Hekkplanter er som maurtuer Man bruker å sammenligne hekkplantene med maurtuer. Det som finnes over bakken finnes også under bakken, eller motsatt. Det man mener er at krukkedyrkede planter har en kompakt rotklump, noe som er bra siden det er derkraften konsentreres, men på grunn av at planten ikke har …

Fortsett å lese
3983